Св. Валентин напълни касите на търговците във Варна

Майтапчийски стоки и цветя се харчели най-много
0
Св. Валентин напълни касите на търговците във Варна
Снимка: Булфото, архив

Католическият празник Свети Валентин се е оказал успешен за мнозина варненски търговци, установи репортерска проверка на вестник „Черно море“.

В седмицата преди 14 февруари имахме повече клиенти от друг път, каза пред вестника ни Деян Веселинов, който има магазин за играчки. Хората купуваха плюшени сърца, мечета, различни майтапчийски стоки, за да зарадват любимия си човек. Доволен съм от оборотите, каза още Веселинов.

Цветарите са били другите печеливши от празника на влюбените.

Най-честите ни клиенти бяха мъже. Търсеха рози за жените си, каза на свой ред пред медията продавачката на цветя Ваня Атанасова. Тя е отчела рекорден обот на 13 февруари.

Не мисля, че българските мъже са станали по-романтични. По-скоро рекламите, филмите, предаванията за Свети Валентин са ги накарали да купят цвете на половинката си, смята Ваня Атанасова.

В големите търговски вериги не са отчетени рекордни продажби на вино за 14 февруари, когато другата част от България празнуваше Трифон Зарезан.

Като цяло червеното вино се продава най-добре и много през зимата, така че не можем да сметнем дали точно за 14-ти е имало извънредни продажби, каза за вестника продавач на алкохолни напитки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Свети ВалентинВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари