Трима от обвинените за финансови измами в Пловдив остават в ареста

Съдът реши, че има опасност да се укрият
Обновена: 22 сеп 2012 12:24 | 21 сеп 2012 22:15,
50
Трима от обвинените за финансови измами в Пловдив остават в ареста
Снимка: Bulphoto

Пловдивският окръжен съд наложи мярка за неотклонение “задържане под стража “ на трима души, обвинени във финансови измами. Това съобщиха от пресцентъра на Пловдивският окръжен съд.

Мярката е наложена на Сотир Янков, Атанас Бонев и Николай Дойчев, а "парична гаранция” в размер на 10 000 лв. - на Мария Янкова, и 5000 лв.  - на Елена Янкова.

Сотир Янков и Елена Янкова са обвинени, че през периода 1 януари 2009 г. - 31 юли 2012 г. в гр. Пловдив в съучастие с Кирил К., Стоян М., Борислав Б., Иво И., Живко Б., Николай Д., Милко В., Сергей Ц., Мария Я., Кирил К. и Атанас Б. в качеството им на помагачи са избегнали плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 5 251 188 лв., като са потвърдили неистина в писмени декларации, които се изискват по силата на ЗДДС, и е приспаднат последващ се данъчен кредит в размер на 5 251 188 лв. - престъпление по чл. 255 ал.3 от НК.

Сотир Янков, Мария Янкова и Елена Янкова в съучастие с Николай Дойчев и Атанас Бонев в качеството им на помагачи на 2 или повече пъти са извършвали финансови операции – 29 на брой парични банкови превода в евро чрез "ОББ” АД и МКБ "Юнионбанк” АД на обща стойност 1 288 798 евро, за които са знаели, че са придобити чрез тежко умишлено престъпление (по чл. 255 ал.3 от НК), което е престъпление по чл. 253 ал.4 от НК.

Сотир Янков през периода 1 март 2012 г. – 31 юли 2012 г. в гр. Пловдив при условията на продължаващо престъпление в качеството си на управител на "Сотир плод” ООД гр. Пловдив в съучастие като помагач на извършителя Мария Янкова, собственик и управител на "Мелиско Фреш”, умишлено я е улеснил да избегне установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – ДДС в размер на 156 000 лв. като потвърди неистина в писмени декларации, които се изискват по силата на ЗДДС, и приспаднат неследващ се данъчен кредит в размер на 156 000 лв.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета по отношение на Сотир Янков, Атанас Бонев и Николай Дойчев най-тежката мярка за неотклонение. Те са обвинени в тежки умишлени престъпления, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че именно те са извършили деянията, в които са обвинени.

Още по темата
Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрият, а за Атанас Бонев и Николай Дойчев - и да извършат престъпление. По отношение на Мария Янкова и Елена Янкова съдът е преценил, че тяхното участие в деянията е в по-малка степен и най-адекватна в случая се явява мярката „парична гаранция”.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Схемата за източване на ДДС, заради която в сряда при спецоперация в Пловдив бяха задържани 13 души, е действала чрез фирми, които реално не осъществяват дейност, съобщи прокурорът по делото Христо Анчев. По думите на Анчев периодът, в който е реализирана схемата, е повече от три години. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
3
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 11 години
ДА ЖИВЕЕ КОМУНИЗМА !
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
фАЛШИВА ПРАВОВОСЪДНА СИСТЕМА !
21
3
 
2
 
! Отговори
tvardiq преди 11 години
hihihihih Na taq *** starata,deto e izleznala sas Galiano trebva da i dadat pone 10-ka
20
3
 
23
 
! Отговори
Майничка преди 11 години
Хахаах тия ако трябва да ги съдят за всичките престъпления, които са направили до сега трябва да върнат смъртното наказание. Цял Пловдив ги знае какви са мошеници. Най-жалкото е, че до сега никой не ги бараше. Смърди си на "подаден сигнал" от еди-кой си. Трагедията продължава да е същата, щото като не са те ще е друг сега.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледамдокато сменям каналите някакъв сериал "Спартак" по Босфор тв сега. Ай сиктир ве, драги зрители. Всичките бойци имат мускули като на Шварценегер в младините му. Баси напомпаните ***. Съмнявам се преди 2000 години и повече бойците да имат такива бицепси като на Арнолд. Ама всички до един.МУахахахахаха..тази химия даже в Холивуд процъфтява...чувство за малоценност , жалка картинка без да се съобразят с времето което пресъздават.
18
2
 
