Ученият - ограбен, насилен и убит! Ревнивият изверг иска вкъщи!

Съпругата на обвиняемия Илия Стоичков - Иванка, е признала всичко в полицията
Обновена: 5 юли 2018 14:28 | 5 юли 2018 13:33,
403
Ученият - ограбен, насилен и убит! Ревнивият изверг иска вкъщи!
Обвиняемият Илия Стоичков; Снимка: Trafficnews

Златен синджир е издърпал от шията на доцент Стефан Нейков обвиненият за убийството в Пловдив Илия Стоичков. След това бижуто е било занесено от съпругата на извършителя в заложна къща. Това съобщи в Пловдивския окръжен съд прокурорът Георги Пенев, който присъства на разглеждане на мярката за неотклонение на Стоичков, цитиран от "24 часа".

Още по темата
Освен побоя и грабежа, бившият преподавател е бил изтезаван и сексуално, стана ясно по време на делото за мярката на обвиняемия.

Аутопсията е установила множество наранявания по главата, кръвоизливи, счупени ребра, разкъсани вътрешности и разкъсване на аналния отвор.

"Убиецът е вкарал бухалката в него", описа зловещата сцена прокурорът по делото Георги Пенев, предаде Trafficnews.

42-годишният Илиян Стоичков, обвинен в убийството на доцент Стефан Нейков, бе доведен с белезници в съда. Още преди да изтече 72-часоватата му мярка за неотклонение, Окръжна прокуратура е внесла искане за постоянно задържане под стража. Делото ще започне след половин час, тъй като адвокатът на Стоичков поиска да се запознае с материалите. Съпругата му не се появи в съдебната зала.

Стоичков и 32-годишната му съпруга Иванка са в основата на жестокото престъпление. Илия е шофьор на камион. Родом е от пловдивското село, където живее заедно с родителите си, съпругата си Иванка и малкия им син. Според съседи през повечето време отсъства от вкъщи, тъй като поема курсове зад граница.

Мотивът за убийството е ревност, тъй като съпругът разбрал за връзка на съпругата си с пенсионирания преподавател. Тя се записала да учи в Аграрния университет още през 2005 година, но по различни причини многократно прекъсвала и не успявала да завърши висшето си образование.

Нейков обещал да ѝ помогне да се дипломира, но в замяна на това поискал някои услуги. Според обвинението, доцентът е поискал и пари, за да помогне.

Докъде точно са стигнали отношенията между двамата е обект на разследването, което в момента продължава.

Съпругът на "вечната" студентка обаче разбрал за случилото се и побеснял. Най-вероятно с помощта на жена си, той решил да заложи капан на преподавателя и да му даде урок. Тя го поканила на среща извън града, близо до Спортната зала до Оризари. Той отишъл, но минути след това на мястото пристигнал и съпругът, въоръжен с бухалка. Нахвърлил се върху него и буквално го пребил от бой. След това го качили в колата и го откарали до Военна болница, където бил паркиран автомобилът на Нейков - "Фолксваген".

Иванка е признала всичко в полицията. След като половинката ѝ отнел живота на преподавателя, тя отнесла оръжието и го захвърлила на брега на река Марица. В унисон с подробния разказ за убийството, униформените са открили бухалката точно на посоченото от нея място.

Прокурор Пенев заяви, че срещу Илия Стоичков предстои да бъде повдигнато и второ обвинение - за грабеж, след като бъдат събрани всички доказателства.

Защитата на Стоичков смята, че мярката "задържане под стража" е прекалено тежка и настоява той да бъде освободен под гаранция.

"Илия не е осъждан, има едно дете. Не виждам как може да считаме, че може да се укрие, след като е помогнал на разследването. Считам, че това не е правилната квалификация. Той не е имал никакво намерение да убива лицето. Бил е афектиран. Възниква въпросът какво друго престъпление може да извърши обвиняемият. Считам, че не е налице да извърши друго престъпление", заяви адвокатът.

Той поиска домашен арест или парична гаранция.

"Илия иска 1000-2000 лева парична гаранция. Иска да бъде до семейството си. Иска да работи, цял живот работил", пледира защитникът.

Припомняме ви, че доц. Нейков е бил открит в безпомощно състояние, със следи от насилие, до колата си на бул. "Христо Ботев" до Военна болница в Пловдив на 2 юли т.г. след 22:00 ч. Минути след пристигане на медицински екип, той е издъхнал.

Окръжна прокуратура остави в ареста 42-годишния Илия Стоичков, предаде "Фокус". Съдът уважи молбата на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, предвид опасността той да се укрие и да извърши ново престъпление, въпреки чистото му съдебно минало. Срещу Стоичков е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за това, че на 3 юли в Пловдив умишлено е умъртвил Стефан Нейков.

В случай на обжалване съдът назначи дата на заседанието за 12 юли.

*Информацията е обновена в 14:27 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истинските доценти не носят синджири като изпаднали *** от гетата. Още по малко пък да искат от студентите си нещо. В България няма ни култура, ни образование, ни правосъдие. Какво му остава освен да го пребие. И на него даскалите му са били такива, на това са го научили.
233
9
 
13
 
! Отговори
Франкофил преди 5 години
Ето такива Макрон иска да спре да не му мърсят държавата!Напълно подкрепям Макрон.
232
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЖЕНАТА СИ ПРИЗНАЛА, ЧЕ СЕ ПРЕДЛОЖИЛА НА ДЪРТАКА ЗА ДА И ПОМОГНЕ ЗА ИЗПИТИТЕ И СЕ СНОШАВАЛИ :D ВИНАТА НА ПРОФЕСОРА Е ТОЧНО 0%ДАЛИ РОГОНОСЕЦА ГИ Е ПРОСЛЕДИЛ И НАЛЕТЯЛ НА ПРОФЕСОРА ИЛИ СА ГО ОРГАНИЗИРАЛИ ПРЕДВАРИТЕЛНО СЪПРУЗИТЕ Е ВСЕ ТАЯ!ВИНАТА НА ПРОФЕСОРА Е 0%ДИВАКА СИ Е ДИВАК! ПРЕБИЛ ОБРАЛ И ИЗНАСИЛИ ПРОФЕСОРА ЩОТО ЖЕНА МУ БИЛА ...............ДАВАМ МУ 20 ГОДИНИ МИНИМУМ И ТОВА Е НАМАЛЕНА ПРИСЪДА! ТЪЙ, ЧЕ ТОЗИ ДИВАК ПРИКЛЮЧИ !!И ДА МУ СЕ ЗАПОРИРА ИМУЩЕСТВОТО ЩОТО ЩЕ ГО ПРОДАДЕ!
231
2
 
25
 
! Отговори
Хипотеза преди 5 години
Явно тоя е бил толкова ревнив, че е посегнал и на златния синджир на доцента!
230
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дo Доцент-ХитрецАми ... Да речем, че ще прави секс с нея, за да и свърши услуга ? Това аоправдава ли брутално убийство чрез изтезание ? Кажи ! КАЖИ БЕ !?
229
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
смъртна присъда за всички *** в България
228
3
 
29
 
! Отговори
Отчаян преди 5 години
Това е резултат от пълната разруха на образованието и на обществото ни като цяло. Лошото е, че и след този брутален случай, ще се дават дипломи срещу пари или секс и всяко безмозъчно същество ще иска да има диплома за висше образование и ще търси начини да я получи. Още по-големия проблем е, че критериите за заемане на опрделена длъжност са връзки, а така придобитата диплома е за да се узакони тази нагла дебилност.
227
3
 
5
 
! Отговори
кака ви катя преди 5 години
Абе истанбулската конвенция дайте да приемем бе!!!
226
5
 
10
 
! Отговори
Джулиана Гани преди 5 години
Няма нищо лошо да се отъркаш у доцента по време на изпит. Аз например работя върху моето четвърто вишу.
225
7
 
22
 
! Отговори
Т преди 5 години
До Доцент=хитрецХайде стига си манипулирал хората с твоята си извратена логика. Всичко това са техни думи, които са недоказуеми. Ето ти един сценарий: пухват ти няколко юмрюка и де бутват в колата, закарват те извън града и те ликвидират. Хайде не ми защитавай някакви миризливи необразовани бачкьори, селяни гнусни, такива са 98% от тях - нисък интелек, злоба и агресия. Готови са с всякакви методи да си постигнат своето. На такива все някой друг им е виновен и са готови да го претрепят.
224
16
 
