Психично болен бяга, напада полицай, а той: Убийте го!

Случката се разиграла на кръстовище в Плевен
23 дек 2013 10:17,
71
Психично болен бяга, напада полицай, а той: Убийте го!
Снимка: архив, Булфото

Полицай, размахващ сопа срещу паднал на земята човек на възлово кръстовище в Плевен, е заснет от случайно преминаващ гражданин.

Полицаят бил обграден от свои колеги и въртял дървото над главата на падналия младеж.

"Убийте го! Той ми налетя!", крещял униформеният по адрес на мъжа, разказа очевидец пред bTV.

Главен инспектор Йордан Каменов, директор ОДМВР-Плевен потвърди за инидента. По думите му обаче сиатуацията била малко по-особена.

Полицията получила сигнал за психично болен мъж, който се заключил в апартамента си и се държал много агресивно. Докато униформените пътували към мястото, той се отключил и побягнал покрай баща си.

Бил с нож и сопа - същата, която по-късно попаднала в ръцете на полицая.

"Полицаите са го подгонили, защото родителите му казали, че не си е пил хапчетата близо 15 дни", обясни Каменов.

В присъствието на полицаите мъжът станал още по-агресивен. Той нападнал униформен и разкъсал дрехите му, насочил се към него и с нож, искал да го намушка.

В крайна сметка служителите на реда го простреляли със стоп патрон в крака, за да не бъде заплаха за околните. Води се следствено дело за средна телесна повреда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
18
 
! Отговори
Върши Правда преди 10 години
Ако искате качествена полиция вижте модела на английската полиция - въпреки че ходят НЕВЪОРЪЖЕНИ хората и имат респект и те контролират ситуацията. Това е истинска и качествена полиция да поддържа реда и общественото спокойствие с минимална употреба на сила.А американците ги оставете те сега отиват откъдето ние се връщаме - към диктатура и терор, един от най-близките сътрудници по национална сигурност там е бивш високопоставен член на КГБ - правете си сметка.
36
1
 
18
 
! Отговори
Върши Правда преди 10 години
Вижте какво става там в ютуб - пишете полицейска бруталност. Там подготват населението с полицейски терор за налагането на военно положение и последващия "нов световен ред". Не случайно вече има редица случаи където спряни граждани от униформени вадят оръжие и ги разтрелват. Има и случаи където разтрелват полицаи докато си пият кафето и други показни екзекуции на полицаи. Хората не са глупави те виждат че има полицейски терор и отвръщат със същото.
35
1
 
18
 
! Отговори
Върши Правда преди 10 години
Полицията в Плевенско да не се изживява като отряди на смъртта? Убийте го?! а що не убиеме тебе ей така?На драпащите за американска полиция казвам - недейте онова не е полиция а червен терор. Там откачените и озверели униформени убиват за нищо - ако спреш колата когато не са ти казали или ако не спреш ако са ти казали, ако си отвориш прозореца и т.н. Бяха пребили от бой баща който току що намира че сина му се обесил и понеже не изпълнил разпорежданията им да се отдръпне го смилат от бой.
34
0
 
28
 
! Отговори
qwerty преди 10 години
толкова масово се вярва на медиите , че дори човек да е присъствал там , ще го убедят , че се е случило нещо друго
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 36-За родителите си прав,но за компетентността на полицията ,не мисля.В ЗМВР е написано,какво се прави в подобни ситуации-Чл. 63. (1) Полицейските органи могат да задържат лице:3. което показва тежки психични отклонения и с поведението си нарушава обществения ред или излага живота си или живота на други лица на явна опасност; и от там отиваме на Чл. 72. (1) (Изм. - ДВ, бр. 44 от 2012 г., в сила от 01.07.2012 г.) При изпълнение на служебните си задължения полицейските органи могат да използват физическа сила и помощни средства само когато това е абсолютно необходимо при:1. противодействи
32
1
 
23
 
! Отговори
Да - Да преди 10 години
Не казват обаче колко време го гониха и стреляха , докато накрая го улучат
31
2
 
24
 
! Отговори
Стоян Войвода преди 10 години
Да се хвана на бас че, полицията не казва истината. Може и да я казват, но определено премълчават нещо.
30
1
 
