Собственикът, удържал такса "барбарон": Клиентите са предупредени

Плажът "Нестинарка" тази година е безплатен, но не в зоните на кафето
30 юни 2020 20:00, Красимир Ангелов
155

Собственикът на заведението на плаж "Нестинарка", който сложи 6 лв. такса "барбарон" на свои клиенти, твърди, че е предупредил клиента и е поставил информационна табела до бара.

Представители на потребителски организации обаче коментираха за Bulgaria ON AIR, че подобна практика да се таксуват местата, където сядаш, няма никъде в Европа.

Още по темата
"Ние сме разположили видими табели на няколко места в заведението, всеки клиент, който се настанява, е предупреден от персонала, че има такса", каза  собственикът на заведението Диян Тунджев.

В телефонен разговор обаче, клиентът, адвокат Християн Георгиев, заяви, че едва когато е видял сметката е разбирал, че освен храна си е купил и барбарон. Туристите на плажа също не мислят, че тази практика е удачна.

"Това не е удачно, според мен. Това е допълнителен начин, който са потърсили от заведението да спечелят допълнителни приходи, но не е хубаво, защото е за сметка на качеството на обслужването", каза туристът Юлиан.

От заведението казват, че всеки клиент има право на избор. Останалите сепарета, шезлонги и спални около плажният бар се предлагали безплатно.

"Плажът "Нестинарка" тази година е безплатен, не в зоните на кафето, чадърите и шезлонгите са безплатни. Може да видите има сигурно 300-400, не съм ги броил, които всеки един клиент може сам да избере да ползва", допълни Тунджев.

Проверката ни показа, че леглата около заведението се ползват само срещу консумация.

"Казаха ни на консумации не се плаща. Консумираш си, каквото си консумираш и по този начин си плащаш, така трябва да бъде, така е в Гърция, така е навсякъде", сподели друг турист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
30
 
! Отговори
До 56 преди 3 години
За свежа храна и лятно меню се иска първо акъл, след това много блъскотия и постоянно ниво. А тия концесионери са мутри, кво да му обесня ваш на него за лятна оризова салата с морски дарове. Човека не му се занимава, лесни бързи пари искат. Иначе в европа и Гърция праят пари точно с хубави менюта и обслужване
54
1
 
34
 
! Отговори
bash_majstora преди 3 години
Хех, най-лесния начин да фалираш :) 1. слагаш такса която е възможно най-тъпата2. излизаш по телевизията да защитаваш тъпотията която си измислил :)3. абе на мен ли ми се видя или на касовата бележка пишеше само барбарон - 6лв това не означава ли че мога да си тръгна с него :)
53
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако седиш на стол в заведението трябва да платиш такса стол. Може да ти сложат и маса отпред ако платиш такса, ако не искаш дръж си чашата в ръка. чашата също има такса чаша, ако не те устройва носи си твоя чаша.бизнеса си е бизнес, на който не му харесва да се маха аман от царвули
52
0
 
28
 
! Отговори
Иво преди 3 години
*** мисли да забогатее за 1 сезон да набави в гаража квот гледа по топ гиър и по бг магистрали, искам се да е шеф и да мята пръста. Като цяло на българите не им се отдава бизнес занаята.
51
0
 
18
 
! Отговори
Bergen преди 3 години
Столичани, които се оплакват, че ги крадат въведоха всички прocтoтии по морето. Едно време как си ходихме без да има концесионери, заведения, чадъри, шезлонги, шатри, барбарони и прочие. Нужно ли е цял ден да си печеш предника вместо човешки да постоиш два часа?
50
1
 
22
 
! Отговори
българин преди 3 години
Значи. Тия частници са се рсзпасали яко по морето! Държавата я няма никаква уви! Ще ти взема някой някакви пари,само защото си паркирал автомобила си под дърво на сянка?! Май е време да вадим калашниците а? Много има з трепване! Ама не такава България искахме и очаквахме след 1989 г бе Българино!Това си е своеволие както и да го погледнеш! Частна власт в Държавата?!
49
34
 
