МВР на пост срещу мародерите в евакуираните села

Очаква се вълната по Камчия да дойде призори
Обновена: 2 фев 2015 22:51 | 2 фев 2015 21:53, Екип на Черно море
31
МВР на пост срещу мародерите в евакуираните села
Дългопол. Снимка: БулФото

Обстановката по поречието на река Камчия към момента е сравнително спокойна. Има леко покачване на нивата на водата, като вероятно максималните стойности ще се достигнат призори. Това заяви днес във Варна министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, който взе участие в заседанието на Кризисния щаб в Областна управа – Варна.

На заседанието присъстваха още Ивелина Василева, министър на околната среда и водите, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, ръководители на много социални и обществени звена.

Още по темата
След 14.30 часа днес 285 души по поречието на река Камчия са изведени доброволно от четири села.

Те са настанени при свои близки, в детски градини и в училище, уточни министър Вучков, като напомни, че е абсолютно задължително хората да спазват указанията на държавните и общински органи.

„По указание на премиера ще отидем да посетим пострадалите, които бяха евакуирани. Има осигурена храна, легла, вода, одеала и всичко необходимо. Благодарни сме на областна администрация, на кметовете и на Български червен кръст”, коментира силовият министър.

„Осигурили сме сравнителна безопасност за домовете на хората, за да не се допусне мародерство. Вероятно хорските страсти винаги намират проявление, но ние като полиция и държава ще направим всичко възможно, за да няма мародерства в този тежък случай”, категоричен бе Вучков.

„Съгласно информацията на НИМХ предстоят отново валежи, но не толкова силни, някъде в порядъка от 5 до 10 литра на квадратен метър, обеми вода, които не биха могли да причинят такива щети, знаете, че през изминалите дни имаше изключително проливни валежи, в някои части от страната, от порядъка на 40 до 60 литра на квадратен метър", коментира от своя страна екоминистърът Ивелина Василева.

По думите й нивата на реките на територията на страната продължават да бъдат високи, но метеорологичната обстановка се успокоява от гледна точка на очакваните вече по-слаби валежи.

Продължава да е в сила обявеното бедствено положение за общините Девин, Дългопол, Аврен, Тополовград, Стражица, Болярово, Бургас и селата Одринци, Долина, Карапелит и Генерал Колево и община Долни чифлик.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
"ще отидем да посетим пострадалите" - това ще направят от МВР. Докато хората нямат право да защитават собствения си двор и къща с оръжие, никой не може да ни спаси от грабежи. Отива си българското село и то заради некадърността и продажниеството на нашите политици и законодатели.
15
1
 
6
 
! Отговори
... преди 9 години
"МВР на пост срещу мародерите в евакуираните села"Ееее, глупости бе. От МВР по големи мародери има ли? Нищо не правят, само си взимат заплатите от бюджета. Крадците пазят от крадци. Мухаххахахха, ти да видиш схемата :D
14
11
 
4
 
! Отговори
Комуна ДОЛНА преди 9 години
Едно време всички крадяха ,но имаше за всички ...Всеки ходеше на работа за да краде- понеже трябва да има за всички !!!Големите крадци ги награждаваха с ордени червено знаме и георги димитров-терориста детозапали Райхстага !Комунистите при взимането на власта НАЦИОНАЛИЗИРАХА ВСИЧКО-окрадаха всичко !!!Избиха всички офицери на Фердинанд,Борис и окрадоха имотите им !Всичката интелигенция е била ИЗБИТА от КОМУНИСТИТЕ 1943- 45 годинаЦаря умира местириозно и внезапно 1933 вероятно отровен от КО
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Koi nau4e horata da kradat samo Todor Jivkov i negovia Komunizam
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BOG NAKAZA BALGARIA,ZASHTOTO NE PRAZNUVA DNES PRAZNIKA NA ISTINSKITE MAGE
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KRISTALIN SI PIINA EDNO UISKI ZA ZDRAVETO NA POTANALITE V BALGARIA I SE ZAMISLI ZA BEDNITE V HAITI
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оле малее , айдук да ти пази имота...олеле-малее. Всичко ще окрадат тия измети заедно с техните братя "римланите";(((
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
герберската полиция ще охранява логистичното пренасяне на покъщнина от чернокожи-европейци с цел освобождаване на старите мебели и техникаи закупуване на нови от собственицитеикономически растеж
8
1
 
