До дни осигуряваме още 1000 места за бежанци

МВР вече наело преводачи. Очакваме помощ, а и пари от ЕС
14 сеп 2013 13:50,
43
До дни осигуряваме още 1000 места за бежанци
Снимка: МВР

Още хиляда места за бежанци ще има до няколко дни, обеща МВР шефът Цветлин Йовчев.

"Все още сме в критична ситуация, местата за настаняване на бежанци са претоварени. В кратък период от време обаче ще овладеем този пик на кризата, но ще трябва да продължим да работим, защото не се очаква потокът от бежанци да намалее", призна той пред БНР.

По думите му са осигурени медикаменти, медицински екипи, включително такива, които да извършват прегледи при първия досег с хората, и такива, които да работят в центровете за настаняване.

"До няколко дни ще имаме още шест–седем преводачи, така че е намерено решение и на този въпрос", каза Йовчев.

Министърът обяви още, че вече са поведени и първите срещи, за да потърсим помощ.

"В момента очакваме помощ по линия на Агенцията за подпомагане на търсещите убежище. Очаквам допълнителна помощ по линия на Фронтекс. Възможно е да получим и финансова помощ. Средствата в бюджета на ЕС до края на годината за такива дейности не са много, има няколко страни, които са в повишен риск, една от тях е България, но по-тежка е ситуацията в Италия, Гърция, Кипър и Малта", отчете Цветлин Йовчев.

Министърът отново бе категоричен, че към момента не се налага затваряне на границите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Министърът отново бе категоричен, че към момента не се налага затваряне на границите."..а когато е затворим ще бъде вече късно...ще стане като толерстията в западна Европа..черна неука ***,множаща се безконтролно!!!
33
0
 
3
 
! Отговори
бг преди 10 години
абе що не платиме на 100-200 *** по30лв. на ден и пиле нема да дадат дса премине през границата дсамо като разберат че *** живеят по зле от тия в лагерите и ще забегнат обратно ...нема и граничари да ни требват ,та нали 20циганина бегат за цела година я..
32
1
 
17
 
! Отговори
w преди 10 години
защо не затворят границата откаде накъде ние да поемаме всички негативи, защо не ги приемат богатите държави от персийския залив нали са една религия, но не , на тях точно това им е целта да раселват исляма точно по този начин чрез бежанци бавен но много успешен метод запада е пълен с джамии и в много градове те клонят накъм мнозинство,знаят че засега с оръжие не могат да постигнат много но само засега.., а европеиските управници нищо не предприемат,тия само джихат им е в главите,20г и ще е къс
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой не иска бежанци в страната си. Затова Европа ще направи всичко възможно да подпомогне България да си ги задържи на своя територия. Това е според мен
30
1
 
17
 
! Отговори
до 28 преди 10 години
те не са бежанци- има голяма разлика между бежанец и имигрант. За Турция са бежанци- имат обща граница със Сирия, за нас- имигранти, пресекли границата нелегално, и защото не са се предали доброволно, а са се крили. Но журналистите в невежеството си ни натрапват по цял ден лъжи и назидават как трябва да ги приемем. Една държава член на ЕС е обявила, че би могла да приеме само сирийци християни. Щом и ЕС не ги иска...
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
i sled 9-10 meseca sme po-4erni4ki.
28
2
 
3
 
! Отговори
fuck-dnes bg преди 10 години
Ти какво работиш? надали си по-раболив или умен от останалите, ама ей така- да плюем . Надали и едно дърво си засадил през живота си, ама дай да философстваме по форумите като дървените философи. Бегай да прекопаеш една градина, че да си спокоен, че по-добър от другите
27
1
 
23
 
! Отговори
Застава Черна черква преди 10 години
И моят баща е бил граничар, 26 месеца служба на гръцката граница, и човечеца гледа телевизора и немее, как така някакви банди от по 100-200 човека пресичат ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА! Как няма кой да ги спре? Къде е кльона по турската граница, кой изпедерастен *** го демонтира? Ами това е НАПАДЕНИЕ, агресия, нахлуване на наша територия.За какво граничарите са си дали здравето, а някои като незабравимият Вергил Ваклинов и живота, за да опазят границите на Родината?
26
0
 
