Българинът – опитна мишка: Тровят ни, бизнесът вкарва ГМО!

Мине ли новият Закон за храните, дребният бизнес ще е съсипан
Обновена: 27 юни 2017 12:16 | 27 юни 2017 09:00,
127

Тровят ни с отрови. Българският народ сякаш сме пробен елемент, на който набутват всякакъв вид глупости, за да се обслужват корпоративни интереси. Никой не се замисля за здравето на хората, сподели журналистът Димитър Байрактаров по повод обсъжданите промени на стандарта на българското киселото мляко.

"Днес в 14 часа на извънредна комисия ще се прави обществено обсъждане на новия Закон за храните. На първо място ще бъде съсипан дребният бизнес и със замах в България ще продължат да вкарват ГМО храни", добави още той пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Преди няколко седмици Министерството на земеделието и храните оттегли предложението за промяна в съдържанието и съотношението на двата основни щама – Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus в българското кисело мляко.

Идеята за промяната в състава на киселото мляко и превръщането му в йогурт предизвика бурни обществени реакции и притеснения, че ще се промени микробиологията на традиционния български продукт.

Тогава земеделското министерство обяви, че не подкрепя предложението и държи на запазването на традиционния характер на българските млечни продукти.

"Става въпрос за корупция от висшите етажи на властта. За пореден път сезирам прокуратурата. Министерството на земеделието и храните издаде документ на 9 май, с който се иска откриване на процедура за промяна на стандарта и не една, а цели три фирми с гръцки капитал изпратиха предложение за подобни действия. Инициатори са Министерството на земеделието и храните, българска агенция по безопасност на храните и фирма "Вамид 2002" ООД. Интересното е, че когато започнахме да правим разследването обаче се оказа, че въпросната фирма "Вамид 2002" никога не е искала да се променя стандарта", категоричен бе Димитър Байрактаров.

Богомил Николов oт "Активни потребители" коментира, че тъй като е разрешен само един вид пластмаса за опаковките на киселото мляко има предпоставки стандартът да не се спазва.

"Производителите трябва да се замислят как искат да изглеждат пред потребителите и как да спечелят тяхното доверие", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
10
 
! Отговори
Иван--до 50 преди 6 години
Ти,наистина си КАЛЕКО АЛЕКО.Не вади ти "Скелетите от Гардероба" и няма нужда да намесваш едва ли не целия Комунистически Интернационал.Достатъчно е да се поразкараш из магазините и ще разбереш каква ХРАНА се опитват да ни ПРОДАДАТ ----супер БИО...По добре гледай реално на нещата,каквита са.Не виждаш ли колко много раково болни има?Кога е било това в България?Не мислиш ли,че една от причините е и тази храна,която си купуваме от "правилните" магазини...?
56
5
 
21
 
! Отговори
qwerty преди 6 години
Има един ***,който е написал няколко коментара в полза на ГМО.А ти ***,знаеш ли,че ГМО културите дават по-нисък добив от конвенционалните,заради което например много производители на памук в Индия фалираха,че се правят устойчиви на химикали и се пръскат в пъти с повече отрови,че трябва всяка година да купуваш семена от корпорацията за да сееш и че в природата няма как да се кръстоса домат със скумрия,като след всичко това в крайна сметка се променя pH на растенията и те стават канцерогенни.
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SS 53Че от това по-голямо доказателство, че ни тровят с ГМО - здраве му кажи! Неадекватни храни - неадекватни мисли - неадекватни коментари!!!!!
54
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Слушах интервюто защо бизнеса,защо манипулирате.Нали НС и правителството управляват държавата,нали Борисов е мин.председател? Коя е последната дума,кой създава законите и наредбите.бизнеса може много да си иска но кой разрешава.Май от Фрогнюз са прави,че Борисов е наредил на медиите никога да не се говори за негови вини,за всеки друг може но за Борисов никога.Така ги е сплашил,че не могат да гъкнат.Подлизурковци!!!!!!
53
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГМО е начин за контрол! Справка: ГМО памука в Индия.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Селенина с меката киткаТа ти вече ри увреден и каквото и да рупаш - късно е!
51
5
 
