Хамилтън тръгва първи в Мелбърн

Росберг и Маса в тройката на квалификациите
14 мар 2015 14:58, Александър Попов
0
Хамилтън тръгва първи в Мелбърн
Снимка: Reuters

Двукратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън не остави шансове на конкуренцията в първата квалификация за сезона и убедително спечели първото място на пистата „Албърт Парк“ в Мелбърн, където утре рано сутринта започва новия сезон във Формула 1.

Както се видя още на свободните тренировки, пилотите на Мерцедес тотално доминираха и отново изглежда, че единственият въпрос през годината е кой ще спечели битката помежду им. За Хамилтън това е 39-и пол-позишън в кариерата.

Нико Росберг вчера бе първи, но сега остана на почти 6 десети от секундата зад Хамилтън, като ще тръгне втори. Трети бе Фелипе Маса с Уилямс, но неговото изоставане от лидера бе умопомрачителните 1,3 секунди.

На втора редица успя да се нареди Себастиан Фетел с Ферари, който бе съвсем малко по-бавен от Маса, но Скудерията изглежда далеч от Мерцедес на този етап. Съотборникът му Кими Райконен е 5-и, а шестицата довърши Валтери Ботас с Уилямс.

Силен дебют в квалификацията направи Карлос Сайнц-младши, който със своето Торо Росо ще потегли от 8-а позиция на стартовата решетка. Даниел Рикардо с Ред Бул също влезе в Топ 10, за разлика от съотборника си Данийл Квият.

Според очакванията Макларън преживя огромно разочарование, като Дженсън Бътън и Кевин Магнусен ще тръгнат от последните две места, изоставайки с над 5 секунди от Хамилтън.

Отборът на Манър пък не успя да подготви автомобилите си навреме, така че на стартовата решетка ще има само 18 автомобили утре.

Вижте стартовата решетка тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: хамилтън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации