Шофьорът на автобуса-ковчег в шок: Нямаше време за реакция!

Кран не спрял, а можел да помогне, за да бъдат извадени хората
Обновена: 13 апр 2018 19:54 | 13 апр 2018 19:45, Веселина Йорданова
146
Шофьорът на автобуса-ковчег в шок: Нямаше време за реакция!
Снимка: БТА

Веселин Георгиев , шофьорът на автобуса, катастрофирал днес на АМ "Тракия", заяви, че е в шок след тежкия пътен инцидент.

Още по темата
"Карах си нормално, 95 км/ч отчиташе километражът, на прав участък", разказа Георгиев пред bTV.

В огледалото той вижда, че кола започва да го изпреварва, изчаква я да мине и в този момент се чува страшен удар. "Автобусът се вдига на дясната си страна и се преобръщаме в канавката. Нямаше време за никаква реакция, автобусът беше вече вдигнат", каза още той.

Георгиев е на работа след почивни дни.

"Тръгнах отпочинал, колегата слезе на Сливен, аз продължих за София. На Стара Загора дадох на пътниците 20 минути почивка. Бях с 46 човека вътре, на магистралата всичко беше нормално. Пътят беше много спокоен, права отсечка", допълни той.

Георгиев разказва и пред Нова телевизия, че след като автобусът се преобърнал, е минал кран, който е можело да помогне, за да бъдат извадени хората, но не е спрял.

В шок била и водачката на колата, която се удари в автобуса. "Плачеше и казваше "аз съм виновна, аз ви ударих". Младо момиче, не знам, няма драскотина. Тръгнала да ме изпреварва, чула шум в предна лява гума и се обърнала да намали касетофона, за да чуе шума. В този момент се удря в автобуса. Това каза пред мен и още двама полицаи", разказа шофьорът.

Междувременно министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посети УМБАЛ "Света Анна" - София, където са настанени най-голям брой от пострадалите при тежката катастрофа.

Шестима души загинаха при инцидента при Вакарел. Двадесет и един са пострадалите, които са транспортирани от екипите на Бърза помощ в УМБАЛ "Св. Анна"- София, УМБАЛСМ "Пирогов", ВМА, "Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда", УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" и УМБАЛ "Софиямед". По информация на лечебните заведения трима пострадали са откарани с частен транспорт до болница "Токуда" и до УМБАЛСМ "Пирогов", съобщиха от здравното министерство.

В УМБАЛ "Св. Анна" са направени операции на 6 от пациентите - три жени и трима мъже, съобщи д-р Евгени Нешев, началник на Първо отделение на Клиника по ортопедия и травматология. Жената с тежка рана на скалпа е оперирана и е стабилизирана. Мъжете, които са били оперирани, са били с фрактури на горни крайници. При единия от тях фрактурата е била открита, но хирурзите са успели да спасят ръката.

От Пътната агенция съобщиха, че движението на АМ "Тракия" вече е възстановено в двете посоки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
7
 
12
 
! Отговори
Всичко е ЯСНО!! преди 6 години
...........но реалният ВИНОВНИК е Боко-главата защото тОЙ Оправя България вече 10 години.И това че леката кола е "нов внос-трета употреба" "възстановена" тоталка и т.н.а водача на автобуса е с НИСКА квалификация е ВИНОВНА държавата в лицето на тоя който я Оправя (и КРАДЕ) през последните 10 години.
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Клиентите им не виждат нито магистрала нито нощно нито извънградско писна ни да берем срам
76
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се завиши контрола на всички даи изпитващи това е след като в случая отдясно реното се чукнало за какво говорим казвам направо всеки изпит да се гледа и преценява реално а не според жоба срам са стига толкова фирми има половин че и цяла година не са късани да не мислите че знаят що е магистрала надали
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Човек от народаОтивай /стой/ си в Анадола!
74
11
 
