Гащите и чорапитe вън от "Слънчев бряг"

Съюзът на собствениците в комплекса отправи искане към премиера
Обновена: 5 окт 2012 16:01 | 5 окт 2012 13:45,
47
Гащите и чорапитe вън от "Слънчев бряг"
Снимка: Булфото

Гащите и чорапитe да бъдат изнесени от „Слънчев бряг”. Такова искане са отправили от Съюза на собствениците в комплекса към премиера Бойко Борисов.

Хотелиерите настояват всички временни обекти в курорта да бъдат премахнати. „Това е проблем с който се борим от години. Независимо че в не малка степен в този процес участват и част от нашите членове, те са собственици на такива временни обекти, ние като обединение издигаме общия и обществения интерес над личния и категорично заставаме зад премахването им.

Бичът „сергии за гащи, чорапи и кинкалерия“ трябва да бъде изкоренен окончателно веднъж и завинаги”, категорични са от Съюза.

Преди време премиерът Борисов оприличи „Слънчев бряг” на „селски кокошкарник” именно заради множеството сергии и павилиони по улиците на комплекса. Според хотелиерите всичко в курорта щяло да изглежда по различен начин, ако тези временни обекти бъдат премахнати.

Още по темата

„Тези сергии, както с външния си неугледен вид, така и със стоките, които предлагат, не кореспондират по никакъв начин с висококатегорийната хотелска база и принизяват имиджа на курорта. „Слънчев бряг” претендира да е перлата на българското Черноморие и затова трябва да се приведе в друг вид”, заяви председателят на Управителния съвет на Съюза Елена Иванова.

В защита на своята теза хотелиерите подчертават, че те и колегите им от националните курорти са сред най-големите инвеститори в родния туризъм и като такива, също формират основния обем на данъци в съответните общини.

Затова, ако исканията им не бъдат взети под внимание при второто четене на ЗУТ (Закон за устройство на територията), членовете на Съюза са готови и на протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
решението е просто.Проверки, проверки,...проверки. този тип рърговци много редко дават касов бон.
3
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Не разбирам, защо искат със ЗУТ да им се реши проблема - това е закон за цялата страна и той не може да конкретизира в кое населено място да има *** и в кое - не. Затова се приемат от съответните общински съвети общи устройствени планове, подробни устройствени планове и наредби за преместваеми съоръжения. Няма нужда на национално ниво да се решават тези неща.
2
10
 
16
 
! Отговори
бай Шиле преди 11 години
Тези временни обекти дават препитание на безброй *** търговци, коите ако останят без работа ще крадат и проституират. Пък с тях или бяз тях, курорта ще изглежда еднакво селски.
1
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно умно нещо, казано от съюза на хотелиерите. Поздравявам ги за апела им!