Лошото състояние на пътя в Симеоновград е предпоставка за катастрофи

Това заяви началникът на полицейския участък в общината Цонка Малева
Обновена: 3 май 2011 22:18 | 25 апр 2011 13:37,
126
Лошото състояние на пътя в Симеоновград е предпоставка за катастрофи
Снимка: Булфото

Пътната настилка в Симеоновград е в лошо състояние и това е предпоставка за катастрофи, смята началникът на полицейския участък в общината Цонка Малева. Тя коментира за БТА мерките, които трябва да се предприемат, за да се ограничат пътните инциденти.

Шестима младежи загинаха в нощта срещу 24 април в града, след като бяха блъснати от автомобил, управляван от 23-годишен местен жител.

Установено бе, че шофьорът е неопитен и се е качил в колата след употреба на алкохол.
Освен, че трябва да се ремонтира пътят, законодателно трябва да бъдат ограничени неопитните водачи да шофират поне до момента, в който свикнат да реагират в сложни ситуации, отбеляза Малева.

Тя е на мнение, че и родителите трябва да носят повече отговорност за децата си, които карат кола, за да се
предотвратят тежки пътни инциденти. Инициативен комитет ще организира протестно шествие на 3 май в Симеоновград по повод на лошото състояние на пътя, където стана и тежката катастрофа в града.

Още по темата
24 апр 2011 18:18
502

"Имаме подкрепа не само от жители на нашата община, но и на съседни общини", съобщи председателят на инициативния комитет Антон Петров.

По думите на Петров отсечката е част от третокласна пътна мрежа и трябва да бъде ремонтирана от агенцията "Пътна инфраструктура".

"Още през ноември миналата година изпратихме писмо до компетентните институции, подписано от 1617 души, в което настоявахме за ремонт на отсечката. Той трябваше да започне през март, а вече е краят на април", отбеляза Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
Nasko преди 12 години
Ремонтът започна преди 2 години на тази отсечка , изровиха я , заравниха я , положиха малко асфалт ... до половината на отсечката и го зарязаха.Защо все наполовина се върши нещо в България?
123
1
 
7
 
! Отговори
Петя преди 12 години
Това, че пътищата в държавата ни са ужасни и са предпоставка за катастрофи е вярно, но по ужасното е, че с тези мощни коли, шофьорите им се чувстват едва ли не велики и си мислят, че са царе на пътя. Аз нямам такава кола и много пъти се е случвало да набивам спирачки, докато ме изпреварват, за да запазя живота им, защото виждам как насреща им идва друга кола. Това, че те са самоубийци на пътя си е тяхна работа, но нямат право заради своя келешлък да жертват живота на останали невинни хора!
122
1
 
3
 
! Отговори
mirku преди 12 години
sega se zabelqzaha dupkite... sled dyjd kachulka!!! Napravo me hvana sram, kato prochetoh na koe mqsto sme po pytishta v sveta i dori koi sa mpred nas !!! ot 136 dyrjavi kadeto ima katadjii sme 136 ...... shte otkacha!!!
121
1
 
6
 
! Отговори
@121 преди 12 години
Така ще е - като ги строят разни ченгиз-менгиз баба тепе и др. подобни *** фирмички от турция. Наследството от 3-та коалиция и по-специално от ДПС...Я вижте само на магистрала Люлин що *** показаха!
120
1
 
3
 
! Отговори
До 119 преди 12 години
То май и тия т.нар. "БГ-магистрали" нещо взели да се самонагъват/одупчват още при строежа им.... Ех какви зрелища ще има за ПРОСТО"народа", когато тия - "изедниците" със западни коли почнат с лупинги и скокове да се преобръщат, ако дръзнат да карат като бели хора!!А после като настане тук и там едно писане на тема "несъобразена скорост" - не ти е работа!Всъщност му се вика българска работа....
119
1
 
3
 
! Отговори
sofianets преди 12 години
BULGARIA -- 4lenka na E. Saiuz -- pati6ta ko6mar.TURTSIA -- ne e 4lenka na E. Saiuz -- super pati6ta , bez nikakvi dupki.MNOGO E INTERESNO NALI ?
118
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че то не само там е така !!!!Идете във който и да е град и ще видите не път , а трошач на автомобили .Затова пък ще си имаме магистрали,за да ходят дядовците с каручките на море !!!!1
117
1
 
3
 
! Отговори
Do cveta kara 2 преди 12 години
2- та вместо да се "мъчат" да издирват имената на светия български чиновник-изедник, за тези РОБИ е далеч по-лесно да се запенят тук как не трябва да се кара, как "дупките не са виновни"...бе въобще КАК НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЖИВЕЕ ЧОВЕШКИ!!ПП После се чудят защо на децата им избива чивията и в опит да избягат от *** в която са затворени налитат на алкохол/чалга/наркотици ако щеш и хоп трагедията е готова....Бог да прости загиналите.... на чиновника-безхаберник явно пак Бог ще дири сметката!
116
1
 
