Преди да почине: 11-ата жертва на COVID-19 изпушил една последна цигара

81-годишният мъж имал тежка форма на диабет
3 апр 2020 10:16, Нели Христова
145
Преди да почине: 11-ата жертва на COVID-19 изпушил една последна цигара
Снимка: БГНЕС

Няколко часа, преди мъжът от Сара Загора да почине от COVID-19, той пожелал да изпуши една цигара. Това разказва пред "24 часа" изпълнителният директор на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев.

81-годишният мъж бе приет на 25 март в Университетската болница в града с основно заболяване тежка форма на диабет - 27 промила кръвна захар, и бронхопневмония. Пробата му за коронавирус се оказва положителна и той бил преместен в Инфекциозната клиника.

Човекът починал към 19 часа в четвъртък. Няколко часа преди това се почувствал по-добре и дори пожелал да изпуши една цигара на прозореца и лекарите му позволили.

Клиниката по ендрокринология, в която е лежал първо болният, бе поставена веднага под карантина.

Оказа се, че и друг пациент на същата клиника - мъж на 61 години, приведен в нея в диабетна кома, също е с положителна проба за COVID-19, но двамата са нямали контакт помежду си, тъй като са били в различни стаи.

Персоналът от 15 души - лекари, медицински сестри и санитарки, които са имали работа със заразените, е тестван веднага за заразата. Пробите на всички са отрицателни, но хората са поставени под карантина по домовете си.

Починалият възрастен мъж живеел в старозагорския квартал "Зора" само със сина си. Още преди той да почине общината организира входa на жилищния му блок да бъде дезинфекциран.


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
11
 
! Отговори
Джу преди 3 месеца
А ако искаше да наклеца сестрата за последно, пак ли щяха да му позволят?
Абе вие *** ли сте, как ще пуши в болница, че и с пневмония...Това са някакви журналистически измислици..
86
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Доктор: благодаря за аплодисментите, но депутатите и богатите са с предимство. Нищо лично, но плащат повече. Ако сте бедни директно ви казвам, че няма налична апаратура за вас, учтиво ви предлагам цигара и ковчег. Милионер съм и имам мечти - искам да стана мултимилионер.
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Срам ме е от вас

"Защото и без вируса, жив нямаше да го изпишат."

Без вируса нямаше и да го вписват.
84
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добре че отрекохме оная лоша система от социализма, когато лекарите и болниците приемаха всички наред, без пари под масата, лекуваха и бяха достъпни и в най-затънтените селца! Иначе можеше да не разберем че има пандемия.
83
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ръкопляскайте, ръкопляскайте, и се молете да не попаднете в ръчичките им.
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До онзи ден тия същите възрастни хора бяха ограбвани и бити от телефонни измамници и всякакви маргинални престъпници, и на никой от правителството нито съдебната система не му правеше особено впечатление, но сега Годжи започна да пуска и емоция.


Едно ще е епичното в настоящето и бъдеще време, а това е цинизма и презрението което силните ще имат над слабите или тези дето нямат оръжие.
81
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хипократова клетва майнольо. 10 дни разиграват две жени с ковид и не ги приемат в болница, докато не си заминаха. А не трябваше ли да се борят за живота на всеки до последния му дъх, вместо да му помагат да умре по-бързо с цигара? Вие им ръкопляскайте още.
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сара Загора? Сериозно ли ... нивото на драскачите е като това на държавата, многооооо ниско
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Срам ме е от вас - Защото и без вируса, жив нямаше да го изпишат.

Много зависи от желанието на близките. Едни избират да го задържат по-дълго в болничното заведение, други да си го приберат у дома. И едните и другите "го чакат".

Откритият вирус е причина само за пневмонията, диабетът е дал каквото може, за да са по-зле нещата. Нямало е как да оцелее при този набор от симптоми, но ако е бил без пневмония е можело да го има още малко. Докато не го събори нещо друго.
78
0
 
2
 
! Отговори
ПРОЧИСТВАНЕто преди 3 месеца
Идва нощта, пада мъгла,
но аз ще чакам, аз ще чакам.
Мойта душа търси следа,
любимата жена очаквам.
Близо до мен спира такси,
защо ли в него ти не си. Цигара догаря, последна цигара,
догаря и с нея нашата ЛЮБОВ.
Цигара догаря, последна цигара,
догаря и с нея нашата ЛЮБОВ.
77
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Български доктори сте убийци и си го знаете.
76
1
 
5
 
! Отговори
Срам ме е от вас преди 3 месеца
Този под мен си задава отговори. Именно това казвам, привидно здрав човек на средна възраст почива от преки последствия от вируса. Това е жертва на вируса. 81 годишен пушач, с отказали половината органи от тежкия диабен, не е пряка жертва на вируса, той дори и косвена не е. Защото и без вируса, жив нямаше да го изпишат.
75
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Персоналът от 15 души - лекари, медицински сестри и санитарки, които са имали работа със заразените, е тестван веднага за заразата. Пробите на всички са отрицателни, но хората са поставени под карантина по домовете си" - бе вие луди ли сте, ВСИЧКИ медицински работници в условия на карантина независимо дали работят или не със заразно болни ТРЯБВА да са със защитни облекла, презункцията е че всички са заразни. Както е тръгнало ще останем без мед персонал от едната ГЛУПОСТ.
74
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Двустранна бронхопневмония, ония цигара му дават защото се бил почувствал по-добре. Сякаш са искали да се отърват по-бързо от него. Такава е практиката по бг болниците. На възрастни хора ги тъпчат с разни неща за да умpът по-бързо и да не ги гледат дълго време. Така умориха мой близък навремето. Бази Боже у бг болница да влезеш.
73
4
 
7
 
! Отговори
Срам ме е от вас преди 3 месеца
В Италия нямаш 13000 които получават тежки симптоми на грип, основната група в Италия са хоспитализирани хора. Както и този човек в България, той е хоспитализиран заради захарта, не заради пневмонията. Никога не съм казал, че няма усложнения след вируса. Ако здрав получи усложнения от вируса и почине, тогава причината е вируса. Но когато някой на практика мъртъв, 27 захар на 81 години, те органите са му отказали. Смешно е да се говори за пряка вина на вируса.
72
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да, човека е бил пушач и на 80 години.... а човека, който вчера почин на 40 години, който е бил спортист и непушач???? Или той не се брои????
71
0
 
13
 
! Отговори
Ванката преди 3 месеца
А преди корона-вируса бяхме безсмъртни...
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Виготура коронавируса ти смазва организма.и ти отключва заболяванията. Стигнал е до там.защото коронавируса е направил така.че тялото му да полудее и диабета да.излезе от и нтрол. Много сте.про *** конспираторите начело с антиваксърите. Баба ми има.всички ваксини и е на.96
69
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Човека е усетил, че идва последния му час е затова е изпушил една цигара.
Бог да го прости.
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен - Добре бе, може ли да имаш белодробна ифекция и да ти позволят да пушиш цигара?

Като са го били отписали, какво друго им е оставало да направят.

Истински случай. Откриват неизлечимо заболяване на човек и му го съобщават. Човекът отива пред вратата на поликлиниката. Докторът го настига, подава му цигара и му казва: Запали си една, то вече няма значение.

Лекарите са също хора и гледат обективно на нещата.