Чужденци вилнеят по курортите ни: Грабят и скачат на нож

Не се свенят да задигат и чинии, чаши и спално бельо от хотелите
8 юли 2015 09:00,
77
Чужденци вилнеят по курортите ни: Грабят и скачат на нож
Снимка: Архив Булфото

Чужди туристи все по-често вършат престъпления и хулиганстват в курортите ни. Само за последната седмица руснак нападна жена с нож, а при различни инциденти германци се ръгаха и грабиха един друг в Златни пясъци.

Слънчев бряг пък е известен с масовото пиянство на англичаните, а в Албена се оплакват от туристи, които опитват застрахователни измами, за да върнат разходите си за почивката, обобщава "Монитор".

26-годишен пиян руснак нападна 70-годишна жена и отнесе глоба от 500 лева за хулиганското си поведение. Инцидентът е регистриран на 5 юли, около 20,30 часа. Според подадения сигнал от потърпевшата софиянка, отседнала в хотел в курортния комплекс Златни пясъци, пияният руски турист я дърпал, бутал и крещял, уточниха от Варненския районен съд, където всекидневно гледат такива дела.

При друг случай, германец окраде свой сънародник, след като влезе през терасата в хотелската му стая. Възползвал се от забравената незатворена врата на терасата в хотелската стая и задигнал 2 мобилни телефона. Още по-тежко е престъплението на германеца Тобияс Замарция, който се опитал да ограби свой сънародник и го наръгал в корема.

Чужди туристи се опитват да заработват като бандити, докато разпускат на почивка в Слънчев бряг. Куриозните случаи не са много, но са показателни, че кражбите и обирите не са патент само на родните апаши, твърдят полицаи. Най-често чужденците крадат от хотелите чинии, чаши, хавлии и спално бельо.

В началото на този сезон седем румънци пък се преквалифицираха на магистрални бандити. Групата обра 62-годишен мъж от Варна на пътя до Иракли. Румънците направили постановка, че колата им е развалена и на развален английски те му поискали пари за бензин, предлагайки в замяна пръстен от жълт метал, за който твърдели че е златен. Той отказал да купи ментето, но им дал пет лева и показал портфейла си, в който имало само още една десетолевка.

Единият я грабнал, а другите отмъкнали от дясната седалка шал, шапка и яке. След бърза засада на полицията в района на комплекс "Съни дей" обирджиите били задържани.

Случва се чужденците да мамят и застрахователите си. През последните години се забелязва тенденция чужди туристи да се жалват, че са станали обект на престъпления по родното Черноморие. Често тези сигнали са фалшиви, а целта е да се получат обезщетения от застрахователите, твърдят хотелиери от Кранево и Балчик. Лидери в това отношение са германците.

По принцип "потърпевшите" изчакват края на морската си ваканция, когато отиват на рецепцията в хотела и се жалват, че някой е откраднал от стаята им скъпи вещи, най-често видеокамера, фотоапарат, часовник и т.н. Други пък пристигат направо в близкото полицейско управление и си измислят несъществуващо нападение, в резултат на което са останали без нищо. На всичкото отгоре туристите искат от органите на реда писмен документ, че са ограбени и са се жалвали, който представят по-късно пред застрахователите си, отбелязва изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Амчи да, Роската преди месеци даде интервю за германски вестник "Русия е агресивна и води политика от 19-ти век!". Що ревете? Не вярвате на президентчето ли кво лил? :-/
48
1
 
0
 
! Отговори
английска подлога преди 8 години
Защо не оставите хората да си карат холидея?
47
3
 
8
 
! Отговори
mitaka преди 8 години
Каквито са хотелиерите, такива са и туристите!
46
2
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Кои са наши и кои чужди?
45
1
 
1
 
! Отговори
БГ супер цивил преди 8 години
До Анонимен 51ХАХАХАХАХХАХАХАХХААХААААААААА.......
44
2
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Е па кой ви кара да одите на нашето море!?Щом има алтави,нека одат,ама после да не реват...
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като разправях на учениците си преди години, че им готвят съдбата на евтини слуги за Европа, ме обявиха за каква ли не.Каква радост беше, че училищата наоколо се преквалифицираха на "ориентирани към туризма".И по-лошо ще става!
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tubeas zamarzia e germanez kolkoto lewis hamilton cist anglicanin ne na multikulturalizama meliazite ne sa germanzi
41
2
 
22
 
! Отговори
гнус преди 8 години
Извода е само един. Ориентацията към ефтини туристи водят само *** в БГ. Навремето рускините си губеха поне пръстените. Сега крадат мобилни телефони. Да не говорим че руснаците си мислят че нашите момичета са ***.
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До циникаДа това, което си написал е така, но важи за тези германци, които идват у нас - с най-ниските доходи, работническа класа, без възпитание и т.н.
39
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще търсят българите за клиенти, но няма да ги намерят! Българите (или поне масовата част) са кротки хора, оставят бакшиши, не издребняват за глупости и т.н. Искаха чужденците - нека сега да се оправят с тях!
38
2
 
7
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Биле руснаци, англичани, германци, французи а за расовата им принадлежност нито дума.
37
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е нали и наще *** правят същото в чужбина, какъв е проблема?
36
3
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
България се превърна в бардак и коптор!
35
14
 
7
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Американците са виновни! Облъчват кротките братушки с кемтрейлс и ХААРП и те губят човешки облик... хахаха. :)))
34
4
 
18
 
! Отговори
ivan преди 8 години
в този комплекс до Созопол туристите са си собственици предимно от Москва те си идват в собствените жилища с колите си няма нищо общо с масовия ол инклузив чартърен турист от Европа.Сравнението е неудачно предвид изключително малкия брой туристи (не собственици) които има там. Санта Марина не е представителна извадка що се касае за БГ туризъм
33
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече няма да има, руснаците са по-малко.
32
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
морето само в Гърция! Даже сега като фалират още по-евтино ще стане. Напите "курорти" да умират!
31
6
 
46
 
! Отговори
преди 8 години
Изкарах си една седмица в един разкошен комплекс до Созопол. Няма чалга, няма пияни, широк и чист плаж само на 30 метра, а в комплекса басейни, фитнес, тенис корт и за децата всякакви люлки, катерушки и каквото се сетиш. Пълно е с руснаци, обаче са семейства, никакви пиянски истории, никакви простотии, чисто и приятно. Казвам го за тия, които са чували само за Слънчев Бряг и си мислят, че по морето всичко е чалга, мутри и простакеси.
30
4
 
15
 
! Отговори
8 преди 8 години
До ....НА *** *** КАТО ТЕБ ИМ Е ВИНОВЕН НПУТИН ,СУШАТА,КИШАТА..............