МОМН отпуска допълнителни стипендии

Студенти и докторанти могат да кандидатстват до края на юни
Обновена: 6 юни 2011 20:14 | 6 юни 2011 20:13,
7
МОМН отпуска допълнителни стипендии
Сергей Игнатов. Снимка: БТА

Студенти и докторанти ще могат да кандидатстват за допълнителни стипендии и награди за учебната 2010-2011г. Кампанията започва от днес и ще продължи до края на юни.

Чрез евросредства по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” Министерството на образованието, младежта и науката(МОМН) ще раздаде общо   46 799 600 лв.

Условията за кандидатстване са отличен успех и редовна форма на обучение в държавен университет . Няма значение дали кандидатите получават друг вид стипендия от държавния бюджет.

Всички 51 висши училища в Република България, които са сключили договори с министерството, са партньори по проекта „Студентски стипендии и награди”.

Така например за зимния семестър на текущата учебна година в държавните висши училища са предоставени малко над 3400 награди, със среден размер около 94 лв, обясняват от МОМН.

За целия срок на проекта ще бъдат отпуснати 30 000 еднократни семестриални награди по 200 лв., а до 8 на сто от всички кандидатствали тази година ще получават по 120 лв. месечно.

До 26.06.2011 г. студентите могат да кандидатстват по електронен път чрез http://eurostipendii.mon.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С 5.50 успех, неработещ-учащ -> НЕКЛАСИРАН. Благодаря ти Българио, че така добре ме мотивираш!
7
0
 
2
 
! Отговори
до "Петрол" преди 12 години
Между таксите на т.н.студенти"държавна поръчка" и "частните" има малка разлика.Малка.А иначе "държавна поръчка" гарантира работните места и функционирането на научни институции,в които да работят и съответни кадри.Иначе и те отлитат...А "частното" образование е само за допълване на портфейла на тези Университети.Никой не обещава нищо!Свобода на избора!Просто при държавната поръчка има по-силни участници в състезанието.Които точно затова заслужават и някой лев стипендия.
6
0
 
4
 
! Отговори
Петрол преди 12 години
"Държавна поръчка", означава, че държавата има нужда от тези кадри като висши специалисти. Затова отпуска парите. При социализма си бяхме система, затова всеки който искаше дса учи си беше безплатно, но се отработваше от родителите, а после и от самият човек като част от живота в страната. Докато сега, частния студент може да си плаща и даходи където си ще. А тия, дето учат на държавни разноски хем искат безплатно образование, хем още като завършат и хукват навън? Тогава ние плащаме това, а те работят навън за частни фирми и фактически ние обогатяваме всякакви други хора и фирми, освен себе си. Затова тоя народ е ограбен, беден и емигриращ, държавата ни я изпоограбиха и тукашни и външни, а вие само мрънкате? Защото сами се закопаваме с какво ли не? Защото като ги гледам тия алчни гърла на Симеончо, Доганчо, Станишко и други дето са се нахъсали пак да лапат, не вярвам ако седнат да въведат нищо полезно и за нас? Устите им са отворени да лапат ама с милиардчета, тож гори, то предприятия, то земеделски терени, то чудо? А тия дето учат тука и ходят да работят навън са също разрушители на България както и проститутките, сводниците, нарковносителите, контрабандистите, защото унищожават нас, нашата промишленност и с това и държавата. да се сърдите на някой друг, после? Никой не ни е крив тука се руши и тука са проблемите.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мда, а къде мотаха досега парите? Имаха една работеща система, функционирала добре досега (2008-2010) и одобрена от комисиите на ЕС, а те задържаха парите от януари насам, уж че трябвало да се прави по-различно разпределение. А всъщност просто задържаха парите половин година, докато ги използваха за някакви свои незнайни цели....
4
0
 
2
 
! Отговори
sawall преди 12 години
Малее, какво е това от сега, та за 2010-2011 се кандидатства. Каква строгост какво нещо, тцтцтцтцтц, ей... Щото ако нямаш машина на времето, стипендия не заслужаваш.
3
0
 
1
 
! Отговори
Петрол до 1 преди 12 години
Защо те притеснява това? Аз бих взела стипендия, дори и да работя пет години тука после. но да не си я искат! Иначе плащам два пъти. но май само държавна поръчка дават, а аз съм на доста годинки и няма да ме огрее. Ако даваха и на частни вузове,с този ангажимент, веднага бих се натиснал. че ти къде искаш да ходиш? Ако искаш върви, но защо трябва да ти дадат пари за учене и после да бягаш? Стимулът е добър - работиш, учиш, а пътем ис намираш и работа, каквато търсиш. Определено при сегашното правителство се забелязват доста полезни правилни според мен решения, които ще дъживят икономиката, образованието ни. Ако с течение на времето се постигне и желаното бизнеса да вдигне заплатите повечко, то няма причина дас и недоволен? Ако искаш нещо твърде голямо като печалба почвай свой бизнес тогава сам си си шеф! Но всичко да оплювате не ви разбирам? Аз мисля до какво ще доведе това и виждам, че много от тези нововъведения са полезни и за нас.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За съжаляние им останаха пари защото всяко бъдещо поколение е по-зле от следващото! Всяка година има по-малко стипендианти и сега ще ги отпускат за "уж" допълнителни стипендии!
1
2
 
3
 
! Отговори
STUDENT преди 12 години
DA BE I DA RABOTQT 5 GODINI POSLE TUK