Още десет души има в хотела със заразеното дете в Банско

РЗИ ще преценя мерките, които да бъдат предприети
Обновена: 16 мар 2020 09:48 | 16 мар 2020 09:48, Красимир Ангелов
77
Още десет души има в хотела със заразеното дете в Банско
Снимка: БГНЕС

Още десет посетители е имало в хотела със заразеното дете от Англия в Банско, съобщава БГНЕС.

В петък в хотела са пристигнали петима души от Англия – двама възрастни и три деца, като родствената връзка помежду им все още не е известна.

Още по темата
Вчера полицията в града е разбрала, че чичото на заразеното дете е имал контакт със заразената си с коронавирус сестра в Лондон.

На петимата веднага са взети проби за COVID-19, като четири са отрицателни, а една е положителна – на 9-годишното дете.

На този етап нито то, нито останалите четирима имат клинични симптоми, но въпреки това са поставени под двуседмична карантина в хотелския комплекс.

В същия затворен комплекс е имало и още десет други посетители, които са пристигнали от Великобритания.

Към хотела в момента пътуват представители на Регионалната здравна инспекция, за да преценят какви мерки да бъдат приложени към гостите и персонала на хотела.

Ски зона Банско продължава да работи, въпреки призивите на властите подобни обекти да бъдат временно затворени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и докога ще си играем на "призиви от страна на властите обектите да бъдат временно затворени" ?! Не е ли ясно, че бай Гоньо не разбира от призиви? Отиват там полицията и армията , ако трябва и му дръпват шалтера, толкова ли е трудно?
37
13
 
5
 
! Отговори
мимоходом преди 4 години
до коментар 25Да, прав сте, че човешкият живот е най-важен.Но! Този на пенсионерите тежи на държавата, та е добре да намалеят, а този вирус е прекрасната възможност за това. Затова и ограничителните мерки са смешни, половинчати и са про форма / колкото да не е без нищо/, пък и да се усвоят /откраднат едни пари от ЕС.Този вирус поразява най-вече възрастните хора, а може би и това е била целта при създаването му.За сведение - в пенсионна възраст съм.
36
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди ден, два ни плашеха, че нещо страшно се задава. Страх и ужас. И в същото време хотелите, където се събират толкова много хора си работят спокойно, трупайки пачки. Опитвам се да им вярвам, мъча се, но здравият разум не ми го позволява. Такова разминаване между думи и дела е срам и позор.
35
0
 
5
 
! Отговори
Ангелов преди 4 години
г-н Граматиков,По моя преценка сте зле осведомен. Да преценя е свършен вид, а в несвършен вид глаголът е преценявам.
34
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги затворят в хотела за 1 месец, заедно със собственика и персонала. Там да стоят докато се оправят. Да им оставят храна и толкоз!
33
2
 
37
 
! Отговори
Булгарикум бациликум преди 4 години
Затваряйте тези инкубатори наречени хотели!!! Пълна безмозъчна неадекватност на *** хотелиери.Трябва ли да пламне цялата страна заради ***? Нали имаше затвири за тях какво става?
32
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затваряй границите, Лойко!!!
31
1
 
54
 
! Отговори
Лудост преди 4 години
Въпреки извънредното положение вирусът продължава да се внася през границата. Безсмислено е ние да седим в къщи, а чужденци да ни го внасят ежедневно. Спрете тази лудост!!!
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за какво да се запасяваме?
29
3
 
34
 
! Отговори
мда преди 4 години
Изглежда, че са решили да дойдат тук да се лекуват в хотел в Банско. И после айде 10 от малкото ни аспиратори ще отидат за тях. Щото нали сме ларж и сърце не ни дава да ги сиктирдосаме да си ходят. Май няма да е зле да се осигури един самолет, който да извозва такива тарикати обратно там откъдето са дошли.
28
4
 
9
 
! Отговори
Граматиков преди 4 години
Г-н Ангелов, ако не сте били на училище, ползвайте гуглето, моля!Преценя е дума, която не съществува в българската граматика....
27
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Келепира от Кремъл тепърва ще почне да тече. По тръбата.
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вероятно управшяващите имат хотели там ???За тях сме си само проценти....!
25
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се нервирайте. Всичко свърши. Вируса е вече тук. Не могат да го спрът. Изпуснаха го. Единственото което можете да направите за себе си е да спазвате оказанията на СЗО. Носете маски и ръкавици. Запасявайте се - не им слушaйте глупостите, запасяйвайте се! Пийте витамини. Мийте си ръцете и продуктите. НЕ ИЗЛИЗАЙТЕ, а когато трябва да излезете избягвайте всякакъв контакт с хора, претъпкани сyпермаркети и т.н. И се молете на Бога си, Христос, Алах, Буда. Ако изпитвате симптоми звънете на 112.
24
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приятел, цените са тройни заради коронавируса.
23
2
 
15
 
! Отговори
Лорд Лозан преди 4 години
Преди да дойде дендито е ходило до сестра си за да вземе коронавирус, експресна доставка за примитивните балкански субекти. Бог да пази кралицата!
22
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАТВАРЯЙТЕ ВСИЧКИ ГРАНИЦИ,КАКВО ЧАКАТЕ,НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ,ЧЕ ГО НОСЯТ ОТВЪН.Затваряйте хотели,никакво Банско,Панпорово.Парите ли са по важни или човешкия живот.Като починат ваши скъпи хора ще бъде късно.
21
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България - новата Италия. С тази разлика, че в Италия имат здравеопазване и се задъхват, смятайте какво ще става в България. Геноцид.
20
1
 
29
 
! Отговори
Големия член преди 4 години
А ако бях аз, дали нямаше да ми бият 5 години затвор и 50 000 лева глоба?
19
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се затворят границите. Да се движат само тираве и то при строги дезинфекционни мерки. Иначе кво става - спрели работа в Италия или другаде заради вируса и им кефнало да си идват, друг екскурзийка решил да си прави. Идват и носят зараза.