Щъркелът Боко Борисов страда самотен в Априлци

Носи името на премиера заради неговата издръжливост
Обновена: 26 фев 2011 17:52 | 26 фев 2011 17:50,
81
Щъркелът Боко Борисов страда самотен в Априлци
Боко Борисов е издръжлив. Снимка:Dnes.bg

Щъркелът Боко е звездата на балканското градче Априлци.  Тази година той е предпочел вместо да отлети на юг заедно с другите птици да остане да зимува в града. Причината била неговата любима.

В началото на зимата двамата се грижели един за друг и се топлили в гнездото си на центъра. Един ден обаче женската се оплела в жици с високо напрежение и загинала. Така Боко останал сам. Въпреки това пролетната птица не се предава и преживява минусовите температури и снега.

Жителите на Априлци редовно  хранят Боко. Заради неговата издръжливост като фамилия са му сложили тази на премиера – Борисов.

Така щъркелът Боко Борисов свикнал с хората и без притеснение сега обикаля балканския град.
„Зимуването на бели щъркели не е рядък случай за България”, заяви пред Dnes.bg координаторът на „Зелени Балкани” Градимир Градев.

По думите на природозащитника при наличие на храна, подходящи местообитания и спокойствие, щъркелите успешно презимуват и напролет посрещат идващите от юг птици.

Някои от местните хора обаче се притесняват дали Боко ще бъде убит от завърналите се през пролетта щъркели.

„Възможно е при завръщането си в района някои по-опитни и силни мъжки щъркели да започнат да нападат Боко и да му оспорват вече заетата гнездова територия, което често се случва при щъркелите.”, каза още Градимир Градев.

Жителите на Априлци обаче са убедени, че ако това се случи, щъркелът Боко Борисов ще си отвоюва правото да отгледа поколение точно в Априлци и ще си защити гнездото в центъра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: щъркелБоко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
shadow преди 13 години
Точно така.Искаме да се върне СерГей и Меди Доганов,за да настане пролет.Много бързо забравяте *** комунистчета.
76
6
 
3
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 13 години
Не е издръжлив а *** като примиера ни. В тоя студ да стои в България.И оригинала Боко е *** при толкова издънки още се инати и не подава оставка.
75
2
 
7
 
! Отговори
кака преди 13 години
Ех, Боко,Боко, студ, студ и самота....а ти си мислиш за друг мандат
74
1
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 13 години
хехехе, щъркелицата Бориславова се оплете в едни милиони и сега ще строи щъркелджийници и ветрогенератори към тях, нейният щърчо си седи самотен в Банкя и се старае да и утепа конкуренцията - мноооого тъжно...
73
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
то и нашия щъркел го гледам ,че е овесил клюн ,та да вземат да се съберат.и той е ерген.
72
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Усеща птицата накъде вървят работите с пожарникаря!!11
71
12
 
15
 
! Отговори
123 преди 13 години
Ми хайде вече да хфръкне наш Бойко към топлите страни ,та да се отървем от него........
70
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Премиерът Б.Б. стои сам като куче (негово изказване в едно интервю). Ми да вземе съименика си и да не са самотни:)
69
5
 
2
 
! Отговори
socialno slab преди 13 години
Iaz mislia,tche imeto na chtrkela,dadeno ot Apriltchani e obida za krilatoto.Boko Tikvata nito e stoial na studeno v kvartirata si,nito se radva na vseobchta liubov.No kato bodi na Baron fon Pravec, moje bi se e predstavil dobre kato chtrkel.Vse taka Boko.
68
7
 
10
 
! Отговори
тгжо преди 13 години
долу мафиотите от ГЕРБ
67
12
 
17
 
! Отговори
tzarkarui преди 13 години
Защо Боко Борисов, а не Боко Тиквата? Хващам се на бас (3 срещу 1 бири), че този щъркел има по-високо IQ от Боко Тиквата. И е по-симпатичен от сурата на Боко. За цвък-цвък да не говорим - оня е хептен първосигналносистемник... :) Абе - спортисти... Горният етаж - празен...:)
66
9
 
21
 
! Отговори
ГЕРБавия преди 13 години
Мутризацията и простащината в обществото са на МАКС !!!!!!!! Благодарим ти, вожде Бойко Борисов, мутро .......... БОЙКОвщина, Цецо-вщина, милиционерщина, мафиотщина ......Чалга, алкохол, дрога, мутри, червени мафиоти, *** банди - това е България, май ??????ГЕРБ ни открадна 1.4 милиарда здравни вноски, за да си ги харчи, национализира частни пенсионни вноски, не даде бонуси или Коледни добавки на служители и пенсионери, оряза парите за здраве за лични лекари, аптеки, пътеки, както и за Спешната помощ, оряза стипендиите на студентите и учениците, отнесе и парите за наука и образование..... Бойко Борисов е като вятъра само отнася, а ако донесе нещо, то ще е или допълнителен данък, такса, по-високи цени, или безработица, беднотия ....
65
0
 
17
 
! Отговори
оле преди 13 години
Да не забравяме,че човек каквото отношение има към животните,такова и към себеподобните си.
64
3
 
0
 
! Отговори
сатана преди 13 години
ще реша бъдещета съдба на птицата
63
1
 
3
 
! Отговори
брадваро преди 13 години
тъпизми!
62
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да го духа съпругата на любителя на мазни,дебели шикси...
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Срам и позор е, че си неграмотен! Каква е тази дума "статийте"? Елементарно е да се научи кога е "и" и кога "й". Просто се опитай да го произнесеш по двата начина!
60
2
 
11
 
! Отговори
2ГУ ДС преди 13 години
По скоро да си хващам самолета за някоя бяла европейска държава където има работа че тука Слави Трифонов много хубаво е направил песента -Няма такава ДържаваБоко си е Боко и да успее на за следващ мандат световните лидери ще му се чудят как е управник та има най-бедната държава в ЕС с отрицателен прираст на белите хора-товарени като роби с данъци и такси и ддс- все неща немислими за уважаващ себе си европейски управленецСредно за европа европееца получава 2700Е на месец а ние тук 300Е :(
59
3
 
4
 
! Отговори
Developed_country преди 13 години
Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън призова за свободен интернет и прикани света да осъди страните, които извършват кибератакиНова информационна завеса се спуска над голяма част от света", предупреди Клинтън"Ние искаме единен интернет, в който цялото човечество да има достъп до знание и идеи"заяви държавният секретар в предварително разпространена за пресата реч, посветена на свободата на словото в интернет, която ще произнесе в медийния музей "Нюзиъм" във Вашингтон.
58
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
толкова сте прости и ***,че не разбирате коментара на 53-ти,човека пише в ползва на Борисов.....сега можете на мен да ми сложете минусите дебеланковци...