Търновец плати 446 лв. данък с... жълти стотинки

Човекът протестирал срещу високия налог за коли
6 яну 2016 11:21,
32
Търновец плати 446 лв. данък с... жълти стотинки
Снимка: архив Булфото

Мъж от Велико Търново шашнал служителите на Общинската данъчна служба в града след като в първия работен ден от 2016 год. Платил данъка на колата си от 446 лв. с жълти стотинки.

Човекът се появил в данъчното с три найлонови торби, пълни с монети от по 1,2 и 5 стотинки, съобщи “Дарик“.

Трима данъчни служители били мобилизирани два дни да броят парите. Мъжът пък обяснил, че с килограмите стотинки протестира срещу неизчистените от снега квартални улици и размера на данъците за коли в старата столица.

"Бяхме изненадани, но сме длъжни да приемем монетите, защото са законово платежно средство. Нямаме кантар, за да кажем колко килограма са. Това обаче е подигравка с ведомството и хората, които работят в него. Размерът на данъците не ги определяме ние", коментираха от данъчното.

Данъкоплатецът споделил пред служителите във ведомството, че кара 14-годишно BMW. Возила до 74 киловата, които са най-масови и над 5 години, снабдени с катализатор, се облагат с данък във Велико Търново от 45 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
до анонимен 11 преди 8 години
правилно ги смята най вероятно, 183HP отговарят на BMW e39 или е46 3.0 дизел. те са 184 к.с
20
4
 
1
 
! Отговори
от Търново преди 8 години
Ако жена ми бе на гишето ,или мой познат бе след този виден мой гражданин щях да го изпратя да вади кръста за празника от рано .В търново трябва да има винетки и за шофиране в града много пришълци с елитно от околностите образование се щурат насам -натам важно с 20 годишни БМВ -та от по 250 магарета
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Нямаме кантар, за да кажем колко килограма са"вместо 2 дни да броят 3-*** човека или общо 6 човеко дни, един взима кухненска везна, тегли 100 монети от 1 вид, тегли всички и смята.Ако не равни се връща на клиента че не е дал точно пари и да си ги свери вкъщи. :D
18
0
 
6
 
! Отговори
gosko преди 8 години
Изобщо в статията липсват ред любопитни подробности като например как са реагирали тези, които са чакали на опашката зад нашия човек, той изчакал ли е да си получи документа за платен данък и касов бон докато изброят парите му, логично е да е изчакал, както се казва в статията два дена за да е всичко точно, тримата броящи - това май е отправка към приказката за тримата братя и златната ябълка. Веселба...
17
6
 
2
 
! Отговори
gosko преди 8 години
До Анонимена според мен поредната статия написана без мисълМежду другото 3 торби монети се броят по следният лесен начин. Взима се малка чашка и се напълва равномерно с монети, те се изброяват един път, а останалите се мерят на брой напълнени чашки. Ако 3 те торби са били с разделена номинация монети, ще има голяма точност при това броене. Аз ако бях шеф на това данъчно щях да приема торбите без да ги броя за секунди и да лиша юнака с БМВ-то от търсеното медийно внимание,
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да е платил за повече от 1 автомобил.
15
2
 
5
 
! Отговори
gosko преди 8 години
"..се облагат с данък във Велико Търново от 45 лв..."Не разбрах този що е плащат 400 и кусур лева? За цялата улица коли ли е плащал?
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-ниските данъци ама не точно! 50% и повече отиват в данъци, акцизи и такси. Само помисли 150 лева пенсия автоматично става 120 от ДДС то . Ако не беше тъжно, щеше да е достойна комедия.
13
2
 
7
 
! Отговори
Марков преди 8 години
Пак нещо сте се омотали! Носил ги в ръце.Ето една проста сметка: 446 лева са минимум 8920 броя монети от по 5 стотинки, всяка от които тежи 3,5 грама или общо над 31 килограма. А ако е имало и по-дребни става още повече! Питайте дали е нямал помощник!Иначе евала на човека. Ако беше отишъл в банка, щяха да му вземат поне 10-15 лева комисионна за толкова монети.
12
0
 
10
 
! Отговори
7 преди 8 години
До не е истина простоЗа какво да плащаме данъци? - сега с тях се хранят паразитни прослойки - чиновници, управляваща мафия, олигарси, както и примитивните малцинства дето си ги развъждат за избиратели. И 10 пъти повече да са приходите от данъци - пак ще ги крадат!
11
0
 
1
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Vyarno e che e skupo,no mi e chudno kak gi e subral na julti stotinki i po mi se struva,che e iskal po skoro da se otturve ot monetite i e nameril podhodyashto myasto i prichina.A za protestite,az puk protestiram zashto nyama topla voda na lunata??? Kak moje
10
23
 
8
 
! Отговори
не е истина просто преди 8 години
Искате пари от държавата за щяло и нещяло, искате всичко да ви е уредено, ама като дойде време да плащате най-ниските данъци в Европа, опищявате орталъка. Ми ей за това тая държава ще си е все на това дередже ... Без пари в хазната, няма как да се оправи каквото и да е. Ама Бай ти *** е така ... ако има кой все да му дава и то елексира, а той ако може само да лежи и 5 пари да не дава за което. ... България е на това дередже заради народа, а не заради управниците!
9
10
 
4
 
! Отговори
grifon преди 8 години
Итрересно ми е как е минавал годишен технически преглед?
8
0
 
34
 
! Отговори
До Бургас преди 8 години
Еми поне протестира а не седи като нас зад клавиатурата да дава акъл и оценки.
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НИКОЙ ДА НЕКУПУВА ВИНЕТКА ,
6
30
 
12
 
! Отговори
pepe преди 8 години
Жалки хора,когато данъкът на колата ти е 446 тя със сигурност не е 14 годишно бмв 74квт.Андрешкото кара най-много 5 годишна кола която струва поне 20 бона или просто не си е плащал данъците на трошката години наред.***, като не плащате данъци, винетки и пр. откъде ще строят пътища и ще се поддържа държава. Безплатно няма как да е, даже и в комунизма безплатното го е плащал някой.Прст народ, много прст.
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трима броили два дни парите! Поредното доказателство, че само *** работят там!
4
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Това обаче е подигравка с ведомството и хората, които работят в него. Размерът на данъците не ги определяме ние"Ама представлявате и олицетворявате т.нар. "държава" в любимото и занимание - щавенето. Трябвало е само по една ст. да ги събере.
3
5
 
31
 
! Отговори
доволен преди 8 години
изцяло го подкрепям и аз мисля да направя същото събирам монати
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аааааа......... винетка не купувам. Точка.