30
 
! Отговори
Всичко е ЯСНО!! преди 6 години
От информацията изнесена по ТВто става ясно следното.Виновни са и двамата водачи (на автомобила и на автобуса).ПлИвИнскЪтЪ *** е карала неизправна кола вследстви на което се удря в автобуса.ВИНОВНА!!Шофера на автобуса след като го удрят от ляво и разклащат автобуса (удара е ЛЕК) навива волана рязко наляво вследствие на което автобуса се обръща.Това е НЕАДЕКВАТНА реакция и е идентично с това при поднасяне да въриш волана в посока обратна на поднасянето.ВИНОВЕН!!
73
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте сега каквото и да ми говорите, това рено е с маса 1 тон и доста по-ниско от автбуса и се е движело в същата ппсока, т. е няма как реното да удари по такъв начин автобуса че да го обърне, за да може кола един тон да обърне автобус 10 тона то удара трябва да е перпендикулярен на посоката на движение и да е около или над центъра на тежеста на автобуса
72
3
 
13
 
! Отговори
LYUBOMIR преди 6 години
Крайно време е в нашата страна да се намери един поне малко интелигентен политически елит, който да разбере, че не може по пътищата ни да се движат мпс_та от европейските гробници, управлението им да се извършва от *** плод на съвременната ни образователна система и на най-добрите пътни участъци да няма такива, а вероятно и по-големи трагедии!
71
4
 
16
 
! Отговори
Човек от народа преди 6 години
В БГ магистралите : дупки , неравности , липса на маркировка и: 140 км/ ч. за да се фукаме .В Анадолска Турция безупречни магистрали и: 120 км/ ч.
70
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Лявата страна на автобуса няма нарушения!Това, че жената се е паникьосала в аварийна ситуаця не означава, че тя е виновна!"Дясната страна на колата е смачкана, по лявата няма щети. Я предположи как е станала "аварийната ситуация", в която жената се била паникьосала.
69
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ситуацята има нещо "тъмно"!Лявата страна на автобуса няма нарушения!Това, че жената се е паникьосала в аварийна ситуаця не означава, че тя е виновна!Трябва да се чака следствието, а съд ще каже "последната" дума.Всичко останало е "бля,бля" и "надувна на обстановката"!Много много жалко за загиналите, ранените и тяхните роднини!!!
68
1
 
9
 
! Отговори
До 66 преди 6 години
"А КОЙ беше шофьора на аудито, убило трима души оня ден край Сливен?"Дай детайли, моля. Пак ли някой "наш човек"?
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"С тези извити надясно гуми, май шофьорът на автобуса сам е влязъл в канавката и затова се е преобърнал"В Блиц има снимка на Реното отпред, там се вижда най-добре колко силен е бил сблъсъка. Колата е деформирана чак до емблемата на капака.
66
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-скоро да се спрат от движение патките с таратайките, които не умеят да карат.
65
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва автобусите на фирмата да се спрат до решаване на случая. Така е най-добре за всички.
64
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тези извити надясно гуми, май шофьорът на автобуса сам е влязъл в канавката и затова се е преобърнал. Разбира се първопричината е в шофьорката, но ако шофьорът не се беше опитал да бяга вдясно, всички щяха да са живи. На мен така ми изглеждат нещата.
63
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези автобуси са като новото строителство. Стават единствено за филмов декор.
62
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, разгледайте снимките на Реното в нета. Цялата му дясна страна е понесла щети. Това какво ви говори? Говори, че с дясната си страна блъснало автобуса.
61
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шофиор с купена книжка щом на прав път се удря срам бог да прости невинните хора и на тия изпитващи да им се сложи контрол не може да няма скъсани половин година това до това води
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм за това държавата да веведе във всеки автобус задължително да има колани за пътниците. ЮИ е трябвало да сложат колани на седалките на пътниците и ако са били сложили хората щяха да се измъкнат живи и здрави.
59
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автобуса ,ако го беше блъснал влак съм съгласен за обръщането,ама едно Рено което има няма с 10тина километра да речем го изпреварва/разлика в скоростите/да го обърне този гигант в сравнение с Реното е смешно.