11
 
! Отговори
описание по картина преди 11 години
....Престъпниците предават всичкото откраднато на СЪД -ООД / да се свети името му/ ! , ЩАСТЛИВА РАЗВРЪЗКА! ПИТО ПЛАТЕНО! :D
17
1
 
8
 
! Отговори
описание re преди 11 години
...Ако междувременно докато тече делото инфлацията оскъпи заплануваните от пазителите на закона покупки / хотелчета вили скъпи коли и други/, ще има действие второ! 2. НОВА МИЗА! Пак сълзи и сополи от страна на сгащените престъпници. ОВЦЕТЕ пак зяпат! Съдии и прокурори пак мечтаят и смятат!....ПАК инфлация което води до действие 3-то! 3. НОВА И НАЙ СЕРИОЗНА МИЗА! Пресъхнали очи и носове /от рев/ ! ОВЦЕТЕ ПАК ЗЯПАТ но вече не виждат и не слушат!
16
1
 
22
 
! Отговори
описание по картина преди 11 години
Поредния театър:) Действие първо: На картинката . 1. СЪД-ООД обявява мизата , падналите в капана престъпници ги заболява корема от притеснение с колко от откраднатото ще се разделят в полза на юристите !Опъват се и псуват държавата че им спъва бизнеса. Овцете зяпат. Съдиите правят сметка какво ще си купят с платеното от престъпниците изпаднали в немилост. мила родна картинка! :D:D:D:D
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
раво за овцете зяпат
14
1
 
7
 
! Отговори
описание преди 11 години
Поредния театър:) Действие първо: На картинката . 1. СЪД-ООД обявява мизата , падналите в капана престъпници ги заболява корема от притеснение колко ще се изръсят!Опъват се и псуват държавата че им спъва бизнеса. Овцете зяпат.
13
2
 
23
 
! Отговори
Майна преди 11 години
Пловдив е еснафски град от доста време вече.Въпросното семейство не спираше да парадира с възможностите си.Относно далаверата с ДДС или по точно "Данъчен кредит",много хора са били вкарвани в ареста ,но единици осъждани особено в БГ,просто хората с пари дават на когот трябва.Дано от цялата патардия въпросното семейство си вземе малко поука,а не да влизат с усмивка в съда все едно им белят яйце,Сотир ще постои малко вътре 10-20дена месец,Марето няма да обикаля кръчмите и баровете 1 месец и така..
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да го духа държавата
11
2
 
0
 
! Отговори
преди 11 години
10
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
14Я си е..би майката бе ***!
9
2
 
2
 
! Отговори
Вила преди 11 години
Но защо не оставят Бонев, нали е там нещо на Зума !?
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По канал 1 току що гледам реклама която приветства да се спре нелегалното дърпане на музика от нашите торенти. Пуснаха някаква скапана бг съвремена песен първо хюмнетата...и после надпис: спрете нелегалното дърпане на музика....или нещо подобно беше.Майка ви е.авам ЕЕЕЙЙЙЙ. Мръсни долни кучета. Ако искате и такса въздух ни въведетеМрете майка ви еврейска скапана да Е.А!
7
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подобни обвинения са пълни шменти-капели но Цуцо знае как.......Някой не си е платил лептата на Мутрата Тиквочев!А тя е 80% от далаверата.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А някои голеееми хора като Слави Трифонов сега си правят експерименти вече. Дава 2000 кинта ако го разсмееш!Хайде сега не си лиме навил на масрафа? Тоест на български преведено- не се ли е задоволил от всякъде?Имаше един въпрос към един човек: Кое е по-страшно от смъртта?Човека: Когато си изпълня всичките мечти и да чакам да умра тогава.
5
1
 
17
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
Да позная ли какви ше са присъдите :D
4
1
 
8
 
! Отговори
Е преди 11 години
тия досега бкаготворителност ли правеха....