Моят глас е, призна си Тотев за "артисалите" от ГЕРБ

Думите му били извадени от контекста, искал да мотивира хората
Обновена: 23 окт 2013 12:15 | 23 окт 2013 09:21,
85
Моят глас е, призна си Тотев за "артисалите" от ГЕРБ
Иван Тотев. Снимка: Impact Press Group

"Няма съмнение, че това е моят глас", обяви пловдивският кмет Иван Тотев за скандалните записи, които видяха бял свят и на които градоначалникът на партийна сбирка обяснява, че ГЕРБ добре се грижи за своите хора и "постоянно ги прибира, кой откъдето е артисал".

"Когато си в тесен кръг, се чувстваш спокоен да говориш свободно", каза той пред Нова тв, но допълни, че това, което той е казал, е извадено от контекста.

Както Dnes.bg вече писа, от записа стана ясно, че в местната община са назначени над 500 членове и симпатизанти на ГЕРБ. Във ВиК и на летището също се планирало на партийни кадри да им бъдат намерени места.

Още по темата
"Най-нормалното нещо е тези подготвени хора да намерят своята реализация, защото в структурите на ГЕРБ има много качествени хора с езици", каза Тотев и поясни, че на събранието е говорил пред хора, които предстои да бъдат уволнени от управляващите. Целта му била да им даде кураж, че те ще продължат своята професионална реализация.

"Когато си на партийно събрание, трябва да дадеш мотивация и сигурност на хората", настоя кметът.

Иван Тотев обяви, че откакто новата власт е дошла, в града има тотална чистка на ръководни кадри – басейнова дирекция, ВиК, летища и други.

"Нямаме 120 души от ВиК, назначени в общината", категоричен бе той и пресметна, че в структурата работят над 1200 души.

Градоначалникът настоя, че именно от ГЕРБ са изобличили тайната на областния управител Венцислав Каймаканов, че е назначение на ДПС.

В коментар на думите си от записа, че общинарите ще подготвят такива незаконни решения, които той да връща, за да го бламират, Тотев отговори, че има бламиране, но от страна на Каймаканов.

От 171 решения на общинския съвет, които са били законни, областният управител върнал 7, но най-важните – 30-милионен заем за инфраструктурата на града, проект за подземен паркинг и много други.

"Областният управител като цяло е много остро настроен срещу развитието на общината", настоя той.

Кметът заяви още, че благодарение на хората от ГЕРБ и тяхната квалификация управлението на община Пловдив е толкова добро.

Попитан колко души е сменил, откакто е дошъл на власт, той каза, че е сменен целият ръководен персонал.

"Но през последните три месеца имаме тотална чистка на ръководни кадри", обясни той и заяви, че политиката на ГЕРБ никога не била такава, даже партията търпяла критики, че кадри на БСП стоели на ръководни позиции по времето на управлението на ГЕРБ.

В заключение Иван Тотев нарече излизането на записа като абсурдно и се поясни: "Ние не можем да се подслушваме така. В партийни централи, в къщи, в тоалетни записват хора, това не може да продължи така".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А, Тотев като дойде на власт все едно не направи чистка, айде тези да ги разправя на друг. И хората, които е назначил са много квалифицирани като шефа на парковете, дето ходи с чантичка на кръста в офиса си, даже не знам и висше дали има.Тази зима ще видим качеството на ремонтираните улици, някои цъфнаха и преди зимата. За хотела му да не говорим.
51
29
 
10
 
! Отговори
xx преди 10 години
Аз съм кореняк пловдивчанин, на 60 г. Никога през живота ми не съм имал толкова свестен кмет. Само за 2 г. в града се направи толкова много, колкото за предните 22 г., та и повече.Не гледайте какво пишат платените драскачи на кутев и станишева.Който иска да види какво се случва в Пловдив да заповяда.За две години градът се сдоби с най-добрите и най-лъскави булеварди в страната.И ако турския областен управител не пречи с всички сили,щяха да се случат още много добри неща.
50
15
 
8
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 10 години
Много ме кефи как някой от майната си коментира пловдивския кмет без да е видял какво е направил за града. Смешна работа или платена :)
49
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пловдивският кмет е най-успешният кмет на ГЕРБ, затова е атаката срещу него.Аз поне съм свидетел, че няма по-успешен кмет от него.Това което се направи по време на неговия мандат не се направи при всички предни взети заедно. Най-брутален беше "синия" Иван Чомаков, който след мандатите си отиде директор при един от най-богатите "червени" Гергов. Така че с евтини компромати ще заблудят само овцете. Важни са делата. А компромати ще излезнат срещу всеки от вас само да надигне глава. Приятен ден!
48
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 10 години
Благодаря на минусчетата, преброихме тролчетата :)
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До DrunderskiНе знам какво му е на 50 по-анонимното от теб, но карай
46
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха сега да видим къде са" интелегентните",борците против задкулисието,тези с вувузелите и тъпаните!Ха да ги видим как ще се възмущават от ГЕРБ, Борисов,Цветанов ,Тотев и компания.Не им ли светна под шапката как ги управляваха четири години и как искат пак така да ги управляват.Голяма смешка е ,че Тотев е успешен кмет!ГЕРБ му изсипаха парите от софийските бали на куп.Така и магаре да сложиш ще е добър управленец.
45
6
 
