Десет души са загинали при пороя във Варна

Достъпът до квартал "Аспарухово" е затруднен заради свлачище
Обновена: 20 юни 2014 00:21 | 19 юни 2014 22:53, Елка Василева
471

Снимка: Impact Press Group

10 души са загинали при пороя във Варна, издирват се още хора. Това потвърдиха от полицията, съобщи БНТ.

По-рано беше съобщено, че след обилните валежи тази вечер във Варна е потвърдена смъртта на мъж, жена и дете в квартал "Аспарухово". Първоначалната информация беше, че се издирват четирима души.

Достъпът на линейки и специализирани автомобили до квартала е  затруднен заради свлачище по пътя в началото на квартала, предаде БТА.

Както съобщихме по-рано, четирима души се издирват във варненския район "Аспарухово" след поройния дъжд, който се изля тази вечер в крайморския град. От областната дирекция на МВР уточниха, че положението в района е бедствено и ситуацията е много тежка. От водата от падналия дъжд са залети най-ниските части на района.

Още по темата

От полицията призовават гражданите да се придвижат към по-високите части на района и по-високите етажи на сградите.

През последните часове във Варна се изляха 35 литра дъжд на квадратен метър тази вечер, съобщиха от общината. По данни на филиала на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ в града месечната норма на валежите е 60 литра на квадратен метър. Тази нощ се очакват две нови вълни, до обяд утре вероятно времето ще утихне, предупреди директорът на  НИМХ-Варна Иван Иванов, цитиран от пресцентъра на общината.

От Военна болница в града съобщиха, че в момента се отводняват ниските нива на здравното заведение.
От електроразпределителното дружество "Енерго Про" съобщиха, че без ток са селата Константиново и Звездица. По молба на "Гражданска защита" и полицията е преустановено захранването и в бедстващия район "Аспарухово".

Утре сутринта министърът на вътрешните работи ще инспектира района на бедствието.

 

Снимка: Булфото


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още по темата: Варнапорой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
7
 
6
 
! Отговори
езичник преди 9 години
ВСИЧКИ КОИТО ПОЛИТИЗИРАТ БЕДСТВИЕТО СА ПЛАТЕНИ ДРАСКАЧИ.АМА ТО СЕ ВРЪЩА.
55
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На 19 май беше наводнението в Сърбия. Нашите медии си мълчаха , а един варненски *** псуваше и ги кълнеше да мрели сърбите и да не им събираме помощи и лекарства.Как си варненче днес на 19 юни? Защо загинаха тези невинни хора, ами не се напълни товята уста с тиня?
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То ясновидката Николета Йорданова каза ще през 2014 ще има земетресение и новоднение в България за съжаление позна.Имам една идея да се даде есемес за пострадалите варненци от наводнението за да могът отново да си построят разрушените къщи и да си стъпят отново на крака
53
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страхливата мутра Портних няма ли да излезе да се извини на хората, да изкаже съболезнования на близките на загиналите по негова вина ?
52
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от 71 до 63 ми беше поста
51
12
 
7
 
! Отговори
Ванко преди 9 години
До АНТИМУТРАЗа такива като теб и кладата е малко наказание.Някой ден ще ви избием до крак, жалки едноклетъчни ***, дърпащи цялата нация назад.
50
8
 
13
 
! Отговори
Belle преди 9 години
До АНТИМУТРАУбитак, и аз съм против ГЕРБ *** може ли да намесваш политиката в тази трагедия. Гади ми се от плазмодии като тебе !
49
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 3Най-добре питай скапаните хамериканци с техните експерименти какви ги творят у нас и в Сърбия. Т'ва не е нормално за България. Днес се прибирах от София към Бургас и на излизане от София на 30-40 км по магистралата ни връхлетя такъв дъжд с градушка, че за 5 минути магистралата стана като река поне 10 сантиметра, а хората масово спираха в аварийната лента. Не се виждаше от плътна вода на 10 метра напред.
48
8
 
