70 години любов! Защото е страшно без нея...

Баба Роси и дядо Любен от Разлог празнуват своя успешен брак
12 фев 2016 13:14,
74
70 години любов! Защото е страшно без нея...
Снимка: в. "Стандарт"

Любовта, уважението и компромисите са най-важните неща за съществуването на един брачен съюз. Такава е рецептата за успешно съжителство след 70 години брак според баба Росица и дядо Любен Полежанови от Разлог. Тя е на 88 години, а той на 92.

Двамата споделят пред "Стандарт", че в живота няма по-важно от любовта.

"Страшно е да се живее без любов, това е животът, съществуването", казва съпругата.

"Младите не бива да си губят времето и да си пропиляват хубавите години, а да създават семейства и да оставят следа след себе си чрез своето поколение", категорична е тя.

През целия си живот тя се е занимавала със земеделие и е работила на полето. Помни годините, когато не е имало толкова злоба и завист у хората. Обичала да пее. Партийни величия от града й предлагали голяма кариера в народното творчество, но се отказала в името на любовта, съпруга и децата си.

Дядо Любен работил като данъчен служител, но застояването в затворено помещение по цял ден не била негова страст, затова решил да стане пощальон. Сражавал се е на фронта в Унгария през Втората световна война. След завръщането си от бойното поле той среща любовта на живота си.

Трите им дъщери Ани, Снежана и Марияна са гордостта им, а вече с нетърпение чакат лятото, когато ще дойдат от Чикаго двете правнучки - 3-годишните близначки Натали и Марая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Митьо Пищова преди 8 години
До ЖенаКажи, честно, от кога не си такована ?!?
40
0
 
1
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До женаДобре Уважаема Жена как точно трябва да се възприемат думите Ви? Казвате, че те трябва да се възприемат като израз на любов? Какво тогава е истинското Ви послание замаскирано под суровите слова което аз не разпознавам? Да бъдем честни и да си кажем истината.
39
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
39, дали нещо е уважение или унижение зависи само и единствено от мъжа. Уверявам те, ако не си го разбрал, има неща, които една жена ще направи без никакъв проблем на мъж, който уважава, но на мъж, който я унижава, но тя не му го признава, мъж, който я унижава, но е т-ъп и не може да го разбере, на мъж, който подсъзнателно и инстинктивно знае, че жест, който му направи после може да се обърне срещу нея ...е, тогава ще ти откаже и ще бъде унижение. Прави си изводите що не ти се получава с вятъра.
38
0
 
1
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До женаИ кои по-точно страхове трябва да осъзнаят мъжете за които говориш? Изкажи ги направо без завоалиране и защо си толкова недоволна и неудовлетворена? Що се отнася до вредата от масонските доктрини и феминизма тя е налице, тези неща не са измислица а факти за които може да се изказваш аргументирано само ако си ги проучвала.
37
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
"Добре, но ако ти излъчваш само негативизъм, враждебност и агресивност как да те приеме? Тези настроения не вървят ръка за ръка с любовта"Не излъчвам, а Вие така ме четете. Ако любовта върви или е вървяла ръка за ръка до Вас, щяхте да ме виждате през нейната призма, а не през призмата на негативизма, враждебността и агресивността, която явно откривате в думите ми. Аз защо не виждам негативизъм, враждебност и агресивност в думите Ви? Ами защото не може да ми влезете в кожата. Това е любовта.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 34Ами то с радиоточка полемики няма как да се водят!Вие, женките си имате опорни точки още от момичешките лексикони, през феминистките сериали до ФБ-клишетата. На повечето от Вас ви липсват елементарни познания по астрономия. На първо време осъзнайте, че вселената не се върти около Д-то Ви.Напр. да направиш на мъжа си "като вятъра" не е унижение,а уважение. и т.н.т. ...
35
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
35, извинявайте г-н Румен Петков, прибързах... Може би сте искали да споделите Вашата собствена мъка? Ами нарушете самотата в спалнята си, моля! Не е нужно целия свят да знае колко сте се осамотили.
34
0
 
1
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До женаНе съм сигурен, че разбирам правилно какво точно имаш предвид под това да се държи като мъж? Какво в твоите представи включва това? И казваш да те приеме такава каквато си? Добре, но ако ти излъчваш само негативизъм, враждебност и агресивност как да те приеме? Тези настроения не вървят ръка за ръка с любовта. Любовта е блага, безкористна, дълготърпелива а тези твои настроения клонят към обратното. Съжалявам ако съм те обидил, целта ми не е това а да ти покажа къде грешиш.
33
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
35, Румен Петков, грижете се повече за жените до вас, щом имате такъв опит с тях. Аз оставам безДумна като прочета подобни заключения. Поздрави от Татяна Дончева.
32
0
 
