70 години любов! Защото е страшно без нея...

Баба Роси и дядо Любен от Разлог празнуват своя успешен брак
12 фев 2016 13:14,
74
70 години любов! Защото е страшно без нея...
Снимка: в. "Стандарт"

Любовта, уважението и компромисите са най-важните неща за съществуването на един брачен съюз. Такава е рецептата за успешно съжителство след 70 години брак според баба Росица и дядо Любен Полежанови от Разлог. Тя е на 88 години, а той на 92.

Двамата споделят пред "Стандарт", че в живота няма по-важно от любовта.

"Страшно е да се живее без любов, това е животът, съществуването", казва съпругата.

"Младите не бива да си губят времето и да си пропиляват хубавите години, а да създават семейства и да оставят следа след себе си чрез своето поколение", категорична е тя.

През целия си живот тя се е занимавала със земеделие и е работила на полето. Помни годините, когато не е имало толкова злоба и завист у хората. Обичала да пее. Партийни величия от града й предлагали голяма кариера в народното творчество, но се отказала в името на любовта, съпруга и децата си.

Дядо Любен работил като данъчен служител, но застояването в затворено помещение по цял ден не била негова страст, затова решил да стане пощальон. Сражавал се е на фронта в Унгария през Втората световна война. След завръщането си от бойното поле той среща любовта на живота си.

Трите им дъщери Ани, Снежана и Марияна са гордостта им, а вече с нетърпение чакат лятото, когато ще дойдат от Чикаго двете правнучки - 3-годишните близначки Натали и Марая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
19, щот Джони трябва да оцелява Жената и да се грижи за дом, храна и възпитание и като се погледне отстрани не на бясно куче прилича, ами на разярен вълк единак. Като срещне мъже, от сорта на мириносана оФцъ, няма как тези мириносаните да не видят зъбите на .... куч-ката, вълка или както ти е удобно за сатаниско-евро-руско-феми-нистко идеологизмоТъпанарише определение, което може да си намериш. Шъ прощаваш.
20
2
 
3
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Жената не е равна на мъжа, тя му отстъпва и му дължи уважение. Така е сътворена, за да е помощник на мъжа. Жената нито е толкова силна, нито толкова умна, нито е толкова красива като мъжа без грим и макиаж. Семейството е устроени така - главата е мъжа, помощник е жената а после са децата. Когато няма такъв ред и жената не уважава мъжа като неин по-висшестоящ семейството се разпада, затова и много от днешните семейства завършват с развод и неудовлетвореност.
19
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
19, Джони, когато една Жена си знае мястото и ролята и знае много добре какво представлява, обаче понякога и се налага да общува с мъже, които са леко неосъзнати за това, кои се грижи за парите в семейството, кой се грижи за сигурността, кой се грижи за важните решения и стъпки в живота и се налага да мисли за всичко изброено ПЛЮС отглеждането на "нейните" деца, щот онзи нали той има нужда от разнообразие с други женици щот му било природа.... та понякога ставаш бясно куче, драги Джони.
18
1
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
до 17, всъщност съм забелязала, че огромна част от размножаващите се мъже се размножават, защото жена им е станала и мъж и жена. Това, че си направил дете на някоя не те прави мъж. А иначе да - жената става да пази тюфлека точно такъв в какъвто се е превърнал от майка си и от предните обгрижващи го ..жени, дето му се били паднали. Такива мити работи.Има и други мъже,които не са склонни на превъзпитание, просто защото жената няма абсолютно никакви намерения да ги променя. Викат им-лоши момчета.
17
1
 
6
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До 13 и женаМожете ли да се погледнете отстрани и да се видите? Самият ви начин на говорене е като на бясно куче. Аз уважавам истинските жени които си знаят мястото и ролята и не се мислят за нещо повече от това което са. Не уважавам а поклащам глава в знак на тъга към феминистките/жените-*** чиито мироглед почива върху лъжа и които са жертви на масонски/сатанински доктрини и които си мислят, че секса е нищо и че могат да курв***рстват и да са неверни и да си правят каквото искат.
16
1
 
2
 
! Отговори
Жена преди 8 години
...всъщност има такива мъже, които изключително много желаят и са склонни да бъдат превъзпитавани от жените. Попадала съм на такива. Основните им качества са: "непоемането на каквато и да е отговорност, чакат да им кажеш какво трябва да се прави, никога не вземат решения сами, седят като пърле пред майка си, а се очаква ти да си и мъжа и жената, явяваш се тяхна учителка, приятелка, майка, ...ако може и да ги изнасилваш ..добре си дошла". И това е мъж? Извиняяяяй Киче....
15
0
 
