20 тона водка, уиски... на вечер алкохолен тур в "Слънчев бряг"

Някога курортът бил перфектен, а сега презастроен, с мисъл за бързи пари
23
20 тона водка, уиски... на вечер алкохолен тур в "Слънчев бряг"
Снимка: Булфото, архив

Един от най-известните ни морски курорти "Слънчев бряг" е бил перфектно измислен като курорт, но през последните години се разви много динамично и стихийно, което в крайна сметка му донесе славата на място, където чужденците могат да намерят евтин алкохол и да пият денонощно.

Още по темата

"Слънчев бряг" има и добри, и лоши постижения, но през последните години се развива без архитектурна мисъл, без цялостен проект, чисто индивидуално, призна пред bTV изпълнителният директор на комплекса Златко Димитров, който работи от 17 години там.

Според него причина за състоянието на курорта са индивидуалната приватизация на всеки хотел и съответно инвестиционните намерения на всеки собственик, които са трудно изпълними. Освен това всеки хотел се е развивал, без да се съобразява с общата архитектура, добави Димитров.

Той смята, че рекламата на "Слънчев бряг" като дестинация за алкохолен туризъм се дължи на стремежа да бъде запълнена раздутата леглова база.

Според него е трудно и болезнено да се коментират информациите за пияни и пострадали чужденци в курорта, въпреки че по официална статистика 20 тона твърд алкохол се изпива на вечер в "Слънчев бряг" през сезона. 

"Аз искам да се абстрахирам от личната си оценка за морално и неморално поведение. "Слънчев бряг" е емблемата на България за парти туризъм, но в Европа има и други поне две такива европейски дестинации - испанският остров Ибиса и гръцкия – Миконос. Въпросът е как да не отблъснем другите туристи", коментира Димитров.

Според него бурните партита до зори, полети обилно с алкохол, са съсредоточени основно в централните зони на комплекса, но в периферията не е толкова шумно.

Изпълнителният директор на комплекса се надява да се реализира идеята за възраждане на фестивала "Златен Орфей" въпреки финансовите затруднения на организаторите.

Той уточни, че "Слънчев бряг" са приели да са спонсори и са направили много неща вече, за да се проведе фестивалът – осигурили са леглова база, шатри и друга логистична подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
много е просто преди 8 години
В бившия ЗТСУ (закон за тер.и селищно устройство) има норматив за плажна ивица полагаща се на 1 турист и тя е 5квм. На база на този норматив максималния капацитет на Сл.бряг е около 30х легла ,които бяха достигнати към 1986г. След 1989 в Сл.бряг се построифа още 130х.легла ,а може и вече да са повече . Как да има нормален туризъм ? Лакомията ,подкупността и глупостта унищожиха един хубав български курорт. И не само него.
16
0
 
5
 
! Отговори
Фреди преди 8 години
Работя на голямо англ. летище и всеки ден гледам заминаващи към Слънчев бряг, с две думи утайката на Англия, прости, невъзпитани, пияни още от обяд. Идеално пасват на този реномиран курорт :)))
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който иска алкохол и леки жени - ходи в Слънчев бряг.А който иска море и пясък - да ходи някъде другаде. Там такива неща не се намират.
14
0
 
9
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Да, доколкото знам Слънчев бряг преди 30-40 години е бил доста добър и реномиран курорт.Но сега в момента е пълна трагедия - презастроено, бетон, асфалт, хотел до хотел. Ходил съм един единствен път там и се чувствах сякаш бял попаднал в столичния Люлин. Въобще липсва морската атмосфера, няма да усещането, че ти отишъл на курорт или на почивка.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DENEM NOSCHTEM VSE MENTATA PIQ NQMA KVO OT VAS DA KRIQ LALAILAILLALAILA
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой иска да се опълчи на Мафията ?
11
2
 
3
 
! Отговори
Канкун преди 8 години
В световен мащаб има курорти рай за пияндетата. Краварите например яко разпускат в Канкун, Мексико. Нашите хотели спрямо онези (световно известни вериги) са като къщички за прислугата. ... Но да оставим Мексико и са върнем на Палма де Майорка. Немци и англичани се наливат като ***...видяно с очите си !Сл.бряг може и да е приятно място, за този който знае и иска да си почива, а не да се налива...
10
0
 
4
 
! Отговори
Джибрил преди 8 години
20 тона = 20 000 литра ако има в курорта около 100 000 човека това е 200 милилитра на човек! Кое е фрапантното
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото се търси това се и предлага.. като им се пие да пият, аз не пия но обичам да блъскам пияните момиченча. За 5работни години в слънчака съм преживял и видял повече отколкото тея прости хейтъри за цял живот
8
0
 
4
 
! Отговори
Hah преди 8 години
Вие луди ли сте, в Европа имало други два за парти туризъм?!?!? Че то повечето големи обособени комплекси в Европа са и ПО-застроени и с ПОВЕЧЕ парти туристи. Айде стига с тия хейтърски статии колко е зле Слънчев бряг! Като не ви харесва не ходете.....А иначе в Испания има поне 6 парти дестинации (погледнете примерно презастраховането в Ибиза, в Леванте бийч във Валенсия ), в Италия...ми ривиерата във Франция...Монако, дето са един връз друг хотелите..400 милина европейци и 3 парти дестинации???
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е 7. Миналото лято работих там и съм подгнусен от това място.
6
2
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
"Слънчев бряг" се превърна в съвременен еквивалент на Содом и Гомор но подобна ще е и съдбата му.
5
1
 
28
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
С промяна в закона разрешиха броя на леглата в хотелите ДА НЕ СЪОТВЕТСТВА на плажната ивица, ако хотелът си има басейн. С тази промяна развързаха ръцете на алчните *** за съсипването на курортите ни и бетонното безумие.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Яко са в батака !!И няма измъкване !!Жалка картинка !!
3
1
 
4
 
! Отговори
l преди 8 години
е т'ва биг брадър хепи аур , къде са австралийките
2
0
 
21
 
! Отговори
hmm преди 8 години
другите две дестинаци з акоито се споменава че са алкохолно туристически обаче са значително по скъпи :) Ако не е лакохолния туризъм кой щед го посети тоя курорт хахах
1
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
20 тона алкохол на ден, а сигурно отчетените по касови бонове са един кашон.