6
 
! Отговори
Ванко преди 9 години
Чак ми е жал за коментиращите тук - колко ограничени и плитки човеченца са.... Никога не е трябвало да се раждат такива екземпляри.....
47
28
 
21
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ИЗОБЩО НЕ СЕ ВПЕЧАТЛЯВАЙТЕ!!!!БЕШЕ ПРЕДЕЛНО ЯСНО, ЧЕ ВАРНЕНЦИ НЕ ГИ ЧАКА НИЩО ХУБАВО!!!!С КАМЪНИ И САМОЗАПАЛВАНИЯ ГОНИХА ГЕРБЕРСКИЯ КМЕТ ЗА ДА СИ ИЗБЕРАТ ЗАМЕСТНИКА МУ ПАК ОТ ГЕРБ!!!!!УМРЯ ИМ ПОПА НА ВТОРИЯ ДЕН!!!!ЗАПАЛИ СЕ ВЛАК!!!!!ВАРНЕНЦИ СИ ИЗГРАХА ГРОБ!!!!!!!!!!И КАКВОТО СИ ПОСЕЕШ ТАКОВА ЩЕ И ПОЖЪНЕШ!!!!ПОТОПА ДОЙДЕ САМО ПРИ ВЪЗМОЖНОСТТА ГРОБ ДА СЕ ВЪРНЕ ПРЕДСТАВЕТЕ СИ АКО СЕ ВЪРНЕ КАКВО ЩЕ Е!!!!НАЙ-ГОЛЕМИЯ *** БОРИСОВ А НАРОДА ХОДИ ДА ГЛАСУВА ЗА НЕГО!!!!!!!!!!!!
46
12
 
33
 
! Отговори
Ванко преди 9 години
Тук коментиращите явно не знаете какво значи природно бедствие. Къде бил кмета? Къде била гражданска защита.... Какво да направят, да изгребат водата ли или да поемат мълниите? Положението беше адски ужасно и страшно, мълнии падаха по сградите наоколо, дъжда валеше адски силно, за около 20-30 мин се образуваха еднометрови реки. Няма как да бъде предвидено или предотвратено такова бедствие, просто си стоиш у вас и се молиш да приключи по-скоро. Ни кмет, ни президент, ни папа може да ти помогне..
45
1
 
30
 
! Отговори
JBL преди 9 години
От водата спасение няма! Жалко за удавилите се хора които загинаха по такъв нелеп начин.Съболезнования към семействата!
44
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вали от два месеца! какво става? аз не помня такова нещо. да излезат синоптиците и да кажат какво става!!!
43
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 57Ти па де видя че се е скрил кмета, да не си ходил и да си го търсил :)))))))))))
42
0
 
15
 
! Отговори
varg преди 9 години
Над 10 загинали.
41
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей установявам че има много ненормалници в нета. Боко бил виновен за наводнението. Вие па на бог го напраихте. Другите пък- американците. Баси, кой ви е дал достъп до нета :)))))ужасттттт. Като имате нет, чукнете в гуглето и потърсете, що е то дъжд, канализация, поддръжка на хидро съоръженията пак ужастттт
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за съжаление до тук са 10 загиналите. съболезнования на близките
39
13
 
26
 
! Отговори
до 54 преди 9 години
Страхливата геребрастка мишка Портинх се е скрил, както Шефът му се криеше миналата година в Правителствена болница.На думи са много силни, но като опре ножа до кокала, бягат и се крият в миши дупки.Такива са всички герберасти.*** Дянков пък избяга и се скри чак в Москва.Но това не му попречи да придружава Тиквата по време на визитата му във Вашингтон.Жалки двуличници и лицемери.
38
30
 
10
 
! Отговори
синоптик преди 9 години
Явно и природата е против това престъпно правителство. На пук на всички БСП-ДПС-Атака искат да са на власт даже и България да се затрие. Да ама не. Народа иска да се махнете доброволно или по другия начин ще ви махнем.
37
2
 
12
 
! Отговори
888 преди 9 години
Миналата година ни подмина края на света но тази,как е тръгнало май идва и то с голяма скорост за съжаление!