Върна се 30-ят контингент, участвал в мисия на НАТО в Афганистан

Ген. Попов: Българския войник е достоен гражданин на достойна държава
7
Върна се 30-ят контингент, участвал в мисия на НАТО в Афганистан
Снимка: БТА

Военнослужещите от 30-ия контингент от Въоръжените сили за участие в мисия на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан "Решителна подкрепа" бяха посрещнати с тържествена церемония в Ямбол.

Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов връчиха награди на отличили се по време на мисията военнослужещи и поздравиха участвалите в контингента за успешното изпълнение на поставените задачи.

Близо 90 военнослужещи изпълняваха от ноември 2015 г. задълженията си като част от националния елемент и взвода за охрана в провинция Кандахар, Афганистан, съобщиха от Министерството на отбраната.

"Вие сте най-доброто доказателство за значимостта на Българската армия като стълб на обществото и за високата мотивираност на българския войник, който е достоен гражданин на една достойна държава, където и по света да се намира“, каза началникът на отбраната в обръщението си към военнослужещите.

Генерал Попов заяви, че се гордее с всеки офицер, сержант и войник от контингента и изрази своята увереност в развитието на въоръжените ни сили.

Грамоти и предметни награди бяха връчени и от началника на Съвместното командване на силите генерал-майор Любчо Тодоров и от командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Българска армияЯмбол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нито съм русофил нито американофил. Искам България да следва модела на Швейцария. Дано все още има умни българи които да сбъднат тази моя утопична мечта. Дано не е само моя!
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За наборна служба пари няма. За разходки да пазим американски тоалетни в чужбина се намират. Много ми се ще да видя общата сметка колко ни е излязло черно на бяло тези мисии в чужбина
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредни напъни на престиж за изност. А у нашата страна няма кой да пази българските села от ромски набези. Велик бе нашия войник.
3
1
 
5
 
! Отговори
Pok преди 8 години
Kolko drugi broiki bg askeri ima i kade izvan rbg?!
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Платени убийци на жени и бебета.
1
0
 
16
 
! Отговори
Krom преди 8 години
И това "Началника на Отбраната"?!? - това трябва да е някакъв футболен треньор, го каза без да забрави началото на изречението? Невероятно. Какъв дълг и каква "достойна" мисия имаха тези наемници в Афганистан? Аз поне, не приемам това като дълг на българската държава, та да търсим елемент на "гордост" и "достойнство". Тези военни, охраняваха Американска база, която на свой ред е в Афганистан не по афганистанска воля. Това ги прави в най добрия случай наемници. За какво е този патос?