Уволниха почерпения лекар от варненската "Бърза помощ"

Д-р Ризов признал, че отишъл при пациент след употреба на алкохол
10 дек 2012 13:50,
47
Уволниха почерпения лекар от варненската "Бърза помощ"
Снимка: архив, Impact Press Group

Почерпеният доктор от варненската „Бърза помощ“ е дисциплинарно уволнен, съобщи зам.-шефката на спешната помощ д-р Антоанета Касабова.

53-годишният медик беше задържан рано сутринта в петък по сигнал на близките на онкоболен мъж от кв. „Трошево“. Те обяснили, че докторът пристигнал пиян, поставил инжекции на пациента и минути по-късно той починал.

Пристигналите на място полицаи установили с дрегер, че в кръвта на спешния медик има 1,7 промила алкохол. Взетата след това кръвна проба показала 1,6 промила. Аутопсията на починалия пациент показала, че си е отишъл от този свят от инфаркт.

По думите на Касабова д-р Любомир Ризов е признал, че се е отзовал на повикването след употребата на алкохол и ще поеме вината си за това. Тя отново уточни, че медикаментите, които е поставил лекарят на онкоболния пациент, не са ускорили смъртта му.

Още по темата
Със сигурност обаче това ще докажат резултатите от съдебно-медицинската експертиза, които се чакат до няколко дни. Вчера пък здравният министър Десислава Атанасова заяви, че очаква медицинският одит да предложи отнемане на лекарските права на Ризов.

Това, което е в моите правомощия, ще го осъществя, именно след предложението на РЗИ и на медицинския одит. Все още не мога да кажа за какъв срок. Очаквам Българският лекарски съюз да се самосезира, тъй като в последните две седмици това е третият пореден случай, каза още министър Атанасова. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, де да я имаше същата нетърпимост и към пияните шофьори направо на петилетка по една катастрофа би имало итя ламаринена би била.Да ,ама не!Познат полицай ми сподели,че на този дето го кара за алкохолна проба 11 пъти е хващан да кара пиян.Добре е да се постъпва съвестно,но към всички,а не избирателно.Ако си шофьор-довиждане,ако си Ставийски-бягай се пързаляй в Русия,а пък ако си доктор-ела,че и наказан трябва да отчетем та макар и само един.
45
3
 
1
 
! Отговори
savest, molia преди 11 години
NE MOGA DA PROUMEA KAK IMA HORA DA ZASHTITAVAT TOZI INDIVID, PIAN na RABOTA,SLED NEGOVA NAMESA -SMART. NEDOPUSTIMO E TAKOVA MISLENE ,i VMESTO VSICHKI DA SME SRESHTU TAKIVA OTREPKI NIE OTNOVO SME 50/50. NEMA DA E LESNO IAVNO OBEDINENIETO S/u ZLOTO OBHAVANALO BG. NULA TOLERANTNOST kam PRESTAPNICI, dori i LEKARI, TOCHKA>
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди време потелевизията гледах как спешна помощ в Рим участва в антитерористично учение.Беше съобщено,че участват 750 екипа.Значи на работа в момента са останалите поне 250.Извода е ,че град Рим с население около 8 милиона има 1000 екипа за спешна помощ.У нас в България те са около 350-390.Както виждате в пъти по малко са.Нека хората които имат повод за недоволство да го изразят пред управляващите,а не пред работещите от СМП.
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През лятото като се напълни града с туристи не им достигат екипите и привикват от другите ЦСМП-та лекари и фелдшери да работят.Е,това лято май ще им трябват не свещи да ги намерят,а морски фарове.Апък на уволнения може и добро да са му направили,понеже работата е тежка и жестоко неблагодарна.Работа във Варна,София и Пловдив се намира и най вероятно той ще си намери и по-лека и по добре платена.
42
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
taq ve4er mnooooo lekari vav toq forum mai mai be q iskaraite 6lokovicata i ne se 6lqite po forumite kat muxi bez glavi tuku vij ste izpusnali nqkoi pacient itoi ozdravql
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам само един въпрос - някои от вас умници има ли медицинско образование, че да говори за лекарска грешка и знае ли какво е масивен инфаркт? Като нямате представа спрете да коментирате, защото се излагате!
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 11 години
Забелязвам, че всеки който е написал мнение срещу лекаря, че е виновен и трябва да си понесе вината само минуси сте нацъкали.Разбирам колко *** народ има в тази държава!Отказвам се да пиша направо.После защо държавата ни е ***.Манталитета ви е като на маймуните в Африка!
39
4
 
5
 
! Отговори
.. преди 11 години
Заслужава адмирации (и прошка) за това че си е признал и е поел последствията. Няма как да обясниш на някой общак какво е да си лекар, ще има негативни коментари, много ясно.
38
1
 
3
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Вече е назначен в медицинския пункт за почетен председател на ВИНПРОМ !
37
5
 
7
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
*** в бели престилки вместо да цъкате минуси на справедливия гняв на Българските граждани за вашите престъпления,се замислете какво вършите и на къде сте тръгнали,толкова ли достойнство не ви остана в *** ви ***.
36
5
 
6
 
! Отговори
бай Ганьо от EU преди 11 години
Защо го уволнихте човека?Да се пие и псува по време на работа е нормално в България.
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
malko mu e
34
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като е уволнен вече няма да има масивни инфаркти,нали?
33
9
 
6
 
! Отговори
hes преди 11 години
След като е уволнен може ли ече да о бият?
32
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
zatovali li sa zdravnite osigurovki piqni lekari da ni ubivat bravo bravo milioner4eta stanaxa i se vav racete gledat xorata za pari
31
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама какъв лекарски съюз, какво самосезиране, какво разследване....защо всичко е толкова малоумно тромаво, а смъртта е толкова бърза ??? Доказано ли е на момента, че е пил - доказано е - ами директно аут, да ходи да бърка кереч и близките на починалия да го съдят до дупка
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато няма закони с които да бъде съден и да лежи в затвора лекар причинил смърт или увреда ,до тогава всичко е само на приказки. Ще го уволнят от там ,а той ще иде другаде и пак ще прави същото... Освен ефективни присъди трябва да има и отнемане на лекарска практика от година до пълно отнемане според простъпката. Само така ще има *** от наказание ,защото явно на нашите лекари (а и не само на тях) ,морала и хипократовата клетва нищо не значат!
29
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"След смъртта на Франсоа" вече по-продавана от Маркес.Премиера за Варна на 17.12.2012 от 18.30 във Фестивален и конгресен център (книжарница Ciela).mobilis.bg/articles/view/62722
28
1
 
4
 
! Отговори
Лекаря преди 11 години
Е не е голяма загуба, отивам на село,там хората плащат в натура - я кокошка, я бутилка вино и ракия, я буркан туршия, поне от глад няма да умра а и ще ям само екологично.
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"......УВОЛНИХА ...ЛЕКАРЯ..",.......ВРЕМЕННО !