Затрупаното от пясък момче вече е вън от опасност

Детето е излязло от кома и диша самостоятелно
Обновена: 19 авг 2013 14:21 | 19 авг 2013 13:08,
23
Затрупаното от пясък момче вече е вън от опасност
Снимка: архив, Булфото

12-годишното момче от Русия, което бе затрупано от пясък на плажа в Приморско миналия четвъртък, вече е вън от опасност. Детето е излязло от кома, диша самостоятелно и е в съзнание, съобщи началникът на отделението по реанимация в МБАЛ Бургас д-р Антон Григоров.

Благодарение на усилията на целия екип на реанимацията, бързото и адекватно лечение, вече няма пряка опасност за живота на момчето.

От събота е възстановено самостоятелното дишане, а от вчера – и съзнанието на детето.

Още по темата
Мозъчният оток  е изчезнал, то движи ръцете и краката си в пълен обем, което показва, че няма неврологични проблеми. Все още не е отминал рискът от развитие на пневмония, тъй като детето е погълнало пясък и дишането му е било увредено.

Лекарите в МБАЛ Бургас предполагат, че е възможно от инцидента да останат психо-емоционални травми, затова със съдействието на Руското консулство в Бургас търсят възможност момчето да разговаря с психолог.

Родителите на детето го посещават всеки ден, до 2-3 дни има вероятност то да напусне Отделението по реанимация и да бъде настанено в Детско отделение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Русияпясък
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
NoName359 преди 10 години
Поне една хубава вест !!! Само трагедии и политика...направо не ти се четат новини!!!
18
0
 
4
 
! Отговори
yf преди 10 години
много приятна новина.неописуема гордост и морал на лекарският екип.винаги да бъдат все така отговорни добродушни и успешни в работата си.бъдете живи и здрави .
17
0
 
10
 
! Отговори
decent преди 10 години
Dobrite *** gi syzdava samo i edinstveno obiknoveniq, chesten i trudesht se chovek. Drugoto e crap ot koqto e nujno da se otyrvem
16
1
 
14
 
! Отговори
Дедо ви преди 10 години
Какъв съд бе хора?Навремето във всеки двор (това е в Пловдив) имаше по няколко плодни дръвчета и обезателно слива "афъска".Родителите на работа и ние ходим да крадем.Ама с нас и майничката дето ще крадем от тяхната афъска.Резултата е пукнати глави,изкълчвания и т.н.Децата нямат спирачки.Като пораснат ще викат за нас:"Егати тъпанарите-десетилетия да търпят дивотиите на "елита""А иначе поклон на лекарите да е живо и здраво детето!
15
0
 
30
 
! Отговори
me преди 10 години
Браво на детенцето и на лекарите! Дано да се възстанови напълно!
14
0
 
45
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Cлaвa нa Бoгa ! Браво на лекарите! Да е живo и здравo момчето !
13
0
 
43
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Живо и здраво да е детето и друг път да мисли, преди да се оставя да го заровят :) Поздравления за лекарския екип - страхотна работа.
12
1
 
27
 
! Отговори
до коментар 10 преди 10 години
До На съд Не можеш да очакваш да се пускат забрани за всяко нещо, за да създаваме изкуствена защитна стена за децата. Работа на родителите по целия свят е да възпитат децата си да мислят.
11
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да е жив и здрав! Да живее Русия!
10
0
 
55
 
! Отговори
Васко преди 10 години
Дано да се оправи без последствия молодеца! Никой не заслужава такова нещастие!Стискам палци за него!
9
4
 
33
 
! Отговори
На съд преди 10 години
Малоунмата реклама, дето един *** копае дупка до другия край на земята- на съд! Децата са малки и родителите ***, та няма кой да им обясни. Особено като киризят реклами след 22, а трябва вече да спят!
8
0
 
61
 
! Отговори
да преди 10 години
СТАВАТ ЧУДЕСА,БЛАГОДАРЕНИЕ,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ИМА ХОРА КАТО ТЕЗИ ЛЕКАРИ,КОИТО НЕ САМО НЕ СА САМОЗВАНИ,А РАБОТЯТ СЪС СЪРЦЕ И ДУША,НЕ БРАВО,А ПОКЛОН ПРЕД ТЕЗИ МЕДИЦИ ОБИЧАЩИ ПРОФЕСИЯТА,ДА ИМ ДАВА ГОСПОД НА ТЯХ СТОКРАТНО ЗДРАВЕ ДА ПОМАГАТ НА ЧОВЕК КОГАТО ИЗПАНЕ В БЕДА-БЕЗИЗХОДИЦА,А ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ СМЕ СВИДЕТЕЛИ ВСЕКИ ДЕН НА ЖЕРТВИ,ЗА КОИТО НИЕ НОСИМ ВИНА.ДА СЕ ЗАВЪРНЕ ТОВА ДЕТЕ В РОДИНАТА И ПАК ДА СПОРТУВА,ДАНО ВСИЧКО ДА Е НАРЕД,ДА ПРЕГРЪЩА ДРУГАРЧЕТА СИ,РОДИТЕЛИ.
7
0
 
69
 
! Отговори
илонка закова преди 10 години
в живота стават и хубави неща, поздравления на лекарите и много вяра и успех на семейството на детето.Дано всичко да е наред и расте щастливо и най-вече здраво . Нека по често да четем за такива чудеса.
6
1
 
102
 
! Отговори
МАЙКА преди 10 години
Много, много хубава новина! Дано детето се възстанови напълно. Поклон пред екипа на д-р Григоров в ОАИЛ Бургас. Върнаха ми детето от онзи свят преди две години. ПЕРФЕКТНИ СА!
5
0
 
76
 
! Отговори
Василка преди 10 години
Браво на лекарите, целувам им ръка, да е живо и здраво детенцето и да расте щасталиво, ето как понякога една невинна игра може да е превърне в голяма трагедия. Важното е, че благодарение на лекарите родителите и детето ще се прегърнат отново.
4
0
 
87
 
! Отговори
светослава преди 10 години
Много хубава новина...след толкова лоши,които прочетох! Молих се за момченцето,когато разбрах за инцидента. Да е жив и здрав!
3
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може да развие свръхспособности след комата
2
0
 
101
 
! Отговори
Bolqrka преди 10 години
Толкова е хубаво човек да прочете някаква такава хубава новина...Браво на лекарите!
1
0
 
95
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
gorki4koto dano se opravi napylno i bravo na bylgarskite lekarite.