4
 
! Отговори
Do cveta kara 1 преди 12 години
Цветке - личи си, че пишеш от някоя бяла европейска държава и си позабравила тинята/в главите/ и дупките по пътищата в територията, наречена ***.Достатъчно е обаче само да направиш една кратка разходка-ретроспекция по "коментарите" и ще видиш реалното положение:1 - едни политикантстват, други са носталгично настроени към притежанието на москвичи и ладички, дето не развиват повече от "свръхскоростта" 80-100км/ч - за тези говедца и дупките са си нормална част от родния пеизаж...
115
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най - скапания път , през който съм минавал ! Помня го в това състояние от преди 20г. Който кара в тази посока , да има предвид , че *** от махалата , която е в края на града - посока Стара Загора иззкачат ненадейно на пътя като зайци !
114
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква пътна настилка,бе хора,карал той като шантав кьоркютюк пиян и после пътя му виновен!И да умре,пак няма да изкупи вината си и да върне горките деца!Представяте ли си с каква сила ги е ударил,за да убие шест човека!Дано почиват в мир!
113
0
 
4
 
! Отговори
ANONIMEN преди 12 години
AMI TOVA PIQANO *** KATO E SIN ILI VNUK NA NIAKOI KOMUNIAGA KAK OT DALE4 IZBIVAT 4E NASTILKATA BILA VINOVNA,SOBSTVINNIKA NA KOLATA BIL VINOVEN BAOBWTE VARTIAT NEWTATA OT DALE4 I NIAMA DA MU DADAT NORMALNA PRISADA.MILIA KOMUNISTI4ESKI SAD WTE GO OPRAVDAE SKAPI RODITELI
112
1
 
9
 
! Отговори
Хан Крум преди 12 години
Дебилщината на българския шофьор е главния виновник за произшествията по пътищата. Разбира се и състоянието на пътищата помага но на първо място е идиотията.Жалко за младите хора отишли си по този нелеп начин.
111
4
 
2
 
! Отговори
бг преди 12 години
по този път най дибре с кон.
110
5
 
4
 
! Отговори
бг преди 12 години
абе вие виделие ли сте пътен инцидент със скъп автомибил от 50 000нагоре /с изключение на Йоско/пазят хорат пазят.щото на таквиз дупки някои гуми са о 800лв а тука таралясник за 1800лв залко з а убитите
109
2
 
5
 
! Отговори
бг преди 12 години
настилката има вина,несъмнено хехе 40 години няма ремонт защо питам аз.относто несъобразена скорост ами като карах с 60км в час прескачах дупката ,като карах с 25км спуках гумата и КАТ каза ,че за да ми издаде протол за автокаското трябва да ми издаде акт за несъобразен скорост,хахах как да си промена манталитета господин цветанов? ами просто като знам че сиоукам гумите внимавам и си отварям очите, атози *** е забарвиол че колата има каране, но има и правене.
108
0
 
2
 
! Отговори
cveta kara преди 12 години
mili balgarki i balgari, ogledaite si ulicite dobre, barzo telefoniraite na telefon 112, na telefon 160 ili v kmetstvoto vi i iskaite nastoi4ivo da vi gi remontirat spe6no va6ite darjavni slujiteli. pitaite za imenata im i slagaite tuka vsi4ki deto sa otgovorni za tova. pra6taite snimki i video na dnes.bg
107
3
 
2
 
! Отговори
До Emka преди 12 години
Не бой се - скоро ще напишат, че е летял и с 200км/ч - нали трябва да "намерят" НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ!!Пък той ако ще и с 60-70км да е криволичел м/у дупките - ОПРАВДАНИЕ си трябва за минали,сегашни и бъдещи управници-"пътищари"...Келепир има в тая работа - да ви *** ****та ВАМПИРСКА!!!
106
0
 
2
 
! Отговори
rossen преди 12 години
slojete tuka snimki na vsi4kite dupki v tosi grad i na vsi4kite darjavni slujiteli, deto pari im davame da rabotqt , a te spqt ili se prestruvat na slepi i gluhi. ta trotoari i ulici sa palni s krateri dupki , a nie i za vinetki trebe da platim
105
0
 
2
 
! Отговори
orlin преди 12 години
bravo dnes.bg - s tasi snimka, a moje bi ima6 i drugi takiva snimki, a moje bi ima6 i snimki na policai - slujiteli na ministerstvoto na vatre6nite raboti, koito vijdat tesi dupki ili ne gi vijdat, kak reagirat te, kak rabotqt posle po verigata drugite darjavni slujiteli , ta da karat balgarkite i balgarite v republika balgaria po zdravi pati6ta? kato si imame slujiteli za vatre6en red - koi da gleda v na6ata republika za vatre6niq ni red? policaite na garcia i turcia li da ni opravqt ?