5
 
! Отговори
Доцент=хитрец преди 5 години
До TЕ че защо ще ходи "професора" извън града с жена?
223
5
 
22
 
! Отговори
T преди 5 години
До Доцент=мръсникРазбрахме те, че си роднина на тези изверги. Този ник и коментар го виждам днес под няколко статии, по няколко пъти и то в различни сайтове. На всеки поне малко интелигентен му е ясно, че това за сексуалното изнудване за техни пиказки, които са абсолютно недоказуеми. Много ясно, че така ще дрънкат, за да се изкарат жертви. Човек трябва да е много глупав, за да им вярва.
222
20
 
9
 
! Отговори
Доцент=мръсник преди 5 години
До ужасЕ че кой ше отиде накрая на града с нея да и каже че не мАгло ще и го каже по телефона.Отишал е извън градО за да я натакова.Обаче...Кажи ми в кой френски немски или швейцарски университет преподавателя ше кае а бе кукличке я ела в храстите да уредиме оценките.Комунистически "професорчета"
221
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 225 - Не знам, има много кандидати за абухалки. То мутри, то изнасилвачи ... Да, доцента не беше един от тях,ама да ти кажа, има много, който не ги считам за хора.
220
11
 
9
 
! Отговори
разбира се преди 5 години
До ужасЩом считаш за нормално дядката да иска мацката без ***,и на всичкото отгоре и да си плати,всичко е ясно!Между другото,когато човек не си знае моженето,нещата лесно се объркват!Това се отнася и за двете страни!
219
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей,всички вкупом скачат срещу бежанци и мюселмани заради примитвни обичай и традиции!А тука някой са във възторг от див селски бек, тръгнал да раздава правосъдие!Да беше първо прибил жена си и тогава ,да наказва дядото!Да,ама не защото повечето бг мъже са като кучета които гледат милостиво и жало жените си които ги държат на къса синджирка!Но иначе пред другите хора са големи ербапи!Пфу,женчувци ,!
218
1
 
36
 
! Отговори
ужас преди 5 години
Но да се върнем на хвърлената в р.Марица бухалка. Аз не знам нормален човек да завира бухалка в ануса на някой. Това само озверял психопат може да направи. Навремето така едни *** - *** в казармата бяха разкъсали ануса на едно момче, като го бяха надули с компресор. Такива директно за разстрел и да не ми хабят данъците за тях! Що за оправдание на убиеца Илия Стоичков, че искал само да го сплаши.Сплашване е, ако изкочи внезапно от ъгъла и кажеш "бау". Всяко друго пособие не е сплашване, а опит за убийство, в случая успешен. За жалост само в България се дават условни присъди или ня
217
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 215 Гост Не знам на кво ниво си и не ме интересува,но тука става на въпрос за садистично убиство.Такова ли ти е нивото ,за да защитаваш садисти?Какво ,искаш да убеждаваш ,че 32год.жена не може ,да откаже и отблъсне мераците на 71год. дядка и тръгнала ,да търси помощ от мъжа си?Дрън-дрън ,пълни глупости !А има ли вероятност жената с 13годишният студентски стаж да е завъртяла акъла на дядката и мъжа и ,да е разбра?И как полицията разбра,че точно те са убийците?Май,някой хора са знаели жената
216
1
 
33
 
! Отговори
ужас преди 5 години
Вечната студентка повлекана и рогоносецът тираджия изнасилили *** университетски преподавател, после го убили и ограбили!!! Боже, в каква гнусна страна живеем с гнусни диви ***!!!
215
1
 
23
 
! Отговори
ужас преди 5 години
Много странно как всички медии решиха да ни пробутват версията за любовна драма, сексуален тормоз и подобни, а самият адв. Георги Кременаров на обвиняемия Илия Стоичков отрича сексуална връзка! Значи тогава кой измисли това, че професора изнудвал студентката със секс? И какво се оказва? Явно убийците Илия и Иванка Стоичкови са искали нещо от доц. Стефан Нейков, той им е казал че не може, като явно е имал предвид ,че е пенсионер, и тези са подивели.