Математикът на Щаба: Влизаме в лош сценарий с COVID-19

Проф. Витанов предупреди, че ситуацията не е добра
27 юни 2020 08:43, Александър Попов
124
Математикът на Щаба: Влизаме в лош сценарий с COVID-19
Снимка: Pixabay

Ситуацията никак не е добра. Така математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов коментира в студиото на "Панорама" повишаването на случаите заразени с коронавирус в последните дни у нас.

Още по темата
Математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов заяви, че ситуацията с коронавируса у нас не е никак добра. По думите му има три етапа на развитие на епидемията от гледна точка на това какво виждаме – регулярен, хаотичен и турбулентен.

"До началото на юни бяхме в регулярния вариант, където сценариите се сменяха бавно един след друг. След като мерките спряха да се спазват, влязохме в хаотичния сценарий, който се характеризира с по-големи скокове. Има и нещо по-лошо – това е турбулентният вариант. Влезем ли в турбулентен сценарий, или дифузно разпространение, броят на заразените ще стане голям и може да се стигне до проблеми в здравната система", предупреди проф. Витанов пред БНТ.

За него най-важно е да се спре дифузното дифузното разпространение.

В момента сме на 150-170 случая на ден, а трябва да се върнем на 20-ина на ден, подчерта математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров беше напълно прав ако направиш 1000 теста ще намериш 10 заразени, ако направиш 10 000 ще намериш 100 елементарна логика. Сега има едни 6 милиарда за "изпапкване" и трябват заразени за да се освоят...а и чекмеджето трябва да се пълни...
85
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На очите на очите там трябва да си сложим маските защото всички сме слепи! Не виждаме как се подиграват с нас!
84
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А щаба какво прави на морето уйкенда в тази "пандемична" обстановка, а онзи гологлавия какво прави в Гърция при тази "пандемия", нали е много страшно...ЛЪЖАТ ВИ, БАЛАМИ СТЕ, НАДЕНЕТЕ СИ МАСКИ И НА УШИТЕ И СЛУШАЙТЕ КАКВО ВИ ГОВОРЯТ!
83
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя математик заедно с простака Кантарджиев са пълни негодници.
82
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тихо сИга!Да вземИм пърити,пък посли лаив!
81
4
 
9
 
! Отговори
Иван Бъчваров преди 3 години
Носителите на лоши вести ги убиват
80
11
 
16
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 3 години
Бе все се чудя и никой не казва....След като е толкова заразно защо-труповете не се ровят или горят в изолирана среда и какво става с починалите.Защо болните не се изолират а си стоят сред хорота под изолация уж и съвети по тел.от лекаря та как си купуват храна и как съветват без тел.хората.Нещо май като НАСА ...продават небивалици.
79
15
 
14
 
! Отговори
Гани преди 3 години
Мног лъжите бря.
78
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Математикът е напълно прав!!!Но и икономиката трябва да заработи!Поне частично, онези сектори на производството на които се крепи националната икономика (а, ние имаме ли такива и кои са те???).Нощните заведения едва ли повишат доходите в хазната, но затова пък са "огнище" за разпространението на вируса.Абе, власта ще го разбере, но ще бъде късно.
77
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора не разбрахте ли, че ви лъжат...намират заразени защотоправят повече тестове. Това не означава, че има нов пик...има просто едни 6 милиарда за освояване и им трябват болни...друг е въпроса колко са болни и колко не са...
76
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влизате в на баба ви хвърчилото. Вече никой не ви вярва.
75
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тестовете нали засичат антитела, т.е. тези които са го преболедували дават положителен. Въпроса е колко са в болница и колко в интензивното. Не колко теста са дали положителен. Другото е алабала манипулация. Но такава е поръчката и наще пионки трябва да слушкат .. а вие ако нямате акъл да го видите това, се страхувайте и паникьосвайте. Такъв е плана все пак, това се очаква от вас.
74
12
 
9
 
! Отговори
Мод преди 3 години
Може би не е толкова зле,отмениха забраните ,икономиката се събужда лека полека, а слабо образованите,тези с ниска хигиена и култура, *** и безсмъртните ще намалеят малко
73
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова ви казват *стадо и оФце *...Това, че са отворени дискотеки и ресторанти... НЕ ОЗНАЧАВА, че трябва да хукнете към тях... Никой не ви кара насила да ходите там. Ама, като сте оФце е ясно, защо сте всички един дол дренки.
72
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДискотеките - основен стълб на Българската икономика!
71
27
 
30
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 3 години
Щом Боко Чекмеджето може да бъде премиер,защо Витанов да не е математик на престъпниците от т.н. " щаб"??
70
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
баце извиняяяй ама говорите ми за смърт за хаос за края на света едва ли не и в същото време отворихте цяла българия... много важни са дискотеките да са отворени
69
9
 
21
 
! Отговори
Скарлет преди 3 години
Това което се случва с К 19, се сравнява с война!!! Налице е глобална катастрофа и геноцид срещу човечеството!!! Шпионират и проверяват всички и навсякъде, будалкат ни и с ваксината - всичко е толкова абстрактно - ПРЕСТЪПНИЦИ!!!
68
3
 
14
 
! Отговори
aaa преди 3 години
Баце, ходи да решаваш задачи, стига си тълкувал случващото се. Математиката е абстрактна наука, разбери го най-сетне. Има 10 пъти повече заболели, обаче имунитета през лятото е 50 пъти по силен и затова жертвите ще са много по малко. Какво искаш, зимата да се натръшкат по 500 болни на ден ли?
67
4
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
АМА ТОЗИ ПРОФЕСОР МАТЕМАТИК КАКВА РАБОТА ИМА В ЩАБА ЗА ПАРИЧКИ ЛИ Е. НЯМА НИТО ЕДИН ВИРУСОЛОГ ИЛИ ЕПИДЕМИОЛОГ. КАК ГИ ИЗБИРА ПРЕМИЕРА НА СЛУЧАЕН ПРИНЦИП ИЛИ НЯКОЙ ЗАКЪСАЛ ЗА ПАРИЧКИ????