Нагла схема за източване на пари с бременни

Фирма в Пловдив назначила със задна дата 23 бъдещи майки
Обновена: 1 мар 2011 12:26 | 1 мар 2011 12:26,
125
Нагла схема за източване на пари с бременни
Схемата е типичен опит за източване на средства от бюджета. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Данъчните от Пловдив предотвратиха източване на фиктивно майчинство от страна на местна фирма, занимаваща се с реклама и маркетингово проучване.

Ревизорите се натъкнали, че работодателят е назначил със задна дата 23 служителки, на които предстои излизане в майчинство. Трудовите договори на жените са с дати от 6 до 12 месеца по-стари от датата, на която собственикът придобива фирмата, купувайки я от предишния притежател.

На други три бременни договорите също не са признати за действителни, тъй като няма доказателства нито за положен труд, нито за изплатени заплати.

„Реално служителките не са работили, а осигуряването им също е било фиктивно, тъй като няма плащане на осигурителни вноски”, заяви пред Dnes.bg говорителят на НАП-Пловдив Божана Илиева.

Тя поясни, че заради подаването на персонална информация за осигурителния им доход обаче жените получават право на изплащане на майчинство.

„Схемата е типичен опит за източване на средства от бюджета с хиляди левове”, коментира още Илиева.

В случая всички 26 жени са били осигурявани върху максимален осигурителен доход от 2000 лева, което би им дало право на висок размер обезщетение.

Повечето от тях са се водили на длъжност „технически сътрудник”, имало е и няколко секретарки. Възнагражденията на бременните варирали между 1600 и 2300 лева, но на практика никоя от тях не е получила заплата.

Поради съмнения за подобен опит злоупотреби с осигуряване на майки данъчните от Пловдив ревизират още две фирми.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
0
 
! Отговори
счети преди 13 години
Ще се повторя:ФИРМАТА е автора на ОПИТА за ИЗТОЧВАНЕ от бюджета, не е въпроса за и против бременни жени, майчински, осигуровки и пр.!?! ФИРМАТА: този,който е подправил документите!Бременните В СЛУЧАЯ са само средство!Това е опит за измама в големи размери!Не се подвеждайте от "майчински инстинкт"и пр. Лош закон, но закон!-са казали древните римляни, а в случая едни хора са използвали бременни, за да се опитат да откраднат пари- неуспешно този път!Слава богу!Ако чуете такова нещо-сигнализирайте!
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жените били бедни ,та за това...Започваме да ставаме като ***,които на всичко отговарят с :Ми да крадеме ли?
123
2
 
0
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
Само да кажа на всички драскачи от типа: "Който има деца да си ги гледа". Скъпи драскачи оляхте се малко все пак вие сте били бебета родени при режима на БКП където на скъпите ви майки са им давани достатъчно пари за да ви изгледат и вас и братчетата ви и сестричетата ви и да издържат себе си докато сте бебета. Как може майна да забравяте, че и вие деца сте били и вашите майки също са били бременни и държавата им е плащала за това. Оливате се вече.
122
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ги оправдавам жените, ама замислете се, дали ако детските и майчинските бяха в нормален размер, а не пълнаподгравка както сега, някоя от тях щеше да тръгне да прави подобни неща? Предполагам, че не.
121
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С 20 бременни ли ще се хвали НАП? това е направо жалко пред дедесарите, ама за тях никой нищо не говори, затварят си устата, очите и ушите за малко-преди а сега за много , и пак си е същото в тая държава
120
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА НАГЛИТЕ СХЕМИ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС ВЪЗЛИЗАЩО НА МИЛИОНИ, КОИТО ПРОДЪЛЖАВАТ И ДО МОМЕНТА НАЛИ???НЯКВИ 20 БРЕМЕННИ НАПРАВО ЩЕ РАЗОРЯТ ДЪРЖАВАТА, ХАХА, *** ЖУРНАЛИСТИ
119
0
 
