Погребват Ренета в Сливен, бебето й е по-добре

Малката Мария вероятно ще се възстанови напълно
Обновена: 23 авг 2018 14:28 | 23 авг 2018 13:52,
25
Погребват Ренета в Сливен, бебето й е по-добре
Снимка: Pixabay

Близки и приятели на 33-годишната Ренета Томова, която почина преди дни, малко след като роди дъщеря си Мария, се сбогуват с нея днес в Сливен. От болницата, в която тя издъхна,съобщиха, че състоянието на бебето й се подобрява.

Заради парезата на ръката е започнала рехабилитация. Според лекарите в болницата детето ще се възстанови напълно. Малката Мария получи увреждането по време на тежкото раждане на 15 август. Момиченцето ще бъде осиновено от вуйчо си.

Още по темата

Днес в Сливен е поклонението пред паметта на Ренета Томова. В София също ще има поклонение, на което ще се съберат нейни приятели и близки, съобщи Bulgaria ON AIR.

В същото време разпитите в Сливенската болница за смъртта на младата жена продължават. Родителите и близките й обвиняват лекарите, че са виновни за фаталния край. Те споделят последните си разговори с Ренета, в които тя разказва, че са скачали върху нея и всичко я боли.

Близките и родителите също ще дават показания.

Аутопсията на Ренета е направена в понеделник. Очакват се резултатите от назначената тройна съдебна експертите. Всички документи по случая вече са предадени на следствието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
33
 
! Отговори
-------- преди 5 години
<html><body><!--StartFragment-->интересно <img src="spodeli.eu/emotions/smile-02.gif" class="emotions" alt="sad" title="guest е тъжен за "> лекарите се оправдават и прикриват взаимно вместо добрите лекари да се разграничат от лошите и некадърни "лекари", нелогична логика. Освен това как може да се оправдават, че не са скачали върху родилката и че на нея й нямало нищо, добре а тогава защо на бебето му има нещо, което е причинено от травми или то само се е удряло в стените на матката още неродено: "Бебето пък се роди с пареза на ръката и отоци по главата."<br>Много жалко,
23
0
 
34
 
! Отговори
Тъжна преди 5 години
Не разбирам, защо хората ги интересуват неща, като кой щял да осинови детето или защо баща му е неизвестен и не се показва! Най-страшното в тази трагедия е че си отиде без време една чудесна, социално заангажирана жена, която правеше и щеше да направи много за региона си и остави едно дете сираче.Надявам се истината да излезе наяве и да не бъде потулена!
22
0
 
35
 
! Отговори
До Аз преди 5 години
Не казах, че има само некъдърни лекари, нито пък, че трябва да слагаме всички под общ знаменател. Написах "този случай" и "подобни като този", а не "всички лекари, които практикуват и са живели някога". Да бъдеш лекар или сестра е работа като всяка друга и е нормално, когато има нещо съмнително някой по-висш от теб да разбере какво е станало. Аз изразих недоумение как лекарите се изненадват, че тяхната работа се проверява и се чувстват обидени от това.
21
1
 
32
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До АнонименЛекарите се правят на ''толкова обидени'', защото се поставят под общ знаменател. Защото заради един, два или пет случая на нещастие се заклеймяват всички, което освен ,че не е редно е и обидно за тези, които си вършат съвестно работата, и за които благодарността на пациентите е стимул да продължават въпреки системата и пренавитите от медиите хора. Да се разследват случаите- да се докаже вина- да има наказание за допусналите грешки, но не да се излива помия върху всичики!
20
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добре че не раждах в България, като чувам тука какво е отношението... обиждат родилките, карат им се като викат от болка, майка ми дори са я удряли, когато ме е раждала... просто кошмар
19
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
трябва да се забрани това изродско скачане по коремите на бременните, явно тука не може да се разчита на професионализъм, ще им чупят ребрата докато раждат чак... нямам думи за методите им
18
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано оттук насетне детенцето да е добре. Само не разбрах защо лекарите се правят на толкова обидени в този и в други подобни случаи. Все едно близките са луди да потърсят обяснение и дали има виновни.То ако си продавач и върнеш грешно ресто, хората ще си поискат парите.Ако си чистач и не чистиш добре - пак ще има последици. А те работят с човешки животи и се оплакват, че има разследвани и се насажда вина.
17
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям зор за бащата.Бащи много-майка една.Повече ви интересува интригата отколкото кой се грижи за здравето ви.Късмет на малката Мария
16
0
 
