Казусът с бързите тестове - кога е добре да се направят?

В момента се правят само от частни лаборатории
31 мар 2020 07:10, Петя Славова
23

Бързите тестове за Ковид-19 в момента се правят само от частни лаборатории. А мненията относно използването им са разнопосочни. Какво всъщност доказва бързият тест и достоверен ли е той?

След няколко минути и срещу 30-ина лева - резултатът е налице - отрицателен, но и без изграден имунитет, т.е. вирусът не е изкаран. Идва големият въпрос достоверни ли са тестовете и в кой момент от заразата трябва да се правят.

Още по темата

Има пациенти, които са се срещнали с вируса поне преди 20 дни. Образували са се антитела, но е възможно все още човек да инфектира околните лица, предава Bulgaria ON AIR.

Бързите тестове в момента се правят само от частни лаборатории. Според Националния оперативен щаб обаче те могат да се използват масово за последващ мониторинг на населението, тъй като улавят дали някой е прекарал болестта.

А прокуратурата поиска от агенцията по лекарствата проверка: регистрирани ли са съответните медицински лаборатории, които предлагат бързи тестове, спазва ли се вътрешният контрол и дали въпросните тестове отговарят на съответния стандарт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
интересно преди 4 години
Защо съобщават колко нови случая има всеки ден, а не съобщават колк с правилните тестове? Защо не се дава информация колко са контактните хора в карантина и колко от тях са тествани?
16
0
 
4
 
! Отговори
селтак преди 4 години
Теста си го правя вечер с домашна ракия .Ако ми се пие ,значи съм ОК. !!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ментературата ни чак сега се сети да провери частните лаборатории? Тоест една камара пари и тестове отиват на вятъра?
14
0
 
1
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Преди това разстрелват ли ги?
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересна новина от Израел. Военните обучават кучетата си да диагностицират Ковид чрез помирисване на слюнката на тествания.
12
2
 
4
 
! Отговори
Доказано е! преди 4 години
Намерете клипа на д-р Волфганг Водарг-той от години се занимава точно с това и казва,че средно 7-15 % от населението е прекарало тоя вирус,без да разбере! Средно процента е 10-12%! Толкова би трябвало да е процента след тези велики проби-всичко останало ще елъжа и манипулация! Так аме-тези пробни тестове са само хабене на нерви, пари и допълнителна паника!
11
1
 
5
 
! Отговори
Важно преди 4 години
Годжи - МАСКИТЕ С ГРАТИСЕН ПЕРИОД ДО СЪБОТА 00:00 часа
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тестът е отрицателен, но липсата на антитела е лоша новина. Това означава, че човек все още е изложен на риск. От друга страна, дори да има изградени антитела, вирусът може да мутира и да удари отново. Единствената полза от бързия тест е информационна и превантивна, ако сме решили да предпазим контактите си в рискови групи. Лошата новина е, че няма как да предпазим със задна дата всички, ако IgM се окаже положителен.
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А сега, когато всички носим маски, не може ли вече да си разходим децата в парка?
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точността на бързите тестове е 30%, но това не се казва. И всъщност в тази статия какво казвате, блям блюм моабети само да има нещо.
7
0
 
4
 
! Отговори
1.8Т големия мотор преди 4 години
До кога ще чакаме да обявяват по 10-20 човека на ден ? До кога ще караме в това положение ?
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най добре е тестовете да се направят вчера. Ако не може вчера - днес също е вариант.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я,виж ти 30лева за тест,то си голема далавера в България със сигурност около 5млн.жители ще си направят поне един път такъв тест ,това са 150млн.лева!А,ще има и 1-2млн психясали хора които всяка седмица поне по 1път ще си правят тест това са още 150 млн.!А,Боко се оплаква ,че икономиката върви надолу и няма пари!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви са резултатите от тестовете на ушевите? Светят ли като иванчова набедена от гешефта.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тези тестове трябваше да се направят отдавна, като в Германия и Южна Корея, да знаем наистина колко са заразени. В момента бройката изобщо не е вярна. Много хора със симптоми им казват да не ходят на лекар, а само ако се влошат да искат помощ. Тоест заразените са безброй у нас.
2
2
 
16
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
МЗ и Щабът обмислят нова мярка, от утре, 1 април, на обществени места да се ходи само с термометър забучен в ***. Полицията ще има право да ти проверява температурата и ако е над температурата на въздуха, 5000 лв глоба.На маймуни ни направиха тия!
1
0
 
16
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Никакви тестове няма да си правяЩе вземе да излезе позитивен и Министърът да ме глоби 5 000 лв