Модрич в Реал за 35 милиона евро

Трансферната сага приключи, хърватинът подписва за 5 години
Обновена: 27 авг 2012 16:22 | 27 авг 2012 16:22,
0
Модрич в Реал за 35 милиона евро
Лука Модрич се сбогува с Тотнъм и през следващите пет сезона ще играе за Реал Мадрид. Снимка: Reuters

Трансферната сага на лятото приключи, след като Реал Мадрид и Тотнъм постигнаха споразумение за Лука Модрич и обявиха трансфера в официалните си страници в Интернет.

Испанският клуб отдавна преговаряше за хърватина и в крайна сметка постигна договорка за 35 милиона евро трансферна сума, като още 7 милиона могат да бъдат добавени в зависимост от представянето му и постигнатите резултати.

Модрич вече пристигна в Мадрид, като в ранния следобед трябва да мине медицинските прегледи, след което и да подпише договора си, който ще бъде за 5 години. Така той се превръща в първото ново попълнение на Кралския клуб, като ще получава по 4,5 милиона евро чисто на сезон.

„Лука се справи страхотно, докато бе при нас. От една страна ние не искахме да се разделяме с него, но от друга се радваме, че отива в Реал Мадрид, с който очакваме да имаме ползотворно сътрудничество” коментира президентът на лондончани Даниел Леви. 

Като част от договора двата клуба са подписали споразумение за партньорство по отношение на играчи, треньори и реклами.

„Отличните отношения между двата клуба помогнаха за постигането на дългосрочно сътрудничество и за осъществяването на трансфера на Лука Модрич. Радваме се, че можем да приветстваме Лука Модрич като част от нашия клуб и се надяваме, че ще работим  ползотворно с Тотнъм в следващите години” изтъкна президентът на Реал Флорентино Перес.

Халфът вкара 17 гола в 160 мача за лондончани, като с парите от него "шпорите" се очаква да купят Вилиан от Шахтьор и Леандро Дамяо от Интернасионал.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации