От днес: Два зелени коридора за възрастни хора

В посочените часове се допускат само лица над 65 години
14 ное 2020 07:30, Петя Славова
163
От днес: Два зелени коридора за възрастни хора
Снимка: БГНЕС

Здравният министър коригира заповедта си, с която се казва кога възрастните хора могат да пазаруват, предаде БГНЕС.

Още по темата


В сила от събота, 14 ноември, магазините за хранителни стоки трябва така да организират работата си, че да не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 13.30 и 16.30 часа. В посочените часове ще се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.

Друга новост е, че възрастните ще имат на разлопожение два “зелени коридора” за посещение на аптека.

Аптеките така трябва да организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8.00 и 10.00 часа и 13.30 и 16.30 часа. В посочените часове ще се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
2
 
! Отговори
Един От Навалицата. преди 3 години
И, кво? Със "Зелените коридори", старите хора няма да се заразят... Евалла! 02
147
0
 
11
 
! Отговори
Лекарка-педиатър 36г преди 3 години
Значи целодневни дежурства на работа,а после когато ми дойде почивката на обяд нямам право да отида да си купя в магазина един банан!Още един месец имате моят професионализъм. На 15 декември напускам и от 20 Февруари съм в Германия. Успех!!!
146
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този, който е сътворил тази глупост влизал ли е някога в магазин? Вместо нормално посещение в магазините, без създаване на опашки и хаос, сега човек върху човека, но пък с маски и ще се опазим. И с тази тъпня ще борят вируса? Това за пореден път потвърждава некадърното гербаво управление.
145
2
 
18
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Тези коридори са абсолютна подигравка както с младите, така с възрастните така и със собствениците на търговски обекти...Как ще глобиш пенсионер с 300 лв пенсия с 400 лв защото не пазарува на време?Как ще глобиш майка, която е дошла да купи лекарство за бебето или малкото си дете защото не е отишла на време?Какъв с смисъла от мерките при положение, че личните карти не могат да се изискват нито от аптекари, нито от касиери в бакалия? Какво ще правят при нарушител - ще се обаждат на 112 ли?
144
2
 
12
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Не го познавам г-н министъра и не искам да го познавам. Искам само да го посъветвам , па той дано схване. Коридори само за големите хранителни вериги т.н. супермаркети. Всеки магазин има регистрация в БАБХ и е много лесно да се разбере като какъв магазин е.Само там се струпват много хора. В кварталните и селските магазини да влизат всички по всяко време. Ще фалирате малките магазинчета а и пенсионерите ще могат да си купят хляб за обяд , а не чак за вечеря.
143
2
 
5
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
До ПижоАбсолютно!Просто тази абсурдна част на Заповедта трябва да изчезне!Съвсем безсмислена е и не помага на никого!
142
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пенционираните баби продавачки в аптеките само в озеленените коридори ли ще работят?
141
1
 
25
 
! Отговори
истината преди 3 години
а през останалото време всички останали ще се струпват в магазините и ще си обменят вирусите.Пенсиите пак ще се бутат в останалото време, няма да ходят само в специалното време за тях.
140
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Животоспасяващ аналгин ахаххаххаххаах.Като си замисля на *** им е лесно, нема мозък, нема мисъл само първосигнални лозунги съд затвор матвор и туй то. Трудно ли им е на ***?
139
2
 
21
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
До GB0А ако няма възрастни клиенти, магазини и аптеки стоят празни! А ако детето ми е вдигнало температура, аз ще стоя 2 часа пред ПРАЗНАТА аптека, в която може никоя баба да не влезе, за да купя един животоспасяващ аналгин? Говорим за аптеки, където така или иначе се пуска по 1 човек!И отново - как ще пазаруват лекарите от Инфекциозна болница, например, които повечето са над 65 г.? Няма проблем да работят в инфекциозното, но има проблем да влязат в магазина! СЪД И ЗАТВОР за мафията от ГЕРБ!
138
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 135Кое е толкова спешното? Тоалетна хартия или ракия?
137
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 120Стига рев. Погледнете зад границата: Гърция, пък и по-нататък - Франция, напримел. Та в България е свобода и слободия в сравнение.
136
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малкия комонизки ***, който само е слушал колко е било добро по време на комонизъма ще лае срещу всички мерки, които се приемат от правителството, то си му е в комонизкото ДНК. Сопрете се да лаете бе, помислете за възрастните хора, дори да е малък ефекта все пак има някакъв, защо да не се направи така. Никой нема да налага глоби на пенсионери, леви лузъри! Некъв нещо толкова много му требвало от магазина, хайде де!
135
2
 
17
 
! Отговори
чоко преди 3 години
Напълно безмислено.Вируса коси наред.Тръгнали пенсионерите 30 човека на екскурзия.Кой ще се кара на нахалните пенсии.Знаете,че има много такива.Във всеки магазин полицай ли ще има.Преди малко чета,глоба 300 лева за непослушен пенсионер.Те едвам свързват двата края,те ще им налагат глоба-абсурд.
134
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е положението с тези коридори за пазарите на плодове и зеленчуци?
133
1
 
16
 
! Отговори
бху преди 3 години
Като че ли в България не достигат психиатрите.
132
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие нормални ли сте?! Ако ми трябва нещо спешно от магазина?! Това са пълни глупости и терор над народа.
131
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПлувай овчар...някои хора сме на работа и няма кога да обикаляме по магазини...то се вижда кой е кастет
130
24
 
13
 
! Отговори
Борислав Пенчев преди 3 години
Напълно съгласен съм с тези мерки. Младите, тоест ние ще изкараме тази болест много лесно, но възрастните не! Аз чух , че коронавирусът причинява симптоми на холера и чума и ме е доста страх. Носете маска , пазете се, мийте си ръцете редовно и пускайте старите пред вас ВИНАГИ!
129
2
 
4
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
От утре, 14 ноември, магазините за хранителни стоки организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 13.30 и 16.30 ч. В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.Аптеките организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8.00 и 10.00 ч. и 13.30 и 16.30 ч. В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.Това нарежда министърът на здравеопазването с издадена днес Заповед РД-01-655/13.11.2020 г. Заповедта влиза в сила от утр