Животът в "Ечемишка" висял на тел, пазеща лампите да не паднат

Има хаос в поддръжката на тунелите, призна разследващ
Обновена: 7 фев 2017 07:00 | 7 фев 2017 07:00,
81
Животът в "Ечемишка" висял на тел, пазеща лампите да не паднат
Снимка: БТВ

Електротехници с голи ръце и клещи отстраняваха прогнилите лампи в тунел "Ечемишка" и режеха телта, с която са вързани преди години за металните греди, за да не паднат. Тръбата на съоръжението в посока София е затворена след инцидента, при който такава греда падна и уби 64-годишната Елена Горанова, пътуваща в автомобил.

"Сваляме лампите от тунела", заяви един от работниците пред "Труд". По обяд на мястото на трагедията нямаше експерти от АПИ въпреки уверенията, че ще извършат оценка. На мястото липсваха обозначителни знаци, табели или полицейски ленти.

Един полицейски патрул дойде минути след като беше започнал демонтажът на убийственото осветително съоръжение – около 15 ч. Все още не е ясно кога лявата тръба на "Ечемишка" ще бъде отворена за движение в посока столицата.

Още по темата

"До 2-3 дни може да приключим, никой не ни казва, тук сме да вършим работа", заяви друг работник от поддържащата "Автомагистрали" ЕАД.

Дотогава шофьорите ще минават през стария път през Витиня и ще се включват в магистралата при Правец. Забранено е движението на камиони по пътищата Бяла – Плевен – София и Велико Търново – Ловеч – София. Идващите от Габрово, Велико Търново и Русе могат да минат през Прохода на републиката. Обходният маршрут за камиони от Северозападна България е през Ребърково – Своге – София.

"Автомагистрали" ЕАД поддържа "Ечемишка" на базата на договор с Агенция "Пътна инфраструктура", твърди всекидневникът. Той е подписан на 29 май 2015 г., след като "Автомагистрали" ЕАД е спечелила обществена поръчка, обявена на 20 март същата година. Държавното дружество е бил единствен кандидат и получава заданието. В задълженията на "Автомагистрали" ЕАД влиза и поддържането на осветлението в посочените тунели.

Има хаос в поддръжката на тунелите, заяви разследващ. Според него има потенциални обвиняеми и в АПИ, и в поддържащата фирма " Автомагистрали". При първите разпити се изяснило, че по норматив обследване на всеки тунел трябва да се извършва 2 пъти годишно, а последното в " Ечемишка" е правено преди 2 години.

От съдебна медицина оповестиха резултатите от аутопсията на жертвата. Тя била със счупен череп и множество открити рани и кръвонасядания по тялото. Смъртта й е настъпила от две дълбоки порезни рани в главата, причинени от ръждясалата ламарина, паднала от осветителната конструкция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и кой е виновен?пак ли няма виновни?7
26
0
 
11
 
! Отговори
Държавен служител преди 7 години
До *** OFХубаво,ама питай шефа ти като идеш днес на работа,дали и той ще излезе.
25
1
 
10
 
! Отговори
Чичо Митко Мировяне преди 7 години
До Анонимен 22 Точно така,имаме Борис ТРИ!
24
0
 
20
 
! Отговори
naleg преди 7 години
Прав е N7, държавата е корозирала не само тунелите.
23
2
 
30
 
! Отговори
FUCK OF преди 7 години
ДО УТРЕ ДА ПИШЕМ И КОМЕНТИРАМЕ.....ВСЕ ТАЯ.....РУМЪНСКИ ИЛИ ГРЪЦКИ СЦЕНАРИЙ. ..ТОВА Е.....А НЕ САМО..БЛА..БЛА..БЛАЗАЩОТО...АКО САМИ НЕ СИ ПОМОГНЕМ,НЯМА КОЙ ДРУГ...
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
19, май така се оказва :DАз не мога да се сетя за български политик, който да не е до ушите омазан в далавери.
21
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко по коя телевизия днес ще се изказваш, или ще се криеш докато утихнат нещата?
20
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реалист,Точно така е и българинът си заслужава съдбата. Докато само чака някой да му каже какво да прави и на кой Господ да се кланя, а не вземе нещата в свои ръце, все така ще е. Ако до 1 година тази държава не тръгне на оправяне, емигрирам пак. Омръзна ми да гледам навсякъде мутрите на разни пожарникари, сестри Галеви, патриоти и т.н., които, ако не са във властта, няма да могат и като пазачи на бариера работа да започнат.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12.Много си прав с изказването си, но за кого да се гласува кой да се избере, както зад колисно всички са заедно!!! Дай им само да се плюят в изказванията си а зад гърба на на народа си правят схемите. Бесилка трябва за всички да се изчисти цялата ***!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само че нямаме Борис|
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва като Борис |-на ешафода, главата му , богатството и рода му до девето коляно. Та следващия да мисли преди да си отвори очите сутрин дали да краде
16
2
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
До Анонимен 12 И от къде да ги вземем тези кадърни хора , като некадърните им висят на краката и не им дават да надигнат глава.Лош човешки материял....
15
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам защо още се дърлите на гербери, радевци, корнелии и т.н.95% от политиците в тази държава са за затвора. И докато не ги вкараме там, всичко е пунта мара.
14
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали управлявате последните години вие ГЕРБ?На Радев за 2 седмици го изкарахте че ще вади България от НАТО,а вие колкото и години да сте на власт все друг ви е виновен
13
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парите за подръжка и проверка на пътеща, тунели и мостове потънаха в джобовете на политиците и техните фирми. Влезте в Youtube и вижте истината в клипа Държава в държава - Мафия и политици,Ще видите как олигарсите, мафията и кои политици празнуват заедно в дни в които българския народ изнемогва и умира от глад и студ,Препоръчвам ви да го видите няколко пъти за да запомните физиономиите,Клипа е с кадри от 1996 и 2015. Вижте добре кой рекетира народа и сами прецените дали сте сгрешили в избо
12
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пътища, мостове, тунели, строени преди години, имат крещяща нужда от ремонт! Но на Тиквения му дай да строи нови магистрали - бързо и некачествено, за да се налапат с пари " наши" фирми!
11
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тази държава й трябва тотален рестарт и нови лица в политиката. И то не просто лица, ами кадърни хора, които не ламтят да си купят 10 джипа. Нищо друго няма да помогне.
10
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи са знаели за проблема. Вързали лампата с тел... нямам думи.
9
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб от 7години ни управляват и строят главно пърищс и магистрали ,правят търгове за тях и е време да понесат отговорност за ставащото по пътищата
8
1
 
51
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 7 години
''Строителят'' на съвременна България трябва да увисне на телта.