23
 
! Отговори
Drunderski преди 10 години
Изваден от контекста? И тая плоча се изстърка-същото говореше и Бойко за розговора в Банкя с Мишо Мършата и оня прокурор дето го уволниха!
44
26
 
11
 
! Отговори
майната ви преди 10 години
Колкото и да ревете пловдивчани пак ще изберем Тотев на следващите кметски избори. Защото при него се прави нещо за града, за разлика от всички плужаци преди това, които крадяха и с г*за си и града беше супер занемарена ***.
43
6
 
17
 
! Отговори
Drunderski преди 10 години
До Анонимен 50Писна ми да обяснявам на анонимници като теб! За ГЕРБ излиза информация от този сорт поради две причини-на тях не им пукаше кой ще ги чуе и втората-мислеха се за недосегаеми сякаш вторият мандат им е сигурен. И когато не внимаваш излиза информация. Сега разбра ли? Айде стига сте се оправдавали герболетките с тоя рефрен-ама само ГЕРБ ли ами другите? Писна ми от една и съща плоча!
42
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да,да, а от БСП,ДПС и другите партии въобще не назначават познати,роднини и членове на техните си партии.Интересно дали пак Цветанов е подслушвал? Как досега не излезе нищо за други партии,само за ГЕРБ,вие да би да мислите,че всички са наивни като вас,то не бяха фалшиви бюлетини,не бяха подслушвания,а сега и това.Каквото и да измислите,който иска ще гласува за ГЕРБ.
41
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Няма съмнение, че това е моят глас" в местната община са назначени над 500 членове и симпатизанти на ГЕРБ. "Градоначалникът заяви на партийно събрание, че внасят умишлено незаконни решения в Общинския съвет за гласуване, за да бъдат връщани от областния управител Венцислав Каймаканов. Целта била вината за нереализираните в Пловдив проекти да падне върху губернатора, а не върху кметския екип. "За какво говорим? тия от ГЕРБ са ненормални. Нарочно проваляли Пловдив, за да го припишели на БСП!!!!
40
11
 
28
 
! Отговори
X преди 10 години
Пловдивчани да стават и да го измитат веднага!
39
29
 
12
 
! Отговори
:) преди 10 години
Аз лично виждам поредното "Активно мероприятие" спретнато по поръчка на БСП, ДПС и компания. И народа по условие се връзва Активно на него. Просто накой иска да смени Тотев с НЯКОЙ, който ще КРАДЕ ПО-ДОБРЕ!
38
7
 
14
 
! Отговори
>>> преди 10 години
До opaaКакво по-точно направи ??? Светна лампите на тепето ли ? Спря ремонта на зоологическата градина ли ???
37
6
 
31
 
! Отговори
>>> преди 10 години
Никой ли не помни видеото с тоя хубостник ,на което два дни преди изборите за кмет в Пловдив подробно обясняваше на щаба си какво трябва да правят за да фалшифицират изборите. Интересно защо нищо не се предприе тогава ? Пък и е рядко *** ( също като вожда си ) - такива работи говорят ли се на всеослушание ? После жертва на незаконно подслушване бил! АБЕ ЕЙ ! НА НЕКЪДЪРНИТЕ ГЕРБЕРСКИ КАЛИНКИ ДОКОГА ЩЕ ИМ ПЪЛНИМ ГУШИТЕ ?!?
36
6
 
17
 
! Отговори
Тоя за разлика от преди 10 години
ТИКВАТА веднага си призна без бой. Що увъртане падна от БАНКЯНСКИЯ ФЮРЕР, че не бил той на записа за починалия МИШО БИРАТА
35
27
 
24
 
! Отговори
opaa преди 10 години
абе...вие тука сте голяма секта :) има 4-5 дето пускат коментари платени от някой си там! в пловдив не сме имали по добър кмет, това което се направи за 2 години с други кметове щяхме да го мечтаем само! как един компромат за бсп или дпс не излезна...май ще трябва да се лее кръв...
34
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не са го орезилили, 40-ти. Бате ти Бойко от такива си направи партията - да са му лика-прилика.
33
22
 
6
 
! Отговори
Нашия преди 10 години
Такива орезилиха бате Бойко:)