Математикът на Щаба: Влизаме в лош сценарий с COVID-19

Проф. Витанов предупреди, че ситуацията не е добра
27 юни 2020 08:43, Александър Попов
124
Математикът на Щаба: Влизаме в лош сценарий с COVID-19
Снимка: Pixabay

Ситуацията никак не е добра. Така математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов коментира в студиото на "Панорама" повишаването на случаите заразени с коронавирус в последните дни у нас.

Още по темата
Математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов заяви, че ситуацията с коронавируса у нас не е никак добра. По думите му има три етапа на развитие на епидемията от гледна точка на това какво виждаме – регулярен, хаотичен и турбулентен.

"До началото на юни бяхме в регулярния вариант, където сценариите се сменяха бавно един след друг. След като мерките спряха да се спазват, влязохме в хаотичния сценарий, който се характеризира с по-големи скокове. Има и нещо по-лошо – това е турбулентният вариант. Влезем ли в турбулентен сценарий, или дифузно разпространение, броят на заразените ще стане голям и може да се стигне до проблеми в здравната система", предупреди проф. Витанов пред БНТ.

За него най-важно е да се спре дифузното дифузното разпространение.

В момента сме на 150-170 случая на ден, а трябва да се върнем на 20-ина на ден, подчерта математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
11
 
21
 
! Отговори
до 28 преди 3 години
Има вирус. Но неговата смъртоносност е ниска и не заслужава да му се отделя такова медийно внимание. Трябва да се спре масовата психоза. Не е ли подсъдно да се всява паника?
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дифузнато движение вече няма спирачки. Още първите случаи с Девинските работници го доказаха. В фабриките си работят хора с леки симптоми, а причината е, че се осигуряват на мин. и не им е изгодно да си вземат болнични. Разплитането на такива огнища, ще се случва само тогава когато по веригата се появи някой тежък и се стигне до болница. Така че ще постигаме все по високи стойности на откриване, но съотношението открити към "вероятно" реално болни ще е много по високо то март април.
24
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато СТРАХЛИВ човек е изправен пред сценарии който е неприемлив за него мозъка му БЛОКИРА и той започва да отрича действителността (няма вирус-няма вирус) с аргументи за конспирации и т.н.Просто слаба психика.Това е всичко.Все повече и повече ще започнат да се огъват.Това е само началото.
23
15
 
8
 
! Отговори
Добро поле-16.9.1918 преди 3 години
И все пак има Справедливост и има Възмездие,бре!Математическата ми прогноза е,че до септември ще починат поне 459 лица,точно толкова деца бяха УМИШЛЕНО заразени чрез кръвна плазма с генномодифициран ХИВ вирус от пет "сестри"-алчни за пари и с "любезното"съдействие на агента на МОССАД лаборанта Ашраф!Има има Справедливост!!!
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21Преди 2 дни бяха 166. Това не е ли 170?!
21
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха - ама в Щаба освен некадърниците подмазвачи, начело с Коремния хирург и математик ли имало?Да сложат и един ядрен физик.
20
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Три сценария.Сценария го пише Бойко
19
5
 
7
 
! Отговори
а след още едно преди 3 години
Спасяване на здравната система ,може ли народа да ви потърси сметка по либииски ???? Щото ми се струва , че пак нещо мътите....
18
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога точно са били 170 случая на ден, че не помня? Или това е пореден пример на преувеличаване и умишлено всяване на страх и паника. Не му вярвам на математика. И аз знам какво е турболентно движение.
17
5
 
21
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Шок и ужас! Математиците пак започнаха да се изявяват. Прогнозите им увиснаха в облаците, сега отново се напъват да се доказват. Не брой заразени, а проценти трябва да показват. И да е ясно къде колко хора се тестват и при какви обстоятелства. На фона на безработните тези професори по абстрактни науки си взимат заплата за сметка на нашите данъци.
16
13
 
19
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Витанов, какво разбираш от медицина? Нито нещо си познал от както си в щаба! Стига манипулирайтр хората, вие сте всички от щаба за затвора. Повече тестове, повече случаи с е откриват - март, април по 500-600 теста, май и юни от 1500-3016. Има разлика нали другарю? В никакви сценарии не навлизаме! Време е да се върнем към нормалния живот, а и ми е интересно какво ще отговориш Витанов на въпроса : Какво ще кажеш за манипулирани проби в Перник, Благоевград, Доспат и други градове.?
15
18
 
14
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
И какво като се удвоят бе ***? И 1 милион да се заразят у нас? Какво? Природата си разчиства слабите, болните и немощните. Смъртността е много ниска. Съвсем нормален ход на живота. Всичко е контролирана масова психоза. А на някои дори им харесва да има психоза и хаос. Някои хора просто искат да видят света да гори.
14
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ме извинява тоя професор, но говори пълни тъпотии. Аз не виждам някаква възходяща тенденция, а по-скоро едно сравнително постоянно равнище. Случаите са един ден повече, на следващия - по-малко. А и как нито един "велик" математик не изчисли колко са положителните проби като процент от общите. Защото аз не виждам голяма разлика между 40 положителни от 500 теста и 120 положителни от 2000 теста. Даже сега ситуацията е малко по-благоприятна, защото има далеч повече излекувани.
13
11
 
21
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Убийствена тъпня. Без да съм изборен или щабен математик мога да каже, че при голям брой открити заразени, системата с откриване и следене на контактните не може да работи. Идва простичкото предпазване и стандартното здравеопазване. "Турболентно разпространение" е измишльотина на турбулентен мозък. Да си бяхте контролирали берачите на череши и работниците в заводите за хранителни продукти.
12
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами правете по-малко тестове и ще станат 20 на ден.
11
14
 
8
 
! Отговори
Фин преди 3 години
Напишете в търсачката............ политически вирус: 6 милиона заложници, на 6 милиарда евро....
10
7
 
11
 
! Отговори
Нека му преди 3 години
Боко си заслужава наказанието. Марионетката на бизнеса. Дано ситуацията се усложни и болните да се удвоят.
9
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Есента ще става каквото има да става. Засега още нищо не е станало. Ще се броим пак наесен.
8
25
 
18
 
! Отговори
x преди 3 години
Защо избраха точно този вирус да го демонизират? Защо само за него се говори по медиите? Смъртността е ниска, *** само хора с тежки други болести. Стига с тази психоза. Нека заживеем нормално. Да излизаме, да се срещаме с хора, да ходим на море и планина. Маски долу.
7
13
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Нима тоя математик не вижда зависимостта между колко тестове се правят и положителните проби? Или нарочно гънат цифрите както си искат? Ами естествено, че ще има повече положителни при повече направени тестове. Айде изкарайте данните без да вадите от контекст разни числа!