Под дърво, върху кашони, без пари, храна, лекарства

Инвалид трогна хиляди, настаняват го в социален дом във Варна
12 юни 2018 20:30, Златко Желев
20
Под дърво, върху кашони, без пари, храна, лекарства
Снимка: Facebook

Снимката на безпомощен инвалид с разтърстваща история, публикувана във Facebook, предизвика реакциите на стотици хора във Варна. Според автора на поста, мъжът е на 65 години и се казва Светлозар Антонов. След прекаран инфаркт преди месец, претърпява операция и остава на улицата пълен инвалид.

В момента живее под дърво, върху празни кашони, без пари, без храна и лекарства до пазара на квартал "Чайка" във Варна. Близките на Светлозар са извън страната, а той вече 9 месеца чака да бъде настанен в Дом "Гергана", след като си е подал документите, но процедурата се оказва твърде тромава. Утре трябва да му махнат конци след претърпяната операция в УМБАЛ "Света Марина".

Мъжът няма средства и е в напълно безпомощно състояние, алармира варненецът, който казва, че е поискал да му даде пари, но човекът му отказал.

Друга жена, на име Мария потвърждава, че преди да му ампутират крайниците, Светлозар пак живеел на улицата, като обитавал изоставена постройка на пазарчето.

"Най-често съм го виждала да седи до магазинчето за плодове и зеленчуци, което се намира точно срещу снимката, която е направена сега. Около него винаги е имало бутилки от алкохол. И така, от сутрин до вечер. Докато съм пазарувала съм чувала да го поздравяват със: "Здравей, морски". Това ме навеждало на мисълта, че е бил моряк и е пътувал. Сега не му е възможно, но и когато можеше,  той пак не е работил“" настоява тя, цитирана от "Монитор".

След стотиците коментари в социалната мрежа, от община Варна се намесиха в случая, като по-късно информираха, че експерти от дирекция "Социални дейности" са се самосезирали и са взели незабавни мерки за Светлозар Антонов.

Уведомена е дирекция "Социално подпомагане", за да издаде заповед за приоритетно настаняване в Дома за лица с физически увреждания "Гергана", където е уредено той трябва да бъде приет днес следобед.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.