3
 
! Отговори
чучура преди 13 години
м, сетила се Мара да се побара .... хората са изобретателни, кой знае колко врътки още са измислили, те са се сетили
118
0
 
4
 
! Отговори
счети до 123 преди 13 години
Смехурко, слушА ли новините? Нещо да ми напишеш сега? Аман от "бързочетящи"!
117
0
 
5
 
! Отговори
счети до 123 преди 13 години
И кое съм написал грешно? М? КОГО е начела НАП? Да не би бременните? НЕ - ФИРМАТА, написано черно на бяло, другото е плод на болната ти фантазия или трудност при четенето. Да не споменавам, че в този случай изобщо е глупаво изобщо да се коментират "пелени", "храна" и прочие чЮФства, каквито имаше доста! "*** проста" - ама че речник!?!
116
0
 
5
 
! Отговори
115 преди 13 години
аз съм за, но не вярвам че ще доживеем да се случиняма да има електорат, на който да разчитат изпадналите в немилост партийки...само с тоя електорат се печелят избори - като последните, през 2009
115
0
 
13
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Karthago delenda est = Социалните пари на ***, трябва да се спратКоето вече е родено до сега - родено. Ще продължим да го хрантутим.Оттук нататък обаче :МАЙЧИНСТВА, ДЕТСКИ и ПОМОЩИ, САМО след ЗАВЪРШЕН 8-ми клас, на родителите ! И до 3-то РАЖДАНЕ ! ИНАЧЕ ... иначе НИ ЧАКА СТРАШНАТА СЪДБА на КОСОВСКИТЕ СЪРБИ ... Не ... чака ни по-страшна съдба. Защото Косовските сърби имаха къде да бягат.Към незавладяната от албанците, северна част на Сърбия.А тук къде ще бягаме ? Че остана ли район в БГ, където родените *** да не са абсолютно мнозинство ?!
114
0
 
14
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Ами защо не плащат до 3-то раждане за всички, а не както е сега ...На българките спират детските още за 1-во дете, а на *** плащат и до 23-тоlambo.blog.bg/politika/2010/10/24/nov-tejyk-udar-vyrhu-bialata-rajdaemost.624551
113
0
 
4
 
! Отговори
96 преди 13 години
towa idi se izprawi w Stolipinowo ili kydeto i da e iz stranata w syotwetnoto geto i go kavi tam na glas, move i nqkoj d ati obyrne wnimanie
112
2
 
6
 
! Отговори
123 преди 13 години
111 - толкова си зле мила, че сама си слагаш плюсове на коментарите и минуси на моите. Айде пак си помисли кой е недоклатената кифла и кой пасе кравите :-)
111
4
 
1
 
! Отговори
до 123 преди 13 години
Ами извинявам се, объркала съм се, но говориш като *** кифла, затова...
110
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 13 години
107 е от мен;108 - научи се да различаваш родовете - мъжки и женски в коментарите, така ще познаваш кой е мъж и кой г-жа сложна.
109
2
 
9
 
! Отговори
Бонго преди 13 години
Сега остава да уточнят, че скъпите секретарки са от Столипиново. Много *** тоя *** - такова масирано назначаване се вижда от 100км.
108
3
 
3
 
! Отговори
до 123 преди 13 години
А ти се научи да пишеш разбираемо а не както си се учила докато си пасяла кравите, г-жо сложната!
107
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 106 - ей там по-надолу, една счети се кръстила, към която беше насочен "малоумния ми коментар" и малко по-нагоре една друга, писала под номер 97, която дори не си е направила труда да съзре иронията в коментара (малоумния), ами се оака тотално, щото са ми пределно ясни някои неща, ама на нея не особено. О и една друга има...писала под номер 106 и явно с голяма нужда от очила. Айде стога сте спамили темата. Обясних...
106
1
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 13 години
123Къде я видя тази *** ПРОСТА пък ти?