"Гражданска защита" апелира да се ограничат пътуванията

Наложително е да не се предприемат пътувания в областите Варна, Бургас, Добрич, Силистра, Шумен, Разград, Сливен, Хасково, Ямбол, Велико Търново и Кърджали
4 фев 2005 12:33,
"Гражданска защита" апелира да се ограничат пътуванията
Пътуванията в страната са затруднени от зимните условия Снимка:Булфото

Заради усложнената зимна обстановка Държавна агенция "Гражданска защита" апелира към гражданите на територията на цялата страна да ограничат пътуванията, съобщиха от агенцията.

Наложително е да не се предприемат пътувания в областите Варна, Бургас, Добрич, Силистра, Шумен, Разград, Сливен, Хасково, Ямбол, Велико Търново и Кърджали.

В тези региони, освен значителната снежна покривка, има навивания по пътищата и духа силен вятър.

Телефоните на Гражданска защита, на които гражданите, изпаднали в беда, могат да се обадят са 02/862-60-75, 02/960-10-262 и 088/199.

В областите Варна, Добрич, Разград и Ямбол, както и в общините Ивайловград (област Хасково) и Нови пазар (област Шумен), е обявено бедствено положение.

На територията на страната 108 селища са без електрозахранване, а без водоподаване - 28 населени места. Жертви и пострадали няма, информират от "Гражданска защита".

Отсечката Карнобат-Петолъчката от пътя София-Бургас е затворена за движение заради силни снегонавявания. В област Велико Търново екипи на "Гражданска защита" помагат на блокирани автомобили по пътя София-Варна, в района на с. Кесарево (община Стражица) и с. Резач (община Златарица).

В област Силистра са затворени пътищата от републиканската мрежа, а в област Смолян всички автомобили трябва да се движат с вериги.

В област Стара Загора е отворен за движение пътят Стара Загора-Нова Загора, като продължава работата по разчистването на пътищата и отстраняване на авариите по електрозахранването.

В област Шумен всички пътища са затворени с изключение на пътя Шумен-София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание