Отрова умори кучета около шуменската болница

За 10-15 минути са умрели четири улични животни, алармират в града
22
Отрова умори кучета около шуменската болница
Снимка: Булфото, архив

Опасна отрова вероятно е разпръсната около шуменската болница. Пред очите на минувачи досега са умрели в четири улични кучета и едно с вид на домашно. Смъртта на животните настъпва само за 10-15 минути, съобщи говорителят на Немския кастрационен център в областния град Тонка Петрова.

В съобщението й се посочва още, че от Дружеството за защита на животните умоляват шуменци да ограничат разходките на домашните си любимци в района на болницата или да им поставят намордник.

Умоляват се всички граждани, които забележат съмнително разхвърляна храна или човек, който подхвърля такава на бездомно куче, да се обадят в Областната дирекция по безопасност на храните в Шумен, на телефон 112 или в Немския кастрационен център в областния град, допълва Петрова.

Тя съобщава още, че за случая е уведомена и Българска агенция по безопасност на храните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Шуменотровакучета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
31
 
! Отговори
Коци преди 9 години
До: 14 Льольо и 15А какво да се прави с такива като вас, полза няма как да ве няма от този свят за да бьде похубав !
13
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
16.Драги , като даваш САЩ за пример.Там кучета не държат на улицата.Кметствата са задължени да се грижат за спокойствието и безопастността на хората , събират ги в шелтър . И ако никой не ги вземе , имат списък , на кое е ред да го приспят ! В България са невменяеми от кметствата - и градовете и столицата е един кучкарник, който се размножава неконтролируемо , като *** .
12
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ако се случи в САЩ, която много от вас дават за пример и се кланят, извършителите да са намерени и наказани по-най суровия начин. За един човек може да се съди по това как се отнася към животните. Като гледам повечето написани коментари, става ми ясно защо ни наричат тъмни балкански субекти, демек близо до неадерталци.
11
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA BADAT OTROVENI I TEHNITE ZASHTITNIZI
10
4
 
36
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
Що да се обаждат еди къде си. Нека човека да си трови помиярчетата. И без това полза никаква няма от тях а само вреда. Лаят посред нощ, нападат хора, носят болести и зарази.... нека да ги тровят, като не си ги прибират там разните фондации и да си ги гледат в кучкарници - нека да ги тровят.
9
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов е Фашист , иска да те тегли заем да купува стари ръждясали ф-16 да се бие с руснаците..Боко и Валери Симеон са фашисти като тези в Украйна..
8
0
 
39
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
А в големите градове кои са повече и кои са по-опасни за хората- бездомните кучета или човеци в тъмните улички с качулки и на тези с качулките какво трябва да им дадем,за да се освободим,защото съд на тях не им действа?
7
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само дето на одобряващите не им стига до ума, че щом отровата е подхвърлена, може да попада и у хора, минаващи наоколо. Тя може и да не убива човек веднага, но вероятно се натрупва в организма и въздейства все пак.
6
5
 
36
 
! Отговори
Край преди 9 години
Е народее не разбра ли че бездомните кучета дето ви хапят и плашат и заразяват с тении и им настъпвате акитата НА ЕДНИ ХОРА СА БИЗНЕС. Кметовете искат да ви угодят и да ги разкарат от улиците НО не могат без кинтите дето се точат покрай тях. Кучелюбите са само за цвят.
5
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да си невменяем за да не разбереш, че докато има бездомни кучета, ще има подобни случай. Махнете песовете от улицата! Това не може да продължава до безкрайна - на хората им писна!
4
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алармирали ?Ама защо не алармира те колкохора са пострадали и със болки от ухапвания!, та и смъртни случаи.А колко хора умират в болницата , защо не алармират !Съберете кучетата от улиците на всички градове . Само в България съществува такова безхаберие !
3
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А пък нас ни умори една немска овчарка на един полицай. Клетото псе вие на умряло по цял ден и цяла нощ! Като линейка вие, като баскервилското куче вие! Вързано е в два квадратни метра, не го разхождат и то откача! Покрай него 50 души от околните къщи нямат покой нито денем, нито нощем! Какво да се прави незнаем! И говорихме и молихме - резултат нула! "Силно" си е момчето и така си мисли! А инак от нашите пари му се дава заплата да опазва обществения ред! А кажете това нормално ли?
2
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На хората им писна да бъдат хапани те или децата им от ***. Не е това начинът - да се тровят, а да се прибират масово от улиците и след известен период, ако не бъдат взети от някого, да се приспиват. Липсата на отговорност към проблема не е защита на правата на животните.
1
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Otlicno,bravo.