7
 
! Отговори
ист преди 6 години
Свикнали сме с ниско качественни храни и ГМО.Ако започнем да ядем качественна храна, може да се разболеем.Печалбата на търговците също ще се разболее, дащото сега ни продават некачественна храна за качественна. Заплатите ни също се некачественни като новите капиталисти.
50
7
 
5
 
! Отговори
SS преди 6 години
Досега не знаех, че тук се събират всички коментатори с напреднали психически отклонения ! За правописа им - без коментар !
49
7
 
6
 
! Отговори
Селенин преди 6 години
До ПЕСЪЧИНКАМи айде де, дигайте я тая революция, искам вечер да гледам сеир по телевизията докато си пийвам ДОМАШНО вино и си хапвам ДОМАШНА луканка :) Никва революция няма да дигнете, защото:1. Сте меки китки2. Не сте клали прасе никога и като видите кръв припадатеРуапйте там квото ви дават в магазина и бъдете благодарни че изобщо има за ядене, че както сички много се изучихте, след 20 години и на ГМО царевица ще се радвате, че то и тя иска някой да копае, нищо че е ГМО.
48
7
 
13
 
! Отговори
до пенчо преди 6 години
пена,ония зад океана и тия из европата ни гледат сеира и не им пука.само пазара,евтината ръка и всичко,което може да се открадне от земята ни ги блазни.НИКОЙ,освен ние самите,не ни е виновен.проблема ни е,че избора ни от политически формации е сведен до ИЗБОРА,измежду десет кофи с ф***шкии.няма нормални хора-родолюбци в ск***п***ния ни парламент.само крадци,лакеи и чужденци ни назначават другарите.не замирише ли на изгоряло,пиши ни бегали.
47
19
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Скелетите в гардероба, май пак започнаха да дрънчат и да напомнят, че се нуждаят от проветрение. Социалистите на Курнелка пак започнаха да ни подхвърлят вечните темата за ГМО-продуктите .... Най вероятно ще ги последват и свързаните с тях теми, за Шистовия газ, Самолетите които ни ръсят с вируси и отрови, както и Хаарповете, тези климатични хамерикански оръжия, които тероризират представителите на световния пролетариат, към който несъмнено принадлежи и електората на другарката Нинова .... !!!
46
3
 
9
 
! Отговори
Бай Уйчо преди 6 години
Те па мишки сме били ....нал сме дванайсти у космосо ? Боко прати сателито у космосо оти сме мички ?
45
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПЕСЪЧИНКАНе ми се спори с психично нестабилни.
44
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До <><>хаха "лъв" каза, смях
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 40Не говори лъжи. Покажи от къде е тази информация.
42
4
 
15
 
! Отговори
<><> преди 6 години
1. Вземате един Лъв.2. Изваждате мъ зъбите и ноктите.3. Отделятего от другарите му.4. Правите с него каквото си поискате.п.с. ЕТО ТОВА СЕ СЛУЧИ С БЪЛГАРИЯ!
41
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПенчоОх поредния "голем патриот", дето все някой друг му е виновен за мизерията...
40
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото едни от пръвите семена които бяха генно модифицирани беше памука. Да не би да не носите памучни дрехи защото са отровни ? :о
39
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГМО царевицата например ,много лесно и бързо предизвиква тумори в опитните мишки и морски свинчета. Промените ,които останалите ГМО храните прави в храносмилателния трак на човека е известен на лекарите. Например -млад човек на възраст под 30 със некротични изменения в червата и стомаха -съответстващи на възраст 80 години.
38
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не са ГМО технологиите след 20 години ще ми ядете цървулите. ГМО не е отрова... дори природата прави модификации на генна основа. За справка сладките картофи.