49
 
! Отговори
Mitkyla преди 5 години
Дано я осъдят тази нескопосница и да и забранят до живот да изпълнява професията си. Според мен просто трябва да има камери и да се записва и звукът в операционните, за да се предотвратят подобни случаи. Тогава ще се вижда и чува кой е крив и кой е прав. Нека компетентните органи се самосезират и да помислят в тази посока. Не са чак толкова много операционните в България, както и няма да струва толкова скъпо подобно оборудване.
15
1
 
50
 
! Отговори
Mitkyla преди 5 години
Моята приятелка беше на преглед при същата лекарка в Сливен. Прегледат беше платен, защото към момента не беше с платени осигуровки. Същата "лекарка" се отнесе толкова лошо с нея, че все едно и е неприятно да си върши работата. На всичкото отгоре я разкърви и след това имаше болки около 3 дни. Принудихме се да отидем на друг гинеколог, за да се увери дали не я е увредила при прегледа. За наше успокоение всичко беше наред, просто лекарят ни каза че колежката му е била по-груба.
14
30
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А може вуйчото да е таткото.Пробвали са новия буркан със само гон и станала белята.
13
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може вуйчото да е семеен и детето така ще расте в семейна среда с двама пълноправни родители. А може и бащата да се е отказал от детето или да не е в състояние да го признае, може да е сринат от загубата на жена си, може да е преценено, че от този стрес ще е неспособен да поеме грижата...хиляди възможности, които нас не ни засягат като общество. Нас би трябвало да ни интересува истината защо умират здрави и млади жени при раждане в държава от ЕС. и тези отговори да търсим от държавата
12
27
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полурускинята е заченала в сеновала от селския и дьот, най-вероятно.Още в началото се видя, че никакъв баща не се мярка на хоризонта.
11
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината я знаем всички. Че няма да излезе в документ то е ясно. На всеки трябва да му се върне стореното - и добро, и лошо. Откакто излезе статията си мисля за това момиче непрекъснато, с какъв ли ужас е преживяла раждането и малкото й време след това. Кошмар, наистина кошмар. Дано свидетелите не се отдрпонат и имат възможност да ходят по заседанията 10 години докато се точи делото
10
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бащата не участва и в коментарите до момента, явно си е вдигнал шапката и по-добре. Семейството на момичето ще отгледа детето то е ясно, добре е , че възрастните са били разумни в този труден момент да отстъпят осиновяването на своя син, а не да се вкопчват в детето без оглед на това колко време ще могат да се грижат адекватно за него. Представям си колко им е трудно. Милата Ренета, поредната жертва на нескопосани и алчни АГ в България.
9
1
 
44
 
! Отговори
Баба Яга преди 5 години
До Анонимен До 3 Ега ти човека! Какъв ли мухъл е тоя, щом се отказва от собствената си крав! Пълен ***!
8
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стимулираме раждаемостта
7
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какво значение има ли или няма баща милото детенце? Да бъде благословена малката Мария, трудно започва живота си, но дано бъде лек занапред! Браво на вуйчото!
6
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що не вземе бащата детето?..
5
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано детенцето се оправи напълно. Дано е обградено с много грижи и любов , макар, че мама винаги ще му липсва. А истината едва ли ще излезе наяве. Гарван - гарвану око не вади!