12
 
! Отговори
инфото преди 10 години
Защо трябва да приемаме бежанците? Нека ги приема Европа, нали сме част от нея?
25
0
 
4
 
! Отговори
boza преди 10 години
I az bjagam vseki den po 1-2 kilometra za zdrave , oznachava li tova che mi se polaga statut na bezhanec i ste poluchavam li parichni pomosti ? 62
24
0
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 10 години
Има мутри и то какви. А там , където няма , няма познай защо , защото не е рентабилно - защото са села с пресечен терен нивите са на големи разстояния една от друга и са много малки. Трудно се обработват и добива едва задоволява насъщните нужди. В тези села каквото и да захване човек е почти провал. Защо ли? - държавата те цака и природата те цака. А в града те цака само държавата или липсата на такава. Не е глупав българина, работлив е, но търпението му е в повече, а мерака му липсва.
23
7
 
3
 
! Отговори
fuck-dnes.bg преди 10 години
До EdinПустеят ни селата защото сме народ от търтеи и комплексари и всеки иска да "цъка" компютъра в офиса с изглед към жълтите павета. Българските турци ни хранят, те работят по селата, българите сме все тарикати. Затова ще пребъдат, а ние сме мъртъв народ, без бъдеще, защото сами си оставихме земята. Никакви мутри няма по селата, знам много добре, не ми ги разправят тия на мене.
22
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1991-93г служих на българо-турската граница.17 човека имам задържани които искаха да преминат от Бг към Турция и 25 от турска страна към нашенско.Какъв бой съм ги млатил тези *** представа си нямате.Имахме един луд капитан,той въобще не искаше да задържаме тези който идваха отвън.Гърмеше им в краката и *** от където е дошъл,повече не избиваше никъде по заставите.Имаше България тогава,сега е разграден двор,обран бустан.Баси ,нагъзените ***!
21
0
 
15
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
Заглавието е "до дни плащаме" аз и вие, не ши*аните политици .Те какво плащат?Къде по дяволите се числят те?Аз НЯМА да плащам за тези ***,които ще омажат родината ни!Да си им поемат раходите политиците хомосексуалисти,но няма как,защото дори парите,които те имат за пак наши,откраднати от нас.Отказвам да продължавам жалкото съществуване на тези гнусове и това бъде да моя и ваша сметка.Коя държава обърна внимание на мизерията тукОт 24 години ни морят нас,но не искаме убежища и не бягаме,нали?ВЪН
20
0
 
5
 
! Отговори
Edin преди 10 години
До Анонимен 5Pustejat selata,sachtoto nie suchto sme "emigranti"ne zachtoto taka iskame,a zachtoto ochte ne mojem da si vzemem zemite ot mutrite i "edrite arendatori",i se nadjavame samo s dosta pari da uspeem da si vurnem imotite a vie pres tova vreme se razporejdate s naschite imoti, otdavate gi pod arenda na 4ujdenzi, a sega i arabski isljamski ekctremisti schte nastaniavate v tjach.V Bulgarija njama izlischna zemja, naprotiv!!!
19
0
 
25
 
! Отговори
амбри преди 10 години
абе ейййййййййй, правителството! не чувствате ли че вече прекалявате. какво сте ги засъбирали тия??? и пак на нашия гръб. не ви е срам изедници!!!!
18
0
 
21
 
! Отговори
Киро Каналджията преди 10 години
Предлагам да осигурим на бежанците това, което те искат, а именно добрата Стара Европа. Как можем да го постигнме...много лесно. Товарим бежанците на корабите от дунавския флот и ги стоварваме във Виена. Може и по-нагоре в Дойчланд убер алес. И те така, бат Сали...
17
0
 
20
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Пари,пари и пак пари за тях!!Алооо,държавата!!15 години ви внасям осигуровки и какви ли не плащания!!Дайте и на мене малко пари бе!!!Аз поне съм си ваш!!!
16
1
 
19
 
! Отговори
Bg преди 10 години
...........а за българите кога ще се погрижите ?
15
1
 
22
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Айде пак стягайте коланите, че и тия кърлежи ще храним