1
 
! Отговори
мъж преди 8 години
До ЖенаМъжът има Y хромозома. Той е по-податлив на експерименти и промяна. Мъжете са експеримента на природата. Ако е успешен, оцеляват и се размножават.Не случайно великите учени и творци са все мъже.Жената пази постигнатото, тя не желае промяна, не е слонна към рискове. Такива са природните закони.
14
1
 
2
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Някакси има пълно изключване между твърдението за това ЖЕНА, каквато ти се ПАДНЕ, пък МЪЖ, както го възпиташ! Това сигурно значи, че всички мъже трябва да са съгласни безропотно да вземат всяка па-чавра, КОЯТО ги избере, за да ги ...забележете тук най-важното....за да ги ПРЕВЪЗПИТА! КО?
13
0
 
2
 
! Отговори
Жена преди 8 години
"мъж и куче-както ги възпиташ."Киче, а аз мога ли да си пожелая, като Жена, да се падна на мъж, който няма нужда от възпитание и превъзпитание, щот явно, за да пишеш такова клишенце, ти твоя си го превъзпитала?
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джон, приятелчето ми ... много си се комплексирал на тема пари. Хвани се да работиш !
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДжонА ти си чехъл, нали? СИчгно блъскаш по мазата и чакаш да ти се сервира наготово. Очевадно не уважаваш жените и се мислис за нещо повече.Плюя на такива като теб!
10
3
 
4
 
! Отговори
Кичка преди 8 години
До Анонимен 10Ако твоят мъж е такова прасе, значи ти си *** майка. Моят си бачка, в къщи готви, чисти, ремонтира. И най-важното без него не бих се справила с възпитанието на синовете ни. Ако не ме слушат вълшебния израз е "Ще кажа на баща ти!" Ако ти си отглеждаш мъжленце, което се въргаля по цял ден на дивана сигурно си патологична ревнивка,която не желае той да излиза на вън.Котка и жена- каквито ти се паднат, мъж и куче-както ги възпиташ.
9
3
 
10
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До 9Ти си жена нали? Виждам и че си с типично нахакано неуважително поведение продиктувано от феминизма и "героини" от телевизионни сериали като Кари Брадшоу от "Секса и Града". Типичния отговор на такива жени когато получат критика е да ти отговарят като папагали със същото което си казал с обратен знак без никаква проява на индивидуално мислене. Мъжете като цяло повече уважават жените а и ги обичат заради самите тях а не заради материална изгода която би дошла с тях.
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
жените в днешно време масово са с промит от феминизма мозък и не уважават мъжете. Християнската нравственост е подменена от масонски доктрини................а мъжете не трябва ли да уважават жените ? ... или у ваше село жените не са хора ?колкото до това, че масонството ти било криво ... пак си се нагълтал с филмчета по youtube и руска пропаганда усещам те аз ... типично
7
1
 
17
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Като се взели Любен и Росица он и рекъл:-Много внимавай га се прибира от кръчмата на де ми е накривен калпакот ! Ако е у лево, значи съм на кеф, ако е у десно не ми се меркай пред очите !Па она му рекла:- Га са прибираш от кръчмата и *** видиш с ръките на "Ф", много мнимавай на где ше си накривиш калпакот !И така живели мирно и щастливо 70 години...
6
1
 
3
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До sperkoЗдравей, би ли споделил каква е твоята история и какво ти се е случило?
5
2
 
11
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Разбираш ли бабо Росице, при насажданата безморалност се създават безнравствени хора гледащи изгодата и само себе си които не са готови да правят жертви в името на това което е редно, в името на любовта, в името на семейството. Когато имаш такива хора, те не могат да имат качествени семейства които да изтраят дълго. И когато се разделят казват, че това е нормално. Не е нормално, цялата среда не е нормална а има целенасочено разрушаване на християнските ценности и начин на живот в хората.
4
2
 
7
 
! Отговори
sperko преди 8 години
До ДжонАбсолютно си прав. Наскоро ми се случи такова нещо, и не знам въобще откъде ми дойде. Жените тотално се комплексирват от света около тях, и започват да правят неща, които нямат никаква логика, и само нараняват близките хора. Такъв човек как да го държиш до себе си...
3
3
 
16
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Разбирам те бабо Росице, но жените в днешно време масово са с промит от феминизма мозък и не уважават мъжете. Християнската нравственост е подменена от масонски доктрини промотирани от Холивуд които учат на безморален живот без стойност, без честност, без вярност към половинката. Хората се женят и се развеждат, стоят женени само докато им утърва и после се развеждат. Много имат използвачески/пр0ститутски характер и гледат материалните облаги които може да им донесе половинката а не любовта.
2
7
 
23
 
! Отговори
sperko преди 8 години
Шапка им свалям на такива хора. Имали са правилното мислене, а днешната младеж просто не знаят за какво иде реч. То затова ще се самозатрием и мюслитата ще ни заемат мястото...