Двама виновни за пометената на спирка Катя

До два дни делото ще бъде в съда
2 юли 2014 19:17,
19
Двама виновни за пометената на спирка Катя
Снимка: Архив, Булфото

Гръцкият студент Христос Боскос, който блъсна 16-годишно момиче на спирка в Пловдив, се призна за виновен. Това съобщи за Dnes.bg говорителят на Районна прокуратура - Пловдив Атанас Илиев.

Повдигнати са обвинения и на двамата водачи на превозните средства, участващи в катастрофата, при която тежко пострада ученичката от Руската гимназия в Пловдив Катерина Матеева.

Скоростта на гръцкия гражданин е била 98 километра в час, а другият водач пък не се е съобразил с всички обстоятелства на пътното платно, така че да контролира автомобила си при опасност.

„Наказанието, което се предвижда, е от пробация до 3 години затвор”, поясни прокурор Илиев.

Въпреки че се е признал за виновен, за Боскос има и отежняващи вината обстоятелства, тъй като той е бил санкциониран досега 5 пъти за превишена скорост. Ще бъдат преценени всички обстоятелства и за двамата водачи.

До два дни ще бъде внесено и делото в съда.

Заради катастрофата, 16-годишната Катя е с два счупени крака, спукан таз и продължава да лежи в пловдивската болница. Нейни съученици събраха средства след благотворителен концерт, които ще се използват за рехабилитацията на ученичката. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
4
 
! Отговори
nqkoq преди 9 години
Do jivot ne samo 3 godini
15
3
 
3
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
аз не разбирам защо се събират пари и се шуми толкова много за пари пари като въпросният водач има сключена застраховка Гражданска отговорност ???Защо никой не коментира това че застраховките са достатъчно скъпи за да събираме пари за пострадалите!!!Потърсете там парите не чакайте милостинята от хорара и видиш ли ти каква трагедия станало ,,,
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 13, пич, не се отваряи, много правилно си го е написал сАдий, защото са ПОСАДЕНИ и за нищо не стават, ако бяха сЪдий, щяха да отсъдят правилно, но в случая са си чисти парашутисти спуснати от някъде да вършат НИЩО.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"а другият водач пък не се е съобразил с всички обстоятелства на пътното платно, така че да контролира автомобила си при опасност."Е може ли да предвиди, че някакъв *** ще мине на червено със 100 км/ч? Ако трябва за всяко едно нещо да съобразяваш, тогава изобщо не трябва да се качваш в колата (да не вземе да стане сакатлък). На кръстовище при зелен светофар хвърляш бърз поглед в другите посоки, как ще прецениш, че някой лети към теб, докато гледаш да освободиш бързо пътя за тези зад теб?
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До *** с автомата - пиши грамотно, че гражданската ти позиция изглежда смешна с това "садий"... Садиш кво? Домати ли?! Или имаш предвид някой виден римски сенатор Садий??!
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз само не мога да разбера, какво ви е виновен другият шофьор, при положение че византийския *** минава на червено ? Ей това само искам тоя прокурор ли е, *** ли е, да ми го обясни?
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ааааа защо ще го съдите бре ... пускайте си го по живо по здраво ... Какво толкова е направил ? Ама утре като грабна Ак-то и като ги заплющя всички садий , адвокати , тюфлеци , бухали , министри депутати и аз искам 3 години ... Да ви и с*р@ на *** държава и шиб***ните закони
9
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 9 години
До СаШоЗащо "Бай ***"?Основно виновен е "маляката"!
8
3
 
14
 
! Отговори
СаШо преди 9 години
До Бля бля"Единия минава на жълто, защото е било зелено, другия минава на жълто защото ще му светне зеленото и.... Упс"Свети ли жълто не се влиза в кръстовището, лошото е, че има много БАЙ *** който бързат . Това може да се реши с камери на всяко кръстовище. Но всички знаем, че на камерите все ще се виждат в нарушение децата на адвокати, съдии, политици, мутри и други *** . Затова ред в България не е нужен . Може да се намерят пари за паяци, но за камери НЯМА .
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано се оправи детето
6
5
 
22
 
! Отговори
Бля бля преди 9 години
В Италия няма жълто предо да светне зеленото. Много по добре е. Не знам защо в България го има още. Единия минава на жълто, защото е било зелено, другия минава на жълто защото ще му светне зеленото и.... Упс
5
3
 
11
 
! Отговори
Христо преди 9 години
"Наказанието, което се предвижда, е от пробация до 3 години затвор, поясни прокурор Илиев. Въпреки че се е признал за виновен, за Боскос има и отежняващи вината обстоятелства, тъй като той е бил санкциониран досега 5 пъти за превишена скорост.....Заради катастрофата, 16-годишната Катя е с два счупени крака, спукан таз и продължава да лежи в пловдивската болница."Тоя грък му давайте 3 години затвор. По-добре да е в затвора, да не се самоубие, НЯКОЛКО ПЪТИ .
4
3
 
19
 
! Отговори
Кат преди 9 години
ГРьКА ПЛАЩА ЯКО- ВИНАТА СЕ РАЗДЕЛЯ-И НА КРАЯ НИЩО
3
9
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Пуснете го!
2
5
 
19
 
! Отговори
.................... преди 9 години
А,това,че се укри и си замина за Груцко не е ли взето предвид,хайде се размърдайте,ако там това се случи тежко му на водача ни,а ние ги жалим тука...
1
4
 
57
 
! Отговори
Несапаз преди 9 години
Е, докога бе???? Вземете му книжката на тоя *** доживот! Досега 5 пъти е глобяван, сега и катастрофа с жертви? Докога???? Не е ли ясно, че на тоя няма да му дойде акъла дори и да убие някого, както почти е направил???