Царчèто се предаде. Кирил-младши плашел с убийство

Той стана вторият от клана, който влезе в ареста
Обновена: 3 окт 2011 16:37 | 3 окт 2011 15:37,
141
Царчèто се предаде. Кирил-младши плашел с убийство
Кирил Рашков. Снимка: БТА

Внукът на Кирил Рашков – Кирил-младши, който бе обявен за общодържавно издирване по обвинение за закана за убийство, се е предал. 

Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за заплахи за убийство, съобщи районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Обвинителите са получили жалба от Веселин Христев, в която се твърди, че внукът на Кирил Рашков го е заплашил с убийство около 20 минути преди да бъде прегазен Ангел Петров.

Според прокуратурата до момента има достатъчно данни, уличаващи един от наследниците на Рашков в престъплението.

По неофициална информация от прокуратурата адвокатът на Рашков го е убедил доброволно да се предаде на органите на реда.

Кирил Рашков - младши се е явил сам във Второ полицейско управление с адвокат.

Той е задържан с полицейска мярка задържане за 24 часа, предстои да му бъде повдигнато обвинение и да му бъде взета мярка задържане за 72 часа по проверката на Районна прокуратура в Асеновград.

Полицията няма данни Рашков да е бягал и да е ходил в чужбина.

За същото престъпление – две закани за убийство към Веселин Христев и Иванка Петрова, дядото Кирил Рашков е с постоянна мярка „задържане под стража”, наложена от Районния съд в Асеновград.

Още по темата
Кирил Рашков и фамилията му бяха изведени от Катуница, след като на 23 септември в селото бе прегазен 19-годишният Ангел Петров, а според местните жители престъплението е извършено от хора на Цар Киро.

Това доведе до размирици в селото, при което бяха опожарени къщи на фамилия Рашкови. След случилото се напрежението се отпуши и последваха протести в цялата страна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
27
 
2
 
! Отговори
Без коментар преди 12 години
Хиляди подкрепиха Бенатова във FacebookХиляди хора във Фейсбук се включиха в призива на журналистката Миролюба Бенатова. Нейният личен профил беше изрит миналия петък. За това съобщи самата тя в обръщение, публикувано на on-parliament със заглавие "Убийство във Facebook". "До вчера имах право да съществувам в интернет и да изразявам мнението си, така както и тези, които пишеха срещу мен. Вече не", пише Бенатова. Тя призова своите приятели да я подкрепят. Именно така хиляди се включиха в подкрепа на журналистката. Бунтът срещу нея стана факт след репортаж от размирното село Катуница.
93
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставка на целия кабинет!!! *** *** Бойко Борисов в ЗАТВОРА!Кирил Рашков, известен като цар Киро, пред в. 24 часа казва дословно, че ще подкрепя ГЕРБ на предстоящите избори. В затворите на едно ***-министър на едно антинародно правителство на ГЕРБ се намират децата на нацията. Те измиха позора от лицето на старите, ояли се българи, които не желаят да си нарушат рахата.Същите, които утре отново ще изберат Борисов и котилото ненормални, неграмотни крадци. Официално удостоверение за членство в ГЕРБ получи известният ромски бос Кирил Рашков, по известен като Цар Киро.Монархът бил получил мястото си в Бойковата партия лично от нейния неформален лидер в централата й, в административната сграда на НДК. След победата на Борисов обаче лагерът на монарха Рашков бил щедро възнаграден за саможертвата, а самият ромски лидер-приет официално като борец за каузата на ГЕРБ, както казал самият Бойко Борисов.
92
0
 
7
 
! Отговори
Свилен преди 12 години
Тоя гледа като Слави Михалев за Европейски фондове.За непросветените: Михалев е *** *** главил се са защитник на сираците в България,но ограби дарените пари и офейка..
91
0
 
17
 
! Отговори
Чиста република! преди 12 години
Давайте да вземем закона в свои ръце, защото сами не си ли помогнем, няма кой! Семейство пребито, а какво се направи по въпроса, защо се стига до там да обират? Кой е виновен? Мачкай мързеливите и наглите за да живееш спокойно!!!
90
0
 
10
 
! Отговори
Политици, преди 12 години
спите ли?По-добре се разпуснете като неефективно работещи и обявене временно правителство,наречено"НАРОДЪТ"
89
0
 