1
 
! Отговори
Румен Петков преди 8 години
До ЖенаСамототата в спалнята ражда безумици !
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уважавам мъже и жени, които заслужват уважение. Не мога да уважавам хора, които се смятат за мъже и ме карат да се чувствам като мъж, просто защото те не могат и не желаят нито да помислят, нито да чуят, нито да попитат, нито да осъзнат,нито да разберат собствените си страхове, ако щеш да ги споделят с жената до тях, открито, а предпочитат да обявят жената срещу тях за луда, комплексарка, феминистка, еманципирана, доктринясала, сиренясала, незадоволена, негативна и тем подобни кравешки шитове.
30
0
 
3
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До женаОт какво толкова страдаш конкретно и си станала толкова безутешна и изпълнена със скръб и мъка и какво толкова не ти достига? Казваш, че мъжа не ти помагал достатъчно? Какво точно искаш да ти помага в кухнята? Да изхвърля ***? Да простира прането? Сигурен съм, че двама разумни души могат да се организират и да си поделят работата ако подхождат с любов, доброта и взаимно уважение!
29
0
 
2
 
! Отговори
Жена преди 8 години
31, да благодаря за неконкретните и толкова възвисшени пожелания без покритие, но нека да бъда по-практична, защото е много смешно да чета въртели, които нямат грамче попадение в целта. Хайде да ми пожелаеш да срещна мъж, който не се нуждае от превъзпитание, ще ме приеме такава каквато съм, ще е духовно, емоционално и умствено развит, за да вдява, че ролята му е да е Мъж, а не да подлага под съмнение женствеността ми, просто защото основно в живота си съм срещала безотговорни тарикати и тюфлеци.
28
0
 
3
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До женаПожелавам ти да се отърсиш от негативното състояние в което си попаднала и което помрачава живота ти. Искам да ти припомня, че живота ни в това тяло е кратък и както казва баба Росица нека не си губим младостта да живеем без любов. От нас зависи вместо да се отдаваме на черногледие да подобрим живота си и да гледаме по-оптимистично. Човек всякога трябва да вярва в Бога и никога да не пада духом.
27
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
"От масонските доктрини и феминизма"Бабината им трънкина! Така де, от бабата идва проблема. Така е. Трябва да се подхожда с доброта, любов и вярност. Жената знае как да подхожда. Ако срещу нея стой доброта, любов и вярност, ама няма сигурност, отговорност, сила мъжка и поведение мъжко и й се налага тя да върши 90 процента от нещата, които трябва да се правят от мъжа, ако щеш да е глава, а не просто врат на семейството.... извинявай, ама не доктрините са виновни, а ...баба му.
26
1
 
1
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До женаКогато едно семейство е изградено от двама души които имат нравствени ценности по които се ръководи живота им и семейството е от голяма важност те се грижат един за друг. И мъжа се грижи за жената доколкото може и жената се грижи за мъжа си, но трябва да се подхожда с доброта, любов и вярност. Когато има липса на ценности, феминизъм и себичност, омраза към другия пол такова семейство не е здраво, не е нормално и не може да издържи. Откъде идва проблема? От масонските доктрини и феминизма
25
1
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
25, Джони, рани ме в сърцето. Кървя. Почвам да търся лопата, за да се заровя, О, ти, нежна мъжка Душо, размърдах ли малко студеното мъжко кораво сърце, което да изпита съжалениййййе, към мен, така нещастната войнстваща феминистка! Покапаха ми месата вече от мъка.... Ех, Йовано, мъж те чакаше,на фронта за дом мечтаха, а ... те се изродиха във ....доктринисти -она ...... нисти...сега....
24
1
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
"мъж дебеланка може да приеме, на мрънкаща и дуднеща комплексарка,не!""мъж"? Извинявай, объркал си се нещо. Искал си да напишеш: "комплексирано мъжко същество, което настръхва от ужас, че някоя жена може да говори и да изрази на глас ужасните му скрити надълбоко комплекси и да му ги набучи в лицето." Стой си там с дебеланката. Просто не си за моята ферма. За всяка ферма си има растения.
23
0
 
2
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До женаГоворенето ти е надуто, нападателно, неуважително, саркастично и гледащо да обижда. "Поздравления" ти се се превърнала в една язвителна, изпълнена с омраза и реваншизъм към мъжете войнстваща феминистка. Твоята омраза и язвителност образно казано са като пяна капеща от устата ти. Съжалявам те! Ти си станала жертва на сатанинската доктрина на омразата към белия европейски мъж. Като си цялата пълна с толкова омраза няма как да бъдеш щастлива и живота за който баба Росица говори те подминава
22
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Жони, ако ти се грижиш да осигуриш подслон, храна, сигурност за жена си и поколението си, да, съгласна съм, да бъда само жена,която да си знае ролята, която за теб е ясно, че е до печката, в леглото и с децата, кротичка овчица, която гък не може да ти каже, сиреч уважава те много. Нямаш никакъв проблем. Искам така.