Мъртви кучета и котки: Масово тровене стресна Петрич

Животните са открити и в градинки, където играят деца
9 авг 2018 14:00,
133
Мъртви кучета и котки: Масово тровене стресна Петрич
Снимка: Pixabay

Масово тровене на кучета и котки в последните дни стресна жителите на Петрич. Телата на животните са навсякъде, твърдят хората.

Днес трупове са открити до блокове под магазин "КООП" и зелените площи над Младежкия дом, пише "Струма".

Жена сигнализирала, че късно снощи, е видяла мъртво куче близо до Младежкия дом. Предполага се, че то е част от отровени пет кучета, открити преди дни.

Още по темата

Хора от блоковете до магазин "КООП" пък разказват, че много котки от квартала са намерени мъртви. Те предполагат, че са приели от отровата, която е хвърлена.

Местните разказват, че отровата е напъхана в салам, който изкушава животните. Ветеринар от града обясни, че след поглъщане на отровата животното умира в адски мъки за около 5 минути.

Отравянето на животните е изключително опасно, защото в районите, къде са открити телата на животните, има детски играчки, където ежедневно играят малки деца.

Собствениците на домашни животни се съветват да разхождат любимците си с намордник.

От община Петрич обясниха, че имат екип, който проверява по зелените площи, за където имат сигнал. На разположение на гражданите при необходимост е ветеринар, с който общината има договор. Всеки имащ притеснение, че животното му е натровено, може да се обърне към ветеринаря на общината.

В полицията има постъпили няколко жалби, по които се работи.

Припомняме ви, че само преди ден в градинката над кметство Петрич, покрай река Луда Мара бяха натровени 5 кучета, като бързата намеса на ветеринар спаси две от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
16
 
9
 
! Отговори
ИначеОбичамЖивотните преди 5 години
До Анонимен 50Не всички сме от село, приятелю.Иначе и аз и други хора сме звъняли в общината, но проблема не се е решил. Иначе давал съм храна на "кварталния песен". Има едно много тъпо куче на име Роко. Една нова година беше влязло в заведението, където празнувахме и му хвърлях салами под масата да се тъпче, нали е Нова година. Същото куче след време ме нападна. А толко горгото е толкова тъпо, че кyчката с която се движат не знае как да я обладае. Опитва се, но в крака не става...
65
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решил човека да трови децата, но не успял - отровил кучетата. Не се притеснявайте, следващият път вашия любимец, ще успее.
64
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото повече опознавам българите, толкова повече се отвращавам от хората!
63
15
 
2
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Шопски ценности
62
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давайте тогава да избием и бездомните хора това не е същото нали ?
61
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не хора, а изверги
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 55 Лицемер.Утре точно на такива, извиняваните от теб, няма да им пука нито за теб, нито за детето ти, когато престъпник ви нападне. Колкото и да викаш. Ще гледат сеир иззад пердето. Безсърдечието е най-страшният порок. Сърбите казват "мъдро" - "Моя кукя с краю"(демек, аз съм на края, и докато бедата стигне до мен ...)Да де, ама зависи от кой край ще тръгне бедата... Та и ти...
59
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък не мога да разбера, откъде хората решихме че ние притежаваме земята и всичко трябва да бъде съобразено с нашия комфорт? Изглежда агент Смит от Матрицата ще се окаже прав, че сме като вирусите и няма друг толкова отвратителен животински вид като хомо сапиенс.
58
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всички, които подкрепят и още по-лошо извършват убиването на животни по такъв коварен начин, пожелавам децата им да го усетят с телата си!
57
10
 
16
 
! Отговори
гост преди 5 години
***/ите направили тези жестокости ще си платят рано или късно.Господ бави ама не забравя с възмездието за извършено зло!
56
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Архангел ПсувнаилАбе то ти си обществено недопустим, защото си заразно болен. Такива като теб са ги затваряли във високо оградени места - лепрозории, и са им хвърляли храна през оградата. Като на кучета. Е, не с отрова, де.
55
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за животните, това не е най-добрият начин да се реши проблема с бездомните животни, но Е начин. След като на никой не му пука за дугите, че неговия любимец лае денонощно, хапе и разнася *** и л..на по улици и детски площадки, амо повече от нормално и очаквано е на другите да не им пука за домашния (или уличния) му любимец и да осигурят спокойствие за себе си и семействата си.
54
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До УМЕНКолко си интелигентен и какъв изящен селендурски речник имаш. Какви ли ще са ти децата, щом татко им е омазан до уши в собствените си roвна.
53
15
 
14
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
Всички кучкари са лайнолюбци и скатфетишисти. Обаче трябва да упражняват хобитата си само вкъщи. Обществено недопустими са.
52
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тези, които могат да мислят, и които не ги владее опасната злоба на "свръхчовека""ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА НА ЖИВОТНИТЕ, МНОГО СКОРО СЕ СЛУЧВА НА ХОРАТА". Индиански вожд, 19 век.
51
13
 
18
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
"Отравянето на животните е изключително опасно, защото в районите, къде са открити телата на животните, има детски играчки, където ежедневно играят малки деца."Ето къде е заровено кучето! Детските площадки не са зоопаркове и са несъвместими с кучешките лайнаа. Явно на някой му е писнало децата му да се прибират омазани с говнаа като аварийни екипи на ВиК. Докато кучкарите не се научат на хигиена ще има тричане, тровене и стрелби като в софийски подлез.
50
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИначеОбичамЖивотнитеЕ, нЕма начин да не се обичаш. Обаче, докато си беше на село, не ти пречеше вашето куче, на съседа, козата, петелът... ама си търпел.А сега, кварталното куче ти пречи..."гражданин". Ами погрижи се и ти, поискай от общината да кастрират кучетата, за да не са много. Хвани за ушите жълтоокия мърляч, дето не дава да му кастрират кучето и гони ветеринарите с кол. А ако си дал на кварталния пес един залък от пицата си, той докато е жив ще се подчинява на командите ти.
49
18
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Положението ще е такова докато кучкарите не се научат на ред и дисциплина и не придобият елементарни хигиенни навици.
48
2
 
16
 
! Отговори
До 44 преди 5 години
Наредба - СофияЧл.13. Собственикът на куче - домашен любимец е длъжен:1. На обществени места да води кучето - домашен любимец винаги и задължително на повод до 1,5 м., а при кучета - домашни любимци над 10 кг. на неразтеглив повод до 1,5 м. или с намордник.2. От намордник са освободени кучета - водачи на незрящи хора;3. Поводът и намордникът не са задължителни на местата за разхождане на кучета - домашни любимци, определени със заповед от кмета на района;-Поредния неразбрал си номер 44.
47
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бг са жестоки и гадни садисти