10
 
! Отговори
Важно Съобщение преди 12 години
Днес в "Пряка демокрация": Тази вечер от 19:45 ч. в студиото на "Пряка демокрация" ще бъдат младите хора от площада в Пловдив. Момчетата от фен клубовете на ФК "Ботев" и Пламен Димитров - координатор на протестите в София от БНС в дискусия с Фикрет Сепетчи, съмишленик на фондация "Рома-Пловдив".Ще потърсим отговор на въпроса: Какво обедини разярените съперници от стадионите на площада под тепетата? Бунт в чаша вода или истинска социална революция?
88
0
 
5
 
! Отговори
ЕСТЕСТВЕНО преди 12 години
НА СНИМКАТА!
87
0
 
21
 
! Отговори
Ина преди 12 години
Дайте Киро-старши и Киро-младши на народа!Нека НАРОДЪТ ГИ НАКАЖИ!
86
0
 
26
 
! Отговори
кукуруку преди 12 години
Ехо,къде са предателите българофоби от Хелзинския комитет?Няма ли да пролеят сълзица за пребитото семейство българи,които са заловили ***-обирджии на други българи .Пребити са ,но не ви се чува и гласецът,а досега виехте като на умряло за малтретирани ***,които са само във вашето въображение .Не сте ли в България бе,не чувате ли за изнасилени иу убити старици за жълти стотинки,убита учителка ,която ги е хранила за златно синджирче,обрана селскостопанска продукция,след къртовски труд ?СРАМ
85
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КЪДЕ ИМА ***?
84
7
 
2
 
! Отговори
nomer2 преди 12 години
Вижте снимката. Гад! Прилича на руснака с благозвучното име - Путин.
83
0
 
13
 
! Отговори
бг преди 12 години
не сложат ли герб краи на превилегиите на.. снежинките..предлагам масово да сложим катинари на кофите за *** за да плащат както всеки от нас безработен сметките
82
0
 
17
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 12 години
Около 4000 пловдивчани се събраха на централния площад в протест срещу бездържавността след събитията в Катуница. Както Plovdiv24 ви информира по-рано през седмицата, феновете на пловдивските грандове решиха да се обединят и да излязат на общ протест. Към тях се присъединиха младежки и други организация. В протеста се включиха и рокери. Много от присъстващите бяха разпънали огромни транспаранти с лозунги. Мотото на протеста бе "Няма да забравим, няма да простим". Сред хората се открояваха две огромни знамена, едното българският трибагреник, второто с надпис "Свобода или смърт". Преминалият изключително мирно протест показа, че Пловдив е първи във всичко, включително и в обединението на непримиримите до момента съперници - футболните фенове на Ботев и Локо. Те излязоха на протеста рамо до рамо, загърбвайки футболните си различия, показвайки, че на първо място са българи и пловдивчани. По време на протеста започна събиране на подписка с конкретни искания към правителството, сред които по-тежкото криминализиране на унищожаване на общинска и държавна собственост, както и започването незабавно на разрушаване на всички незаконни постройки, включително тези в ромските гета. Подписката ще продължи и утре в пловдивските университети. Паралелно с протеста на Главната, ДПС организира такъв в Аджисан махала, където се събраха стотина роми.
81
1
 
12
 
! Отговори
до 77 преди 12 години
А срещу думичката *** в енциклопедията трябва да сложат една пиявица.
80
1
 
15
 
! Отговори
Неам нерви преди 12 години
*** в България са по-умни от нас българите. Цял ден се шляят, сношават се като зайци, ядат, пият на корем и не си плащат сметките. Кой не би искал така?
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айде малкото *** при дядо си в пандиза.
78
1
 
40
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Още веднъж да кажем Браво на момчетата, които запалиха къщите на този престъпник! Ако не бяха те и действията им, никога нямаше да се повдигнат обвинения срещу фамилията Рашкови и да се разследва имуществото им!
77
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПЛАШЕЛ С УБИЙСТВО? ДО КОЛКОТО ЗНАЕМ ИМА СЪС СИГУРНОСТ ПРЯКА ЖЕРТВА НА ЗАПЛАХАТА И КОСВЕНА ЖЕРТВА НА ПЪРВОТО...ЗА КАКВА ЗАПЛАХА ГОВОРИМ, КАТО ИМА ИЗВЪРШЕНО УБИЙСТВО?
76
1
 
20
 
! Отговори
анонимнъ преди 12 години
Просто гледам снимката и този поглед с мръсно съзнание и подсъзнание и се питам ако политици са го прикривали толкова време значи са болни и долни колкото този и по нищо не са над него....
75
1
 
21
 
! Отговори
Машка преди 12 години
Спрете да им слагате титли на тези ***! Вие нормални ли сте?