Предколедно пътуване: 500 коли на минута аут от София

"Пътна полиция" зорко ще контролира трафика по всички пътища
Обновена: 20 дек 2013 14:02 | 20 дек 2013 13:30,
70
Предколедно пътуване: 500 коли на минута аут от София
Снимка: архив, Булфото

Очаква се днес и утре от столицата да излизат по около 500 автомобила на минута. Около 300 хиляди души ще напуснат София, сочат сметките на МВР.

"Пътна полиция" твърди, че е създала необходимата организация и трафикът ще бъде контролиран по всички основни направления.

"Колите започват да се изнасят още от този следобед, но пикът ще е утре", коментира пред Нова тв главен инспектор Валери Митов от "Пътна Полиция".

Още по темата
Затова станалите вече традиционни зелени вълни на регулировчиците по столичните булеварди "Ситняково", "Ботевградско" и Цариградско шосе, "Борис Трети" към Околовръстното и сега ще бъдат част от облекчаването на трафика.

"Ще има допълнителни патрули и на всички уязвими места и натоварени направления в страната, сериозен трафик ще има на Капитан Андреево, Кулата, Свиленград и в посока Варна и Бургас. От Агенция "Пътна инфраструктура” са ни уверили, че ще вземат мерки да не се получават километрични задръствания", допълни той.

От АПИ вече казаха "Не" на ТИР-овете по време на голямото пътуване. Тази събота, както и на 1-ви януари тежкотоварните автомобили над 10 тона няма да могат да се движат между Мездра и  Кулата; Русе – Велико Търново и Пловдив – Свиленград и Варна - Бургас.

Ограничението важи за времето от 16:00 до 20:00 часа. Целта е да се осигури по-голяма безопасност на движението.

От дни полицейските инспектори проверяват и увеселителните заведения (ресторанти, дискотеки, клубове, игрални зали и др.), в които обичайно се събират много хора за Коледа и Нова година.

Целта е да се гарантира сигурността, реда и да не бъдат допуснати инциденти по време на предстоящите празници.

На управителите на проверените обекти са предадени разпоредителни протоколи за спазване на работното време, режима на присъствие на малолетни и непълнолетни в заведенията, за недопускане на разпространението и употребата на наркотични и упойващи вещества, недопускане на посетители с оръжие и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
24
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
Крадците и те се подготвят за "голямото изнасяне"!
37
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Село София се присмива на гражданите си :)))))
36
3
 
22
 
! Отговори
yasensl преди 10 години
Не тръгват си от най-голямото село все пак в София има най-много ***.
35
2
 
25
 
! Отговори
MAAFAKA преди 10 години
Сега е момента да преброите СОФИЯНЦИ !!!!!Пък да видим :D
34
17
 
14
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
прибирате се по селата си а
33
6
 
34
 
! Отговори
Наско преди 10 години
Понеже виждам ,че много се карате на тема софиянци и провинциалисти да ви кажа ,че държавата ще изчезне след 30-40г. и ще стане същото както когато са настъпвали турците, не сме се обединили, не сме приели заплахата на сериозно и всички знаете какво е станало.Аз предлагам да свалим правителството ,да променим изборния кодекс и да докараме българи от чужбина необвързани с ДС и Комунизъм (да ,има ги !!) и да си оправяме държавата ,че да няма софиянци и провинциалисти ,а да има граждани !!
32
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо се дават допълнителни почивни дни по празниците? Естествено, че заради т.нар. софиянци. Единия ден, за да стигнат до селата си, а другия, за да се върнат.
31
14
 
21
 
! Отговори
КуРти преди 10 години
Заминавайте и да не се връщате селяци!
30
5
 
27
 
! Отговори
мене преди 10 години
ПК - пес'тин коняКН - крайно некадъренСО - след околовръстното или софиянец отскороАре чао, довиждане, приятни сънища, лека нощ. Мерси.
29
3
 
25
 
! Отговори
БУДА-ла преди 10 години
Е как така? Какви 500 коли на минута?! Нали утре е редовен работен ден?!Хм, 500 коли на минута?! Знаеш ли колко гориво, колко винетки, колко зимни гуми, колко застраховки, колко данъци са това?! Абе, май България, не е чак толкова бедна??!! Поне някои хора...
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До AniТова са пикови стойности по всички направления взети заедно. Не се пали от това, че преувеличават. Проблема разбира се е наличието на светофари по Цариградско и други големи пътни артерии, които не би трябвало да ги има.
27
1
 
21
 
! Отговори
varnenetz преди 10 години
Във Варна е точно обратното , взлизат повече коли отколкото излизат . Това е супер ! Усеща се коледната лудост ,направо гъмжи от народ ! Весело изкарване на всички !
26
3
 
31
 
! Отговори
pepe преди 10 години
И аз да пожелая на всички лек път и весели празници. До тук я докарахме от 60 години противопоставяне. А всички знаем, че най-отявлените плюещи страдат от синдома на първото(най-много второ) поколение.Останалите просто са над тези неща!Още веднъж, весело изкарване на всички!!!
25
7
 
18
 
! Отговори
Ani преди 10 години
Някой дали си представя колко коли трябва да има в София че по 5оо на минута да я "напускат" при положение че повече от 20-30 немогат да минат на сфетофар...Не оспорвам трафика ама все пак трябва и да се мисли като се пише и говори..
24
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лек път на всички! И карайте по-бавно, че ще има много движение и всички ще са изнервени - да не станат празниците черни.
23
3
 
16
 
! Отговори
Коки преди 10 години
Утре зарязвам колата и се качвам на трамвай номер 5. Хем ще почна да пия от обяд, хем ще получавам остри болки в долната част на торса за колите, напускащи София на минута.
22
8
 
26
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
Що така бе,пишман столичани :))))) Що напускате "любимото" си място :)))
21
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много немски коли на снимката, българинът май не разбира от автомобили. :)
20
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде, Обеля, Овча купел викат на останалите "селяни". Аз след малко напускам София и тръгвам за Залцбург да карам ски, понеже съм селянин Изкъпи се предварително.Там не се хвърля нищо на улицата,не се плюе и люпят семки,не се крещи.Ските сам ли си ги прави?
19
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И без да чета тази новина го установих - нямаше жив човек в Кауфланд :))