Само през трупа ми! В Шарково се чудят има ли смисъл да гледат животни

В селото има и други опасения – от това как се погребват животните
16 юли 2018 17:15, Боряна Павлова
65

4463 гледания   |  Още видео

Пети ден продължава умъртвяването на болните животни в село Шарково. Заради блокадите и протестите единственото оцеляло стадо е това на баба Дора. Днес тя ги изкара на паша, може би за последно.

"Само през трупа ми!" Така коментира пред Bulgaria ON AIR баба Дора на въпрос дали днес ще бъдат умъртвени неините животни

Още по темата

Умъртвените овце и кози в село Шарково до сега са близо 1200.

Дойка е изгубила вече цялото си стадо от 800 животни. Жителите на населеното място се питат дали въобще има смисъл в този район да се продължава животновъдство.

Сред местните има информация, че ще бъдат обезщетени с 190 лв. за умъртвено животно. Имат обаче много въпроси към управляващите и се готвят за протест пред Народното събрание, който ще се проведе в сряда.

"Бил заразен този район, всички болести тръгвали от тука, това беше причината да се почне и с това умъртвяване", настоява жител на Шарково.

"Дали има смисъл в този район да се продължава животновъдството", пита друг човек и настоява - ако е така, поне да се каже и хората да си знаят да не купуват животни.

В селото има и други страхове. Според кметът животните се заравят само на 3 метра под земята край селото и има опасност от нова зараза. Ако падне по-обилен дъжд труповете ще изплуват и ще тръгнат към селото.


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
9
 
! Отговори
Габровец преди 7 месеца
Отвратително е поведението на повечето от пишещите тук. Така да се нахвърлят върху селяните, все още занимаващи се с тази тежка работа. При всички случаи тези хора са силно потърпевши. Това е техният начин на живот. Това е тяхното богатство. Софиянци, като ходите на море на Халкидики не сте ли виждали гръцки козеферми? Те по-добри ли са от фермата на баба Дора?
57
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 55 Премиера е мек.
Ако съм на негово место.
Два автобуса докарвам и всички живодновъди два месеца в лагер за интеграция с обучение по животновъдстно.
С храна и телевизия без да напускат лагера.
И пълни обяснения как са взели животните от кой откога защо и цялата група.
56
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тия като ги гледам в каква мизерия и е фермата. И при това животните без контрол се плодат. Без ваксини , без ветернар, сама пенсионерка Болни здрави на едно.
Трябва да почни разчистването от животновъдите.
Пенсионерката е параван зад нея е ОПГ / организирана престъпна група/
55
4
 
2
 
! Отговори
Бойко Мачкай преди 7 месеца
Само така баце!
54
8
 
0
 
! Отговори
Браво Бойко преди 7 месеца
Бойко за пореден път спасява България, но никой не го оценява, защото българите сте неблагодарен народ! По-добре ли щеше да е да ви остави да се разболеете от ***?! По-добре ли щеше да е да умират хора, вместо животни?
53
6
 
2
 
! Отговори
Гост преди 7 месеца
Кмете, не дреми! Не ги заравяйте там просто. Преценете къде. Тези животни са си за убиване.
52
0
 
6
 
! Отговори
до цаца от славянин преди 7 месеца
За твое осветляване, демократична тиквичке, при ''лошия'' комунисзъм животните задължително се ваксинираха и нямаше такива изпълнения като днес -като дойде атлантизма, от Брюксел ни забраниха ваксинациите и резултатите са налице! Да живее атлантизЪма!
51
5
 
6
 
! Отговори
до цаца от славянин преди 7 месеца
Не комунистическите, а капиталистическите утайки заробват и заграбват труда и хляба на и без това бедните хора! Но имайки предвид по презумпция зомбираната ти демократична тиква, комунистическите утайки ще продължават да те преследват поне още 1000 години наяве и насън във всички измерения на Вселената!!
50
1
 
9
 
! Отговори
цаца преди 7 месеца
Изкупувахте млякото за жълти стотинки от бедните селяни ...
даже може да се каже рекетирахте ги ,държавен рекет -това е най-правилният израз на слупващото се от доста време.
Мандрите и изкупувачите на млякото,арендаторите и големите фермери заедно със комунистическите утайки заробват и заграбват труда и хляба на и без това бедните хора.
Аз бях един от тях .Да бях,но ...се свърши .
В тая дъжава с честен труд не ставаш за нищо.
Ха евтина ракия и фалшив салам има колкото искаш.
Калпава рабта майна
49
9
 