27
 
! Отговори
Акаунта на Флашката преди 10 години
А защо не са го изтряскали с РПГ-то?
29
5
 
27
 
! Отговори
х.м преди 10 години
прав е.............утре тоя гад ненужен и за обществото може и дете да убие...........мамка муууууууууууу
28
13
 
28
 
! Отговори
омерзен преди 10 години
Хорa четa ви коментaрите,и не могa дa по повярвaм,че сте толковa жестоки и неглижирaни.Първо винa имaт родителите,че сa допуснaли толковa дълго време дa не си пие лекaрствaтa момчето.Нимa те незнaят кaкво следвa от товa?!Полициятa нямa нужнaтa компетентност кaк дa се деиствa в тaкивa ситуaции.Когaто имa човек изпaднaл в психозa,зaдължително трябвa дa имa някои екип от психиятри с тях.Те знaят кaк се деиствa в тaкивa ситуaции.
27
17
 
32
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
До UKМне. Това е Бойко Борисов! С неговата мания за величие. Не си пие редовно хапчетата и резултата е налице. Особено тежка форма на мегаломания и халюцинации! "Победил" на изборите! Като не си пие хапчетата редовно така му се привиждат "победи", става агресивен и крещи "Аз трябва да управлявам България! Само аз и никой друг! Аз,аз,аз,аз!"
26
14
 
46
 
! Отговори
UK преди 10 години
Това е Волен !!!
25
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Историята е такава,каквато я представят медиите....и като гледам хората кълват,като таранки..едни избиват лудите,други уволняват наред...все *** вярващи сляпо на всичко,което им се подхвърли....
24
4
 
31
 
! Отговори
az- преди 10 години
До Анонимен - 21Ако почнат да избиват лудите за нула време ще паднем под милион. А не бъди сигурен, че при един сериозен и обстоен преглед няма и ти да влезеш в графата за избиване. Самият аз вече започвам да се питам аз ли съм луд или огромната част от народа е полудяла като гледам идиотизмите които са ежедневие.
23
25
 
30
 
! Отговори
az- преди 10 години
Милиционерите и особено тоя със сопата да се уволнят незабавно. Явно освен *** са е некадърни. И да им се вземе оръжието. Никъде по света не дават на *** оръжие, че стават бели."Полицаят бил обграден от свои колеги и въртял дървото над главата на падналия младеж."Убийте го! Той ми налетя!", крещял униформеният".Това показва, че тоя е психо и се изживява за държава, съд, палач и т.н. Такива хора нямат място в МВР.
22
5
 
27
 
! Отговори
Valeri Kostadinov преди 10 години
Е нема чудно, в Плевен сме си малко щурави пичове...това е положението :D
21
3
 
28
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
До македоноидТо, затова има шиптърски села в Македония, детосе вее и сега албанското знаме.......Какви ти села, в Скопие се вее...
20
7
 
28
 
! Отговори
ХАХАХАААААА преди 10 години
До Анонимен ЩО НЕЩЕТЕ АМЕРИКАНСКИЯТ ЗАКОН ЗА ПОЛИЦИЯТА БЕ ПИЧОВЕ..НАЛИ САКАТЕ ДЕМОКРАЦИЯ..ИЛИ ПРЕДПОЧИТАТЕ ДА СЕ РЕПЧИТЕ НА МОМЧЕТАТА И ДА СЕ ПРАВИТЕ НА ТАРИКАТИ...САМО ТОЗИ ЗАКОН ЩЕ ПОМОГНЕ--ДРУГОТО Е МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖИМ!!!А,СЛАГАЙТЕ ПАК МИНУСИ..ДА ЖИВЕЕ АМЕРИКА-НАЙ ДЕМОКРАТИЧНАТА ДЪРЖАВА---!!!!
19
3
 
39
 
! Отговори
pleven преди 10 години
те плевенските милиционери са така, ама ако е някои от нарко босовете ...........като камен-куката или гулянския са по ниски и от тревата . ама нали са на ранилка при тях няма как
18
7
 
36
 
! Отговори
Атака преди 10 години
Волен е човека