17
 
! Отговори
Тъпотията на ... преди 9 години
... Борисов няма свършване.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
11.02.2014 Потоп във Великобритания. Река Темза излезе от коритото си и заля райони западно от Лондон. Нивото на водата е най-високото от 248 години. Защитната преграда на реката беше спусната, за да бъде защитена от наводнение източната част на британската столица. По поречието на река "Темза" е издадено предупреждение за наводнения, които могат да застрашат живота на хората. Няколко хиляди души бяха евакуирани, след като домовете им се оказаха под вода.
6
1
 
22
 
! Отговори
стас преди 9 години
Щом МВР ще пази значи хорицата ако намерят половината си покъщнина ще е грандиозен успех
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MNOGO SE RADVAM,CE IMA NAVODNENIA,SHTE PADNAT MNOGO PARICKI PONEGE AZ SAM MAISTOR PO USVOIAVANETO NA PARITE ZA VASTANOVIVANETO.
4
8
 
15
 
! Отговори
СМЯХ преди 9 години
ЧЕТЕМ ВИ БГ САЙТОВЕТЕ И СЕ СПУКВАМ ОТ СМЯХ. ТЕЗИ ВИ НАПЪЛНИХА ГЛАВИТЕ СЪС НАВОДНЕНИЯ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ АПОКАЛИПСИСИ. ГЛЕДАМ СЪЩО И БГ ТЕЛЕВИЗИИ НАПРАВО ПАДАМ ОТ СМЯХ. НАВСЯКЪДЕ САМО ЕДНО И СЪЩО. НАВОДНЕНИЯ И ПАК НАВОДНЕНИЯ. А НИТО ЕДИН ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ГО НЯМА НИКЪДЕ НИКАКЪВ. СКРИЛИ СА СЕ КАТО МИШКИ И ЧАКАТ ДА ОТМИНЕ БУРЯТА. ЧЕТА В МОМЕНТА И ТАЗИ СТАТИЯ И НЕМОГА ДА СПРА ДА СЕ СМЕЯ. АЙДУЦИТЕ ЩЕ ПАЗЯТ КЪЩИТЕ НА ХОРАТА. ХА ХА ХА ХА. ДОБРЕ ЧЕ РПРЕДИ 20 ГОДИНИ СИ БИХ КАМШИКА И СЕ МАХНАХ ОТ ТАЗИ ***.
3
0
 
16
 
! Отговори
срам и позор преди 9 години
6.02.2012 Наводнението на село Бисер е причинено от скъсването на язовирна стена, което нанася много щети в района на селото и взема 10 жертви. От 2003 г. тече спор кой отговаря за стопанисването на язовир Иваново.
2
1
 
9
 
! Отговори
Шоковата доктрина преди 9 години
А в БГ-"ШОК БЕЗ ТЕРАПИЯ" - изтриването на един неправилен човек, група хора или цял народ и създаването им наново по такъв начин, че да се подчиняват на икономическата догма, в която вярват шоковите терапевти. Степента на страдание и унищожение е пропорционална на степента на приложения терапевтичен шок. В самата същност на шоковата доктрина стои бедствието: изтезание, икономическа криза, земетресение, цунами, ураган, терористична атака, война - бедствие, което предизвиква шок. Използването на шока върху цели народи се оказва толкова доходоносно, че поражда желание за бедствия и разрушен
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кажете на баце да се обади на Меркел да прати пари че ше игинеме