След Захра: Гоним бременна ливанка в родината й

Жената избягала от Ливан, защото нямала работа
7 мар 2016 08:19,
16
След Захра: Гоним бременна ливанка в родината й
Снимка: Reuters, архив

Бременна ливанка предстои да бъде експулсирана в родината си, след като административният съд в Пловдив отхвърли жалбата й срещу отказа да й бъде предоставен статут на бежанец или хуманитарен статут. Причината била, че жената избягала от Ливан, само защото не харесвала живота там и нямала работа, разказва "Монитор".

Още по темата
Чужденката напуснала легално Ливан през септември 2015г. Оттам преминала в Турция, където останала 16 дни. На 18 септември миналата година влязла незаконно у нас и кандидатствала за статут.

По време на интервю с младши експерт в Регистрационно-приемателния център в село Баня, община Нова Загора ливанката признала, че никой не я е заплашвал в Ливан. Напуснала е родината си, защото там нямала работа, не харесвала живота, и че там, където е живяла, имало сражения между сунити и шиити. Не е била заплашвана лично, не е имала проблеми с официалните власти в Ливан или с терористична организация.

В същото време обаче ливанката изтъкнала, че е бременна от годеника си, който пък вече имал статут на бежанец у нас. И че според ливанските обичаи и традиции годежът бил равносилен на брак. Според българските закони обаче това не е така и в крайна сметка административният съд е решил, че няма основания жалбата й да не бъде отхвърлена. Така, ако ливанката не се омъжи официално за годеника си, предстои да бъде експулсирана.

Решението на административния съд в Пловдив е окончателно и не може да бъде обжалвано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kakvo Bremeni sa i balgarkute Stigna nahalstvoto do bG USA da doidat samileti da gi vsemst tia neschtasni Hora straschno e nie sme bedni da Nas Nama bG Mutri sa Bogati
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
260 души в парламента също чакат да бъдат изгонени. КОГА?
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Блокиран в Дневникdobre sa te blokirali v dnevnik :) hodi da jiveesh v livan kato e po-visok standarta :)
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гоните бременни жени и майки с деца, а в същото време давате статут на всякакви терористи и други ***. Супер!
9
1
 
25
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Аз не разбирам случая. В Ливан стандарта на живот е с пъти по-висок от българския, явно е тръгнала за Германия.Да се връща с мъжа си в Ливан и да не се правят на луди.И как е стигнала до Турция - от мирен Ливан е прекосила военното поле в Сирия?Има нещо загадъчно в този случай.
8
2
 
15
 
! Отговори
Аааа преди 8 години
А ако се омъжи официално, трябва да издържаме нея, мъжа й и детето ли? Защото статутът на бежанец не дава работа, а е жестоко да оставим майката с детето без хляб.
7
3
 
18
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Бърз тест за интегрируемост:На не много гладен "бежанец"(бежанка) се предлага печено прасенце.Ако яде-документите се приемат и разглеждат,ако не-обратно в къщи.Според Корана в случай на война и голямо бедствие се допуска консумация на свинско.Който откаже-явно не е на зор!За тарикатите-допълнително изпитание,печена стара сланина.
6
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според чугунените глави Захра не отговаряла на критериите за получаване на статут постоянно пребиваващ. Какво е направила досега:-научила е езика-приела е християнството-работи (внася данъци)-има постоянен адрес - живее на квартираКакво още трябва да направи това 20 годишно момиче?
5
4
 
21
 
! Отговори
Проповедника преди 8 години
До АнонименАбе гледал ли си филма "ПРИШЪЛЕЦЪТ" на Ридли Скот , казусът е подобен! Щом е бременна от джихат бебето ще е какво?Господ здраве да дава на съдиите!
4
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека да изгоним жените, но да оставим техните мъже. Логика.
3
4
 
13
 
! Отговори
бежанец с нагон преди 8 години
Ако беше бременна от неверник ще бъде пребита с камъни в родината си ама сега щом е от годеника съда е взел правилно решение!
2
9
 
34
 
! Отговори
е разбира се... преди 8 години
две жени от цялата *** искат да останат тука, за да живеят по-добре, а ние ги гониме.. но хилядите терористи, които си влизат в България когато и откъдето си поискат, правят си каквото си поискат и само гледат в чий гръб да забият нож, коя неверничка да изнасилят... на тях евала им правим! статут им даваме, парички, работа, коли, жени, да живеят добре... все пак са терористи... няма да помагаме на невинни майки и деца, я!
1
24
 
9
 
! Отговори
Пътника преди 8 години
Аз предлагам вместо да я връщаме в страната да отворим публичен дом хем ще работи и хем ще си вади някой лев и сащто така ще е под закрила какво ще кажете помислете си за малко и тогава дайте отговор?!?