Под контрол е пожарът в Старозагорско и Хасковско

Огънят обхвана 15 000 декара смесена гора, треви и храсти
16 сеп 2020 07:36, Елка Василева
0
Под контрол е пожарът в Старозагорско и Хасковско
Кадър: БНТ

Пожарът, който трети ден бушува между няколко села на границата на областите Стара Загора и Хасково, не стихва. Горят хиляди декари смесена гора, треви и храсти.

Директорът на областната пожарна в Стара Загора комисар Стоян Колев заяви пред БНТ, че върху целия периметър на пожара е осъществен контрол.

"Все още работим от югоизток и от югозапад, за да сме сигурни, че тези огнища, които вчера се събраха вътре в периметъра, днес няма да се получат изненади от тях", добави комисарят.

Екипи на пожарната са разположени на всички опасни точки, а останалите се наблюдават с обходи на всеки половин-един час. Пожарникарите от Хасково работят интензивно, като при тях ситуацията също е овладяна.

"Периметърът е 20-ина километра и трябва да сме изключително сигурни, вятърът, който дойде следобед, че няма да има проблеми след това", каза още комисар Колев.

Около 15 000 декара смесена гора, треви и храсти засегна огънят. Каква е причината - тепърва ще се установява, като не е изключена и версията за умишлен палеж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари