Кунчев обяви: Новите мерки в София от събота, в страната - от понеделник

Очертава се национален локдаун
Обновена: 16 мар 2021 20:57 | 16 мар 2021 18:35, Красимир Ангелов
550

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вече е време за национални мерки срещу разпространението на коронавируса у нас, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на брифинг пред журналисти.

Решението за затягане на мерките срещу коронавируса ще бъде обявено на брифинга в четвъртък от здравният министър Костадин Ангелов.

Още по темата
Решенията ще влязат в сила в събота в София, за страната - в понеделник, обяви Кунчев.

Както е известно по-рано през деня стана ясно, че в зависимост от създалата се ситуация и тенденция, която се запазва, вероятно ще се затворят молове, ресторанти, училища, детски градини, фитнеси, а всички културни мероприятия ще бъдат забранени.

Сроковете на рестрикциите ще са минимум 14 дни. КПП-та обаче категорично няма да има.

"Целта е да се ограничат различни прояви от обществения живот от всякакъв характер на открито и закрито, за да се овладее пика на епидемията, който се очаква в близките две - три седмици", уточни доц. Кунчев.

Той бе категоричен, че не се обсъжда по никакъв начин ограничаване на движението извън населените места. Цели се да се избегне струпването на хора на едно място.

В търговските вериги също ще се предприемат мерки.

На територията на София не се предвиждат маски на открито, но данните се следят денонощно и се реагира според ситуацията, допълни директорът на столичното РЗИ Данчо Пенчев.

Официалните данни сочат, че областта с най-много болни към днешна дата е Бургас. Днес местният щаб отмени всички масови събития, а в петък ще стане ясно ще затворят ли моловете и фитнесите.

По време на брифинга доцент Кунчев обяви, че в момента се изследват три-четири случая с тежки реакции след ваксина. По думите му обаче е твърде рано да се каже има ли връзка имунизацията със съответните случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
442
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Рали1, извинявам се за невежеството, но за кого ще гласувате? Аз не виждам светлината в тунела, нито алтернатива, нито надежда. Единственото, което виждам е разруха, грабеж и падение. И докато това се случва пред очите ни, всички тези, които са на ринга на изборите, заедно, съвкупно и юнашки продължават да съсипват. Златото ни е дадено за още 30 години на концесия( на по-ниска стойност и от преди), летището също. За 10 години безвъзмездно...Та, да се върнем на въпроса. За кого да гласувам?
441
2
 
8
 
! Отговори
читател преди 3 години
Като има толкова заболелии с летален край,защо мерките в София ще влязат от събота,а за станата от понеделник???Стига с това деление!!! Или през почивните дни софиянци да пътуват и да разнасят заразата навсякъде!!!
440
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 405Ако не сте разбрали, ние вече сме във война!
439
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои са тия чичковци дето си мислят че могат да контролират хората?!?! Колко ги е грижа за здравето на хората само, с тези нездравословни шкембета тръгнали да диктуват кое е здравословно за хората!
438
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНеглежирането на проблема от глупаците, търсещите под вола теле и още куп сганщина без мозък ще доведат ситуацията до крайност. Не само при нас. В цял свят. Представяте ли си сценарии, в който магазините, фитнесите, училищата и всичко за което дрънкате без да мислите са отворени, а хора няма?!Няма деца, няма ги възрастните да ги развеждат и да ви помагат, няма ги приятелите ви...Що за егоизъм?! Изобщо, къде ви е мозъкът? Не вярвате на подобен сценарии? На път е да се сбъдне.
437
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статия в петел - Сачева: Пълно затваряне не е решениеДо изборите ще си играят на доброто и лошото ченге.
436
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче до кога едни и същи ще понасят цялата тежест на мерките? Защо не оставят бриколаж, практикер, джъмбо и тн. да работят само с доставки, както принуждават ресторантите? Не са толкова жизнено важни- ако ни потрябва нещо спешно- всеки квартал има малки железарии и в тях всичко се намира, а и се влиза по един
435
5
 
10
 
! Отговори
борислав преди 3 години
Щабът не се справя и е нормално участниците в него да го напуснат,най малко заради два пъти по голямата смъртност у нас.Мерките не работят защото не са обезпечени с пари,както е в други държави.Просто е.
434
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази или следващата събота? Питам защото като гледам не бързат много много с мерките, ако бързаха щяха веднага на следващия ден да ги приложат... странно... а уж хората се заразявали и умирали... явно не им пука на управляващите и щабовете...
433
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус нема. КРАЙ!!!!!!
432
9
 
13
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Троловете на Гр*б, какво мислят по въпроса ? Пардон, вие ми*жит*урки не можете да мислите, щом слушате какво да пишете от най-глу*павите хора, управлявали България през хилядолетната и история! Смешници, клоуни, палячовци!
431
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 459Може и ти дс попаднеш е тези два милиона, няма да можеш да постваш гл..упостите си
430
9
 
29
 
! Отговори
Коврид преди 3 години
Не подценявам вируса, но не се страхувам от него, ще отнеме време и ще изчезне. Но самата истина е, че миналия март пандемията остави ББ на власт, сега я ползва за същото. Не мислете, че действията му са непоследователни - две седмици кръчми не бяха за да запуши устите на хората от бранша, а да си подложи за 4-ти.
429
13
 
9
 
! Отговори
До 435 преди 3 години
"Когато си съгласен/ съгласна твоите по възрастни близки ,или по-млади такива с диабет, астма или друго хронично заболяване , да бъдат лишени от болнични грижи , ако се наложи , тогава проблемът ще е решен"Погледни по-далеч от носа си ,семейството си. Земята няма да спре да се върти щото мой или твой близки са починали. Даже мога да ти кажа че 2 милиона починали са нищо в световен план.
428
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧокоЕ ти кой мислиш,че му е казал да затварят. Борисов взима всяко решение. Онези са буфери за пред камерите те да отнасят псувните на хората.
427
5
 
40
 
! Отговори
komitata преди 3 години
защо затварят бизнеса който издържа огромната администрация а не пускат чиновниците в платена и неплатена отпуска -защо н е оптимизират раздутия щат а се теглят нови и нови заеми -въпроси за мислещи хора
426
8
 
32
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Кунчев, внимавай !!!! Едно затваряне преди изборите и изхвърляне на хиляди хора на борсата означава -5% за ГЕРБ. Дали бащицата е съгласен на такъв вариант.
425
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи, Марш в кошарите и гласувайте за Герб ... Тия ни имат за пълни Овце ... Така ли е ... ???
424
4
 
28
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Всички политици са милионери,милиардери но това не ги спира да съсипят живота на трайно безработните, пенсионерите, клошарите, безработните от сега и тнт дойде време за затвор и да работят за да живеят там и да връщат откраднатите пари и имоти през тези 32 години ,че и повече
423
1
 
24
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
За 32 години осъден политик на затвор няма....