1
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Абе или всички сте полудяли или аз нещо съм сбъркан. *** и драмата за някакви заразени животни с ***, която напира да превърне проблема в епидемия. Започнало е заплащане на парите за обещетения, а това, че бабата не се е писала като животновъд, не означава, че няма да и платят, просто ще е по-малко. Когато държавата трябва да си свърши работата някакви хипита скачат срещу нея и разбрали не разбрали се юрват в защита на нещо, което би довело до много по голями вреди.
48
0
 
5
 
! Отговори
мдаа преди 7 месеца
Някое послушно корумпе пак провя път на немското сухо мляко на всяка цена що така бре!?
47
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Алоууу, джypналя! Болни животни НЯМА, много да обичам майките ви и лелите ви! Фалшиви дипломи, фалшиви души, фалшив морал и фалшиви мозъци пишат ФАЛШИВИ НОВИНИ! И ПАК - МНОГО ОБИЧАМ ВАШ'ТЕ МАЙКИ!
46
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
трепна ми, защото българския народ е беден, а държават мачка бедния народ!
45
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
НЕ ВИ ЛИ ТРЕПНА Нещо!?

За едни жювотни ти трепери, а за ХОРАТА - мигранти да март, нали?
44
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ И МИ СТАВА ТЪЖНО!!! НЕ ВИ ЛИ ТРЕПНА НЕЩО?! ВСИЧКИ СМЕ ОТ СЕЛО.. А ЖИВОТЪТ ТАМ Е ТРУДЕН. ИНАЧЕ НИКОЙ НЯМАШЕ ДА ОТИВА В ГРАДА. НО ЯВНО НЯКОИ СА ЗАБРАВИЛИ ОТ КЪДЕ СА! ИЛИ СИ ХИДЯТ ПО СЕЛАТА ЛЯТОТО И ЗИМАТА ЗА ПОРЕДНАТА ГЛЕЗОТИЯ: БАРБЕКЮ БАСЕЙН И КАМИНКА!!!! ЯВНО НЕ СА ЧЕЛИ И ЙОВКОВ И ЕЛИН ПЕЛИН! А ОВЦА СА ВИЖДАЛИ ОТ ПРОЗОРЦИТЕ НА КОЛАТА СИ! ДА СЕ КАЧАТ НА КОН НАЙ МНОГО В КОННАТА БАЗА! ТЕЖКО И ТЪЖНО Е!!!!!! ИЗБИВАМЕ СЕ ПО ПЪТИЩАТА! ПЛЮЕМ СЕ ПО МЕДИИТЕ И ФОРУМИТЕ! КАКВО ВИ СТАВА БЕ?
43
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Направо се разплаках!
Как може да убивате козичката на баба Дора?
Плача вече!

Този коментар беше написан, да докаже, че за рушофильй по-важни са едни кози отколкото децата на мигранти в САЩ. По чийто адрес имаше коментар:"стига с тези мелодрами, ще се разплача вече!

На ватенките са им по-мили едни кози отколкото страдащи хора! Това е така защото те може би чувстват козите за по-близки!
42
10
 
1
 
! Отговори
Съвет преди 7 месеца
До Анонимен 24 Да оставят козичките на баба Дора да измрак и да я лишат от обезщетение.Обещетяват се само евтаназирани животни. Преставям си каква смрат се носи от тези кози из цялото село.Защо никой не купува там имот ?Ами ще се задуши.
41
1
 
15
 
! Отговори
Йово преди 7 месеца
2 години подред по време на байрама и рамазана турците купуваха евтино агнешко от българите. Естествено че това не се хареса на големите западни производители(германски основно) и хоп ***. Преди години с квота от около 20% за яйца, поляците изнасяха 40% от яйцата за ЕС и хоп изненадващо се появи салмонела и избиха кокошките на поляците в крайна сметка отново влязоха в квотата си. Не си мислете че някакви български селяни по границата с Турция ще цакат едрия капитал.
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
изгониха младите, сега и възрастните, тези хрантутници даже не разбират, че гонят хората, които им осигуряват луксозния начин на живот
39
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
800 животни даващи мляко вълна и месо!

жената плачеше от душа!