0
 
! Отговори
Станислав преди 3 години
Какво е лошото едно заведение да предлага различни екстри които да са платени. Не може да ядеш на заведение и да искаш да ползваши и джетовете безплатно които са към заведението примерно. Има си маси и са безплатни, има и екстри като хамаци, барбарони, шатри които си се плащат независимо дали консумираш или не. Има си и чадъри и шезлонги които са безплатни като консумираш от заведението. Нищо нередно не виждам в това, това си е бизнес в който има и платени екстри.
48
1
 
34
 
! Отговори
Qwerty преди 3 години
В Холандия като идеш на плаж всичко е свободно. Има момчета махаш им и те ти носят чадър или шезлонг за 5 евро. Всичко иначе е свободно. Тоалетните са 50цента,а бирата и храната на плажа е колкото на всяко друго заведение, никога няма да те прецакат или да те изненадат с 2 или 3ни цени. Всеки си поръчва и сяда да яде, а когато съм в България си нося бира на плажа, защото не мо се пие бира за 6лв в пластмасова чашка.
47
2
 
17
 
! Отговори
Хеми преди 3 години
Искам да ги подкрепя хората, разбирам че им е трудно, но с такива простотии - как?Ще отида някъде на къмпинг или на квартира и ще си правя барбекюто сам. Така няма да им се ядосвам на простотиите.Или ще отида някъде на ол инклузив където няма да се занимавам с простотии. И по двата начина ще е приятно.
46
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера защо щом тоя барбарон е в касовата бележка не си го е взел с него? Нали си го е платил?
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази година се очаква яко надуване на барбарона, гълтане на барбаронки и дълбоко гърло с участието на големия барбарон.
44
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах видеото и останах с впечатлението, че няма кой и да искаш да напсуваш в това заведение. То пусто, празно... И хванали някакъв уж балама, ама той пък адвокат бил и им разказал дребнавата игра. Не се и научиха, че клиент се печели трудно и много лесно се губи. Да ти приятно да си изхарчиш парите. А тоя какво ще прави зимата? Ще се върне ли някой при него? И сега хън-мън ама то... не знаехме. Направи едно лятно хубаво меню със свежа храна, а не от фризера. Какви са тия барбарони и глупости?
43
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А най-хубавото е че тези селски убитаци с измислените им такси и рекети,прецакват и бизнесът на големите хотели.Сезонът вече е (я-къчим) още от сега,а тези които не са посмели да отидат на море са избегнали такса татко-барба,и като гледат как всичко отива на провал и фалит,мед им капе на сърцето на отрудените българи.Нищо де,то и догодина пак ще има сезон,барбараците да не се притесняват толкова.
42
0
 
9
 
! Отговори
1-n преди 3 години
да правят като вятъра...
41
2
 
46
 
! Отговори
Ремус преди 3 години
До ХемусШа търсите Шопа,морски селяни,но ще му хванете цървулите!Шопа почива вече в Гърция.Ще си останете само с лакомията и тъпотията,която ви е вродена.
40
1
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
О нерозумни.. що се срамиш.. заради тия..
39
0
 
17
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Селски тип си тунжжевв барбарон такса ами ако се запозае с три рускини в бара ами ако някоя е с дете човека на плаж с 1000 требва да е нали
38
0
 
16
 
! Отговори
кирил преди 3 години
Барбарон..суджук..трава..вис2.. пари да ми дадат не искам..не сьм веке у тез земи..
37
0
 
46
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Поредният "нагляр"!!!!Ако хората бяха предупредени----ти няма да имаш клиенти с такава абсурдна такса!!!Такъв е "елита" по българското черноморие(бетономорие),което отблъсква НОРМАЛНИЯТ ЛЕТОВНИК .....
36
0
 
52
 
! Отговори
тъпо мислене преди 3 години
За жалост все още се срещат хора по черноморието които си мислят че туристът е едва ли не пълен идеот със много пари. Не е така. Хората сме си нормални със все ежедневните ни проблеми. Пестим по цяла година за да можем 1 седмица да е но да си изкараме някъде приятно, да ни обгрижват и да не мислим за нищо. Да за тази една седмица ще дадем парите които изкарваме за месец и повече и това го правим съзнателно за да си подарим приятното преживяване.Това преживяване се съсипва от подобни хитринки!