От 3 свински пържоли 2 са френски, полски или германски!

Пилешкото ни обаче е само българско производство
Обновена: 11 ное 2017 09:00 | 11 ное 2017 08:26, Елка Василева
51
От 3 свински пържоли 2 са френски, полски или германски!
Снимка: архив, Булфото

Българинът слага на трапезата си свинско месо от Испания, Франция и Германия, а телешко - от Полша, Италия, Румъния, Холандия.

Само пилешкото е българско, тъй като производството е достатъчно за вътрешното потребление.

Така от всеки три пържоли две са вносни, а една е българско производство, пише „24 часа“.

Това показват данни на земеделското министерство, браншовите организации, Националния статистически институт и Центъра за икономически изследвания в селското стопанство (САРА).

Най-много свинско идва от Испания, Франция, Германия, Холандия и Полша.

Прогнозите на САРА са, че вносът през следващите 5 години ще е над 115 хил. тона. За 2016 г. е възлизал на около 109 хил. т. За настоящата година се очаква лек спад до 108 хил. т.

В кланиците агенцията по храните проверява документите, които придружават животните. В тях са описани произхода, здравословното състояние и др.

 


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Да ама не преди 10 месеца
В румъния има закон 50 процента от продажбите на веригите да са румънско производство.Така парите се въртят в държавата при хората, а не се изнасят при нашите европейски братя като в България.Ама някой е взел комисионна и няма да позволи българско да се продава на българи.Ако имаше такъв закон за месото и млякото(тоест да се забранят секакви палмови боклуци)българското село ще живне за няколкко години. Ама нали пуста завиист ,как така някой ще печели и политиците няма да облажат...
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В ЦЯЛА ЕВРОПА НАШЕТО МЕСО ИМАЛО НАЙ-МНОГО ОСТАТЪЧНИ АНТИБИОТИЦИ.
НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ АКО ЗАПОЧНАТ ДА НИ ГИ СЛАГАТ В СМЕТКАТА.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само пилешкото е българско, тъй като производството е достатъчно за вътрешното потребление.
...........................................
......... Има и френски пилета.
36
4
 
2
 
! Отговори
радикалдемократ преди 10 месеца
Точно тази новина чакаха СеСеСеР*стите с дрънкащи рубли и копейки в джобчетата, за да започнат угодно на своите московски господари да вият вкупом "едно време всичко си имахме... реки от мед и масло, а сега глад и геноцид". Върнете се при своите идоли тогава и ни оставете да градим нова, демократична България! Аман!
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
стига капризи,де ! нали поне етикетите са български..............а ако искате и да ви замирише на истинско свинско, поддържайте добри отношения с комшия,който има роднини на село , занесете по коледа бутилка нещо,и ще ви поканят на масата да се облажите и вие !
34
0
 
2
 
! Отговори
Махленски преди 10 месеца
Големите вериги имат собствени лаборатории за изпитване на продуктите.За това Бела България си загуби пазарите на саламурено сирене в Англииската верига на Алди.На тяхно място дойдоха датчаните,а когато те пък започнаха да скагат много вода в опаковките с холандците.Така се става най добър търговец в една държава!
33
0
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 10 месеца
До 14
Хората нямат какво да ядат в някои държави, Вие си угаждате на гъ.а с "фуа гра". Поне не дразнете хората! Германците като си ядът и свинските вурстчета са втора ръка хора...!? В месарниците (в малките градове), вече има месо само родно производство. И свинско и телешко и агнешко, почти всякакво. И пилета се намират домашни.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В интерес на истината аз предпочитам румънско и полско свинско, едно че е по- крехко, разбира се аз си избирам парчетата, освен това и не е киснато в консерванти. Това го разбирам по това, че съм с алергия към тях някаква и се изпъпчвам с обриви от киснато месо, най - вече от българското както и то е жилаво и с повече ципи. Явно от породата на ***. Аз съм бивш ресторантьор и съм изпродал десетки тонове меса във вид на гозби. От моят опит и практика за мен най- доброто свинско е румънското. Е бих искаш нашето да е по- хубаво но не е така...
31
0
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 10 месеца
До Анонимен 12 Не знам дали данните ти са верни , но вярват на очите си че магазините за месо бяха празни и се чакаше на големи опашки.Не дай боже сватба да правиш....
30
2
 
6
 
! Отговори
Инспектор преди 10 месеца
При соцо в месокомбинат София имаше един огромен храдилник пълен с развалено телеико трупно месо , което миришеше на леш. Труповете бяха в някакава мрежа. Слагаха по 5 % от него в саламите и колбасите и нищо не личеше. Ами "кучешката " радост с неядливите топки от хрущяли ,фасции и апоневрози, които плювахме на кучетата ?Останахме живи и дочакахме демокрацията.Така че яжте и не филосовствайте.
29
2
 
4
 
! Отговори
Бля преди 10 месеца
При лоша стока спирам да купувам от този търговец.Те са единствените виновни!!! На запад на всяка опаковка от веригите има телефон на който се оплакваш,получаваш си парите обратно и ти се заменя без възражения.Важното е клиента да е 100 % доволен.Рискът да продават храна от 2000 -3000 километра е техен.
28
8
 
10
 
! Отговори
А.Мозер преди 10 месеца
Не разбрахте ли,че работих за чужди икономически интереси.Сега ще ми ядете чехлите ,като дремахте и викахте СДС некога.На ви демокрацията...
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е заради щастливите прасета. По-слаби ръководители България не е имала никога и крадливи политици...
26
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като знам колко добросъвестни са нашите бизнесмени-печалбари и как безконтролно тъпчат животните с всякакви антибиотици, а после месото - с вода...изобщо не ми се купува българско месо.
Разберете, животните и у.нас, и в чужбина се тъпчат с едни същи отрови, само че тук се прекалява!
25
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не искаме вносно месо!
Искаме от местни производители!
Има верига, която продава само бълг. свинско и телешко, и кайма. Пазарувам само оттам. В цената няма голяма разлика(около 0.50-1.00лв), на промоции излиза и по-евтино от др. вериги. Дано не развалят качеството!
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Край

И какво направиха тия, дето дойдоха след Мозер(1991)? Като видяха, че работата не потръгва, промениха ли нещо? Или пак 500 г. турско робство ви е виновно?
23
1
 
0
 
! Отговори
От 23 преди 10 месеца
Става дума за 21-
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
,,Умен" си бе...........като хамсия.
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
унищожиха българското животновъдство, сега се чудят де серат гладните
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че във Франция още ли е позволено свинското месо, мислех че курана го забранява