Математикът на Щаба: Влизаме в лош сценарий с COVID-19

Проф. Витанов предупреди, че ситуацията не е добра
27 юни 2020 08:43, Александър Попов
124
Математикът на Щаба: Влизаме в лош сценарий с COVID-19
Снимка: Pixabay

Ситуацията никак не е добра. Така математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов коментира в студиото на "Панорама" повишаването на случаите заразени с коронавирус в последните дни у нас.

Още по темата
Математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов заяви, че ситуацията с коронавируса у нас не е никак добра. По думите му има три етапа на развитие на епидемията от гледна точка на това какво виждаме – регулярен, хаотичен и турбулентен.

"До началото на юни бяхме в регулярния вариант, където сценариите се сменяха бавно един след друг. След като мерките спряха да се спазват, влязохме в хаотичния сценарий, който се характеризира с по-големи скокове. Има и нещо по-лошо – това е турбулентният вариант. Влезем ли в турбулентен сценарий, или дифузно разпространение, броят на заразените ще стане голям и може да се стигне до проблеми в здравната система", предупреди проф. Витанов пред БНТ.

За него най-важно е да се спре дифузното дифузното разпространение.

В момента сме на 150-170 случая на ден, а трябва да се върнем на 20-ина на ден, подчерта математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
19
 
! Отговори
шефът на СЗО преди 3 години
е счетоводител, като "нашия" тука мин. на здравеопазването - не разбира от вируси, разбира от пари.Шефът на СЗО иска 30млрд. "да бори вируса", "нашият" тука колко иска, не го знам.
45
9
 
21
 
! Отговори
11 преди 3 години
Влизаме? Не не сме още. Току-що почукахме само на вратата. Още не са ни отворили. Ще видите какво ще е когато ни отворят и направим първата крачка. *** няма дисциплина и ще си пати много ;) Но пък мрънка за всичко и разбира от всичко. Гордостта и алчността сега не помагат.
44
7
 
9
 
! Отговори
по стандарти на СЗО преди 3 години
За да се обяви "епидемия" трябва умрелите да са 200души на 10 000. За България, това означава 160 000 (сто и шейсет ХИ-ЛЯ-ДИ), не 160(сто и шейсет).
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 42Тука имаме повечко кафявки по захарните махали, та нищо чудно да минем италианците :) Празник за душата, а?
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи като хванем едно дърво, само на чекмеджета ще станете.
41
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генерал Мутафчийски ни каза: Ще е яко! Бенатова пощуря, всички му се разсърдиха и направо го разпнаха! Сега Мангъров остава да ни обгрижва! Математиците са на ход да изчисляват пораженията и няма кой да ни лекува, щото разболяхме и лекарите!..........................Такива като тебе се нуждаят от психиатър, процедури със студен душ за нервите, електрошок за централната нервна система и ШЪ СЪ УПРАЙШ.
40
7
 
7
 
! Отговори
Спрете да говорите преди 3 години
Стига сте протаквали във времето всичко пълно безумие е ваксина няма да има просто погубвате без това и слабата ни икономика
39
4
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Генерал Мутафчийски ни каза: Ще е яко! Бенатова пощуря, всички му се разсърдиха и направо го разпнаха! Сега Мангъров остава да ни обгрижва! Математиците са на ход да изчисляват пораженията и няма кой да ни лекува, щото разболяхме и лекарите!
38
15
 
13
 
! Отговори
бакалин преди 3 години
Броят на заразените се увеличи с увеличаване броя на тестовете, процентът остана същият - по-малко от обикновения грип.Но на мошениците от нощ им се увеличиха и банковите сметки.
37
6
 
12
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
Очаквам да пукясат между 30 и 40 хиляди бълггараци.Ха ха ти в ред ли се бе в Италия на 60 милиона още нямат 40000 . Ти тук очакваш толкова, много сте зле.
36
7
 
11
 
! Отговори
Аз Съм с Мангъра преди 3 години
да Олабиме Още, по-бърже Стадото да Изработи Стаден Имунитет!
35
10
 
12
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Наесен някои ще броят пилци, а други пачки. Помислете над това кой има сметка от извънредно положение, през което всичко, що се купува във връзка с коронавируса, не минава през обществена поръчка!Щабът взима пробите и прави тестовете. Съответно прибира и комисионните от заинтересованите фирми.Много удобно броят заразени се увеличи, точно когато решаваха дали да падне или да се удължи извънредното положение.Е, удължиха го.
34
4
 
5
 
! Отговори
NO PROBLEM преди 3 години
Всичко е наред. Толкова.
33
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров не приема някакви сметки, има 30 години стаж, вирусите имат страх от него.
32
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Т.Шак 35Сметките СЛЕД мача ако обичате !!!Още сме в самото начало.Очаквам да пукясат между 30 и 40 хиляди бълггараци.Тога смятай........ако си жив.
31
8
 
6
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
18 в интензивното от 1841 активни случая си е < 1%. Починалите са 4, което е 0.2%.
30
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото е че хората по света са на принципа " Antes muerto-que simple" - испанския вариант на "от студ yмри - г***р бъди" , да си с маска не е фешън , не е куул , да проявиш страх и предпазливост е признак че си женчо. Единствено отричането на вируса те прави вървежна батка
29
4
 
17
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Но защо "слънцето" не се изтъпани и да обясни колко успешни са у нас предпазните мерки,как чужди лидери му искали съвети за справяне с пандемията.Докато той се самовъзхваляваше населението тихо и уверено пое "нагоре по лай-яната река без гребла".Защо трябваше да се отменят предпазите мерки отнасящи се о публични места.Българина много обича правилата,но те да се отнасят за другите,а за него да има едно приятно ,галещо егото му изключение.
28
15
 
15
 
! Отговори
Точно преди 3 години
Сценарий е точната дума. Добре се е изразил математикът на Щаба.Щом пробите се вземат от РЗИ, с началник Кунчев, а после се изследват в НЦЗПБ и ВМА, с началници Кантарджиев и Мутафчийски, резултатите ще са такива, каквито поискат.Колкото им трябват, толкова ще ти ги изкарат.А после си прибират комисионните от заинтересованите лица и фирми.
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
166 за един ден от началото на вируса изобщо не са 170.на ден. Не ми се спори.