Да си внесем бежанци, да запълним празните села!

При толкова българи в чужбина е кощунство, възмути се Божидар Димитров
Обновена: 14 юни 2016 09:01 | 14 юни 2016 09:00,
248
Да си внесем бежанци, да запълним празните села!
Снимка: архив Булфото

У нас има цели обезлюдени села и пусти къщи, които биха могли да се предоставят на бежанци и с подходяща интеграционна политика отчасти да се решат проблемите на трудовия пазар и демографията. Мнението изрази зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов при посещение в Швеция с наши делегати, съобщава в. "Труд".Българската група направи и работна визита на бежански лагер на 80 км от столицата Стокхолм.

"Шведските ни домакини останаха доста учудени, че у нас има обезлюдени цели села и пусти къщи, които биха могли да се предоставят на бежанци. По този начин с подходяща интеграционна политика могат отчасти да се решат проблемите на трудовия пазар и демографията", посочи той.

“Ако България вижда проблем в бежанците, то Швеция вижда възможност в тях да реши проблема с обезлюдяването и застаряването на населението си. Затова там инвестират в обучението и квалифицирането на бежанците", коментира още Иванов.

"Има 3,5 млн. души наша диаспора в Украйна, Молдова, Македония, Албания, Косово и т.н. - българи, които, притиснати от икономическата ситуация в тези държави, искат да се върнат в родината си, а ние нищо не правим по въпроса. Национално престъпление е при това положение да внасяме бежанци и да заселване с тях селата!". Така директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров коментира предложението на Иванов. По думите му, освен всичко останало, обезлюдените места, ниви и къщи у нас не са ничия земя, а частна собственост, най-често с повече от един собственик.

"Ако говорим за около 160 тотално обезлюдени села в страната, редно е да отбележим и всички онези, които пък от няколко къщи се превърнаха в градове или квартали на големи населени места", посочи още проф. Димитров, допълвайки, че тези процеси са свързани с промените на обществено-икономическия модел у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българеешите роми са също Проект на Комунизмъ , ни чул ни видял
187
2
 
3
 
! Отговори
до: 202 преди 7 години
Само за тебе няма Българеещи се роми в България , като НЛО ли изчезнаха , ти гугъл за какво го използваш само за порно филми
186
2
 
2
 
! Отговори
до:Анонимен преди 12 преди 7 години
Дасикане рома или Българеещи се роми (роми християни, български ***):християни, спазват православните празници. Говорят ромски език, а някои групи само български. Също се разделят на множество групи по професионален признак: бургуджии, калайджии, звънчари и др.
185
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език. И така всички започват да говорят на славянски. По това време хората не са могли да пишат. Ние говорим за азбука, но тогава сигурно 1000 души са могли да пишат.
184
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До толерантенОтиваш в Киев или Одеса и се запознаваш
183
0
 
0
 
! Отговори
Капон преди 7 години
До до : оня тамИма и роми евангелисти, и то от турските роми, България е на първо място в ЕС по мюсюлмани, станали християни. И основна част от тях са ромите евангелисти.
182
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е да си внесем румънски депутати, ако искаме България да оцелее. С тези "атлантици" можем само да се отзовем на дъното на океана...
181
0
 
7
 
! Отговори
Говедо преди 7 години
А стълбовете на "Цариградско" нЕма да стигнат за такива "родолюбци"
180
0
 
5
 
! Отговори
Тоя, преди 7 години
или някой го стиска яко за топките или е полудял
179
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз сега не мога да разбера какви са Българеещите се роми у нас , християни или мюслумани?
178
2
 
4
 
! Отговори
до : оня там преди 7 години
Помаци има но и има 2 000 000 Християнизирани роми по време на Византия , проблема е че България крие тези Роми особенно на Преброяване на населението точно тези роми се пишат не сами като българи но и като християни
177
0
 
13
 
! Отговори
толерантен преди 7 години
Украинки, молдовки.... да заповядат.
176
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека дойдат от Акрайна. Те поне са го-големи българи от тези които вече години ни изпиват кръвчицата.
175
3
 
23
 
! Отговори
гтф преди 7 години
защо въпросния иван иванов не е в ареста, защо прокуратурата не се е самосезирала - това е държавна измяна
174
0
 
9
 
! Отговори
ставри преди 7 години
Много мирише на крадене на пари.Нубия помните ли я?
173
5
 
12
 
! Отговори
Има друго решение преди 7 години
До ПУСНЕТЕ МИГРАНТИТЕДемографи предвиждат, че най-много след половин век, южната граница на полския етнос ще е на Дунава. Това е мощен и напорист народ, католици са, затова раждаемостта им е по-висока от нашата. От векове обаче са притиснати между две много по-силни държави - Германия и Русия. Затова единствената посока, в която могат да надделеят, е на юг.Аз пък казвам - още сега да заповядат у нас, има място, няма да се бием.И те като нас са християни от бялата раса, говорят славянски език
172
3
 
30
 
! Отговори
На предателя- ритник преди 7 години
Иван Иванов ДА БЪДЕ ЛИШЕН от българско гражданство!!!
171
0
 
27
 
! Отговори
xqw преди 7 години
И какво ще правят бежанците в селата? Ще работят земята и ще могат да преживяват? Ако ставаше така българите щяха да я работят, ама не може и се търси работа в градовете. Бежанците няма да останат на село. Поредната глупава идея.
170
5
 
22
 
! Отговори
До 189 преди 7 години
Не си разбрал.Божо е против внасянето на чужденци.Той говори за част от милионите българи по света,които биха поискали да се върнат у нас.И в това няма нищо лошо.
169
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иване Иванов,по-голяма глупост не можа ли да измислиш?Проблемите с демографията вече ги решават родните ни роми,а проблема с интеграцията е пълен провал от 15 год.насам.Абе вие депутатите на кой свят живеете?Давате ли си сметка при начина по който се справяте с престъпността сега,какво би се получило ако ни залее вълна от бежанци и не дай си боже да пожелае да остане тук.Кой от тях би се задоволил с мизерните ни заплати и кой ще ни защити от издевателства,на които и сега сме подложени???КОЙ БЕ?