Математикът на Щаба: Влизаме в лош сценарий с COVID-19

Проф. Витанов предупреди, че ситуацията не е добра
27 юни 2020 08:43, Александър Попов
124
Математикът на Щаба: Влизаме в лош сценарий с COVID-19
Снимка: Pixabay

Ситуацията никак не е добра. Така математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов коментира в студиото на "Панорама" повишаването на случаите заразени с коронавирус в последните дни у нас.

Още по темата
Математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов заяви, че ситуацията с коронавируса у нас не е никак добра. По думите му има три етапа на развитие на епидемията от гледна точка на това какво виждаме – регулярен, хаотичен и турбулентен.

"До началото на юни бяхме в регулярния вариант, където сценариите се сменяха бавно един след друг. След като мерките спряха да се спазват, влязохме в хаотичния сценарий, който се характеризира с по-големи скокове. Има и нещо по-лошо – това е турбулентният вариант. Влезем ли в турбулентен сценарий, или дифузно разпространение, броят на заразените ще стане голям и може да се стигне до проблеми в здравната система", предупреди проф. Витанов пред БНТ.

За него най-важно е да се спре дифузното дифузното разпространение.

В момента сме на 150-170 случая на ден, а трябва да се върнем на 20-ина на ден, подчерта математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарю *** математик, по 20 на ден заразени бяха, когато се правеха по няма и 200 теста на ден!Да е жива и здрава Българската академия на науките! Симеон Дянков Неслучайно пребиваващите в БАН капацитети, ги беше нарекъл феодални старчета!
105
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато при 5 заразни вземаш мерки, а при хиляда отпускаш бзхаберно всичко, резултата тоя.
104
12
 
20
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
Спрете с простотиите и лъжите бе За пари сте готови и майките си да продадете и нищо свято да не ви остане! Стига с вашите вируси , фалшиви болни и проби- омръзнахте на народа.
103
0
 
8
 
! Отговори
Димитър преди 3 години
До друг Математик"Не може от няколко проби да се правят заключения. Всеки ден е една проба, в последните няколко дни имаше повишаване на броя заразени. Н еможе от 5-6 проби да правиш заключение за "лош сценарий". В специалността Статистика сме учели, че трябват голям брой проби (или измервания) за да направят достоверни изводи. Ако един получава 500 лв. а друг 4500 лв. не е достатъчно да кажете, че средната заплата е 2500 лв, нали така ?"ДОСТАТЪЧНО Е! АКО ГОВОРИШ ЗА МЕДИАННАТА, ТОВА Е ДРУГО НЕ
102
1
 
6
 
! Отговори
друг Математик преди 3 години
Не може от няколко проби да се правят заключения. Всеки ден е една проба, в последните няколко дни имаше повишаване на броя заразени. Н еможе от 5-6 проби да правиш заключение за "лош сценарий". В специалността Статистика сме учели, че трябват голям брой проби (или измервания) за да направят достоверни изводи. Ако един получава 500 лв. а друг 4500 лв. не е достатъчно да кажете, че средната заплата е 2500 лв, нали така ?
101
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това а същият математик ли е, дето още не е забелязал, че процентът на "заразените" се движи около 5 още от самото начало?
100
1
 
6
 
! Отговори
Не виждате ли бе преди 3 години
Витанов е човека на Ротшилд и Рокфелер. Каза, че сме на 150 - 170 и трябва да идем на 0 - -20 и хоп, днеска сме на 105. Добре ,че казва така, нали се сещате, какво ще стане, ако каже, че трябва да идем на 1000 или че трябва яко да се мре. Не стига че са ви отпуснали да си живеете насред епидемията, ами и пак сте недоволни. Нали знаете как му казват - Мориарти. Какво искате - Мориарти играе за вас, най-доброто, което може да ви се случи.
99
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този заслужава един парен чук по грозната физиономия!
98
2
 
19
 
! Отговори
ПРЕСТАНЕТЕ С ТАЗИ преди 3 години
ЛУДОСТ !!!!!!!!!!!!!!!не виждате ли че тази карантина е активно мероприятие целящо унищожаването на държавата !!!!????да се върнете в 90-те - това ли искате !!!!????
97
2
 
8
 
! Отговори
ВЕСА преди 3 години
Добе, че не чета.
96
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя шарлатанин със същия "успех" може да предскаже и кога ще открият ваксина за вируса
95
12
 
38
 
! Отговори
Ко, ко каза!? преди 3 години
Много лесно можем да се върнем към 20 заразени на ден - като започнем да правим пак по 500 теста на ден, вместо сегашните 3000!
94
15
 
17
 
! Отговори
друг Математик преди 3 години
В момента сме на 105 заразени, а не на 150-170 случая на ден. Само един ден имаше 166, това беше максимума, останалите дни доста под 150 случая. Срамота е за един математик да не се изказва ТОЧНО и ПРЕЦИЗНО. Ама нали трябва да се изкаже, за да оправдае заплатата си някак си.
93
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 90Ако пък направиш 0 теста, няма да има и заразени, нали?И Проблема ще е решен на 100%.И ти и Мангъров сте титани на мисълта. Личи ви отдалече.
92
10
 
27
 
! Отговори
Zoro преди 3 години
До всички твърдятщи, че процента на смъртност бил малък. Надявайте се да не заболее член на вашето семейство, който е болен от диабет, сърдечни или ли белодробни проблеми и се стигне до летален край, за потърпевшите процента е сто.
91
10
 
15
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 години
Математиците да си гледат математиката!!! Явно в математиката не може да се изяви и за това се е рлехвърлил на вирусите...
90
3
 
37
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Важното е да работят бардаци, чалготеки и наргиле барове, да могат татуираните шкембелии с изскубани вежди да се натръшкат един връз друг да сучат мущука на наргилето, а силиконените мутрафонки да насядат по коленат аим! Е това гледам по цел ден на Витошка. Отврат! Вирус има, има и лъжа - всеки да се пази както акъл му дава, и да не дава Бог да влиза човек в болница!
89
14
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
И математиците в щаба са същите като вирусолозите...просто ги няма ха ха ха
88
16
 
26
 
! Отговори
Един от БАН преди 3 години
Моля, спрете с този шут самообявил се за математик и с очевидни психични проблеми! Какви ли не безумия се чуха от него за три месеца.
87
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да ви ..... щаба! математик, касапин и гъбар. Кога ще се изкаже вирусолога? Аааа, вярно - такъв няма