Математикът на Щаба: Влизаме в лош сценарий с COVID-19

Проф. Витанов предупреди, че ситуацията не е добра
27 юни 2020 08:43, Александър Попов
124
Математикът на Щаба: Влизаме в лош сценарий с COVID-19
Снимка: Pixabay

Ситуацията никак не е добра. Така математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов коментира в студиото на "Панорама" повишаването на случаите заразени с коронавирус в последните дни у нас.

Още по темата
Математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов заяви, че ситуацията с коронавируса у нас не е никак добра. По думите му има три етапа на развитие на епидемията от гледна точка на това какво виждаме – регулярен, хаотичен и турбулентен.

"До началото на юни бяхме в регулярния вариант, където сценариите се сменяха бавно един след друг. След като мерките спряха да се спазват, влязохме в хаотичния сценарий, който се характеризира с по-големи скокове. Има и нещо по-лошо – това е турбулентният вариант. Влезем ли в турбулентен сценарий, или дифузно разпространение, броят на заразените ще стане голям и може да се стигне до проблеми в здравната система", предупреди проф. Витанов пред БНТ.

За него най-важно е да се спре дифузното дифузното разпространение.

В момента сме на 150-170 случая на ден, а трябва да се върнем на 20-ина на ден, подчерта математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
15
 
! Отговори
някой преди 3 години
А математика това защо не го каза на ония, които се огънаха под натиска на някакви футболни фенове за повече фенове на на стадиона или на собствениците на дискотеки, на нас няма нужда да ни го обяснява повече...
65
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По скоро този професор се държи , като шарлатанин, врачка никакъв професор не е нито една от прогнозите му за чували с трупове през април не излезе вярна
64
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
забелязах че вече не поставят снимка на въпросният професор предполагам за да не си направят извод хората че тезите му са напрамени от психично нестабилен индивид.
63
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз коронавирус,който е невидим как организъм и в колония дори първоначално спрямо какво го определят с този тип първоначален тест т.е. спрямо какъв реактив или лакмус за да го определят този ли е или някой друг,ако е спрямо средата на която е отрицателно повлиял по някои изменения необичайни или различни от влиянията сравнени с други различни от този род или вид него как го различават за да го определят кат е необходимо специално разработен реактив за точно обозначение по спецификация заведена
62
2
 
15
 
! Отговори
Аман от ковид преди 3 години
От къв навсякъде е пълно с подобна информация, айде без, побъркаха се и докторите и хората. Човек с инфаркт чака 3 часа в Александровска да излезне PCR - негативен , след това човекът едва не се гътна, а докторята се прегръщат, нямало ковид, иначе кой ще ги храни ?! като ги затварят ?!
61
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво би се случило, ако СЗО признае пред целия свят, че е грешка обявяването на тоя вирус за опасен и всичко, което се случи след това е било безсмислено?
60
5
 
15
 
! Отговори
Без повече модели преди 3 години
След като болшинството карат по леко вирусът, за какво е цялата драма ? С същия успех може да прави модели за разпространението на хремата или грипа, там поне данните са повече и миделът ще е по-адекватен. На каква база се правят подобни модели, как се отчитат качествените фактори, като генотип на популацията, начин на живот и т.н ?
59
4
 
24
 
! Отговори
Банда паникьори преди 3 години
Звездоброец да бяхте вкарали в този "щаб", щеше да е по-полезен.
58
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Математическите са модели базирани на предпоставки. Взимаш някакви предпоставки и математически доказваш нещо. Може да избереш такива предпоставки, с които да докажеш че вируса е на изчезване и ситуацията е цветуща и това ще бъде правилно математически доказано. А също може да избереш такива, при които да докажеш, че ситуацията е катастрофална.
57
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учените нищо не знаят за вируса, пълен провал на медицината и науката, само харчат толкова пари, милиарди и трилиони за медицина се дават по света и сега - нищо, един грип ги направи смешни. Един шаман може да ти каже повече за грипа отколкото всички учени взети заедно, шаманите поне имат усет и интуиция за нещата.
56
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От този има смисъл колкото от четвъртия съдия на футболен мач.
55
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво казаха Астрологът на Щаба и Хвърлячът на боб на Щаба?
54
4
 
17
 
! Отговори
до стандартния СЗО преди 3 години
ЗАРАЗЕНИ а не умрели, има малка разлика.
53
2
 
9
 
! Отговори
До 53 преди 3 години
Смотльо дали ще е 1 година или 2 или 3 все тая на фона на населението в света ще е капка в морето. Жалко е, че между 100гр и 100кг ракия разлика може да направите. Но за хиляди,милиони и милярди не.
52
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помислете над това кой има сметка от извънредно положение, през което всичко, що се купува във връзка с коронавируса, не минава през обществена поръчка!Щабът взима пробите и прави тестовете. Съответно прибира и комисионните от заинтересованите фирми.Много удобно броят заразени се увеличи, точно когато решаваха дали да падне или да се удължи извънредното положение.Е, удължиха го.
51
6
 
19
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Точно така, раздувайте за коронавируса. Темата има потенциал да се разтягат локуми поне до Коледа. Щаба няма ли астролог или врач, да пишете и те Ко с а казали?
50
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутафчийски каза: Мноо хора мноо яко шеизмрът.Боковчийски каза: Който е страхлив, да носи маска. А този пи дал, математика, тогава що мълча?
49
10
 
25
 
! Отговори
Станчо преди 3 години
Добре де, излизат записи и снимки и скачат заразените. Това е сценарий на олигархията да клати държавата. Спирайте се с тези компромати вече
48
15
 
19
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Кефи ме как обикновеното българско човече критикува вече и математици. То горкото вади eлка да пресметне процент от нещо, в повечето случаи не знае как се борави и с eлка, и пак не може да пресметне правилно процента, ама обича да критикува и да оспорва.
47
13
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
В момента сме на 150-170 случая на ден-----В момента имаме 105